Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Światło i cienie...
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img413.imageshack.us/img413/4835/wiatoicienie.jpg)
F80, Velvia 50
T_P_
jurek1906
11-07-2010, 16:06
Ciekawie wyszło,te promienie na ziemi robią klimacik :).
Fajne zdjecie, ale zafarbik mi sie nie podoba;)
tormentol
11-07-2010, 22:07
Fajny klasyczny kadr. Podoba mi się podłoga z kładącymi się cieniami drzew i przebłyskami światła. Bardzo ładnie i plastycznie podkreśla to fakturę i kształty.
No i pasuje tutaj mz cień autora ze statywem. Według mnie dobry i pomysłowy fot.
anonymos
11-07-2010, 22:11
Fajny klasyczny kadr. Podoba mi się podłoga z kładącymi się cieniami drzew i przebłyskami światła. Bardzo ładnie i plastycznie podkreśla to fakturę i kształty.
No i pasuje tutaj mz cień autora ze statywem. Według mnie dobry i pomysłowy fot.
Ze wszystkim się zgadzam choć dodam, że niebo ma tak silny zafarb, że nie potrafiłbym się oprzeć jego poprawieniu w psie. Ale dodam też, że podłoga ma taką jakość, której cyfra już nie daje.
Dzięki za poświęcenie chwili i pozostawienie przemyśleń...
T_P_
Dzięki za poświęcenie chwili i pozostawienie przemyśleń...
T_P_
Dzis odezwal sie do mnie kolega Brylek, odebral slajdy robione z polowkami Hitecha i zachwalal strasznie, Hitech nie farbuje z Velvia;) To taki nius.....byc moze sam sie odezwie i cos skrobnie tutaj......czekac tylko na skany;)
Dzis odezwal sie do mnie kolega Brylek, odebral slajdy robione z polowkami Hitecha i zachwalal strasznie, Hitech nie farbuje z Velvia;) To taki nius.....byc moze sam sie odezwie i cos skrobnie tutaj......czekac tylko na skany;)
W mojej ocenie, kwestia zafarbów jest nieco złożona, a dodam, że używam ND Hitech-a od początku... Marginalnie wspomnę, że poznałem już nieco charakterystykę Velvii (100, 100F, 50) i wiem na co ją stać... :smile:
Wszak dzięki za wiadomość, a prawdą jest, że kolega brylek mógłby coś zeskanować i opublikować... ;-)
T_P_
W mojej ocenie, kwestia zafarbów jest nieco złożona, a dodam, że używam ND Hitech-a od początku... Marginalnie wspomnę, że poznałem już nieco charakterystykę Velvii (100, 100F, 50) i wiem na co ją stać... :smile:
Wszak dzięki za wiadomość, a prawdą jest, że kolega brylek mógłby coś zeskanować i opublikować... ;-)
Jest zauwazalna roznica pomiedzy Hitechem 85mm a 100mm, nie wiem skad sie to bierze ale tak jest.....
A co do publikacji...no mogl by!
T_P_
ależ oczywiście że coś opublikuję :smile: a na pw poleciał adres gdzie są fotki
GUINNESSts
12-07-2010, 23:38
Świetne zdjecie moj "wrogu";):)...
Podoba mi sie podloga. Nie znam sie na analogu i nie wiem co tu mozna a czego nie.
Podloga jak z bajki disney'a, a gora...? No gora czyli niebo kompletnie mi sie nie podoba. Nie pasuje do dolu. Z innej bajki jakby;)
Jednak chetnie bede wracal do tej podlogi!!!
GUINNESSts, (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=24121)witaj przyjacielu... Dzięki za pozostawioną opinię...
T_P_
P.S. Niech stracę, ale nieba na pewno nie ruszę... Pozostanie inspiracją do nowych bajek Disney-a... :smile:
ciekawe i pozytywne w odbiorze zdjęcie :)