Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Connemara
Zdaje sobie sprawe z przepałów, jednak w moim odczuciu nie grają one aż tak dużej roli w tym zdjęciu.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img189.imageshack.us/i/mg0659v.jpg/)
ostrytux
10-07-2010, 23:32
Bardzo pierwszoklasowo - osobiście chyba ;) ciachnąłbym z 2cm dołu :D no i druty :D
Bardzo pierwszoklasowo - osobiście chyba ;) ciachnąłbym z 2cm dołu :D no i druty :D
W pelni za Ostrym........stempelek obowiazkowo!
Ale zdjecie bardzo dobre!
Tak druty są, nie usuwałem ich, po ostatniej wojnie z brylkiem na temat drutów uznałem, że nie warto, z reszta nie usunąłem ich także w tamtym przypadku.
Ale my mowimy o drutach z prawej strony wyspy!
Bardzo latwe do usuniecia.....
Ale my mowimy o drutach z prawej strony wyspy!
Bardzo latwe do usuniecia.....
A co to za różnica ?
A co to za różnica ?
Estetyczna.......
Tych z lewej nie widac wcale!
Estetyczna.......
Tych z lewej nie wida wcale!
Skoro druty sobie tam były to nie widze powodów do ich usuwania, dla mnie jest to element krajobrazu.
Skoro druty sobie tam były to nie widze powodów do ich usuwania, dla mnie jest to element krajobrazu.
Dobra......juz nic wiecej nie mowie....albo powiem, uwielbiasz zdjecia Kultena czy Nemetha i to jest zrozumiale bo sa bardzo dobre ale zaden z nich nie zostawil by takich baboli jak druty tak latwe do usuniecia!
Jak chcesz to zobacz (http://iv.pl/images/14994997937158151597.jpg)....dla mnie jest roznica
Dobra......juz nic wiecej nie mowie....albo powiem, uwielbiasz zdjecia Kultena czy Nemetha i to jest zrozumiale bo sa bardzo dobre ale zaden z nich nie zostawil by takich baboli jak druty tak latwe do usuniecia!
Jak chcesz to zobacz....dla mnie jest roznica
OK. Skoro dla Ciebie jest róznica w odbiorze tego zdjecia po usunieciu drutów, to ja nie wnikam, dla mnie nie ma żadnej, usunales druty, spoko, zgadzam sie wygląda troche czysciej, ale odbiór nie zmienił sie dla mnie ani troszke. No tak to widze. W kazdym razie, dzieki za spotrzegawczosc choc zdawalem sobie sprawe z owych drutów.
Podpiszę się co do dołu, ja powiem, że nie czytałem co napisali koledzy o drutach, myślałem, że to coś przy obróbce wyszło nie tak. Myślę, że jednak lepiej bez nich. Pierwszy odbiór był że coś poszło nie tak. Zdjęcie jest ciekawe, ale nie powalające.
OK. Skoro dla Ciebie jest róznica w odbiorze tego zdjecia po usunieciu drutów, to ja nie wnikam, dla mnie nie ma żadnej, usunales druty, spoko, zgadzam sie wygląda troche czysciej, ale odbiór nie zmienił sie dla mnie ani troszke. No tak to widze. W kazdym razie, dzieki za spotrzegawczosc choc zdawalem sobie sprawe z owych drutów.
To nie ja pierwszy zwrocilem na to uwage.......
A to swiadczy o tym ze rzuca sie w oczy;)
Mnie sie wydaje ze jednak czystosc i sterylnosc na zdjeciu dodaje zmaczku....i dla mnie odbior sie zmienil poniewaz nie zwracam uwagi na druty tnace gorki jako pierwsze......
A jako element krajobrazu by bylo dla mnie wtedy kiedy dalbys slupy i to pomiedzy drutami a nie wiszace w przestrzeni cos.....
Ale jak wspomnialem dobra fota!
Podpiszę się co do dołu, ja powiem, że nie czytałem co napisali koledzy o drutach, myślałem, że to coś przy obróbce wyszło nie tak. Myślę, że jednak lepiej bez nich. Pierwszy odbiór był że coś poszło nie tak.
No wlasnie....Michal, co za problem, znasz PSa lepiej ode mnie.......dopracuj zdjecie i bedzie ok!
No wlasnie....Michal, co za problem, znasz PSa lepiej ode mnie.......dopracuj zdjecie i bedzie ok!
Problem żaden, to tylko różnice w poczuciu estetyki miedzy nami, dzięki za posty!
borregaard
11-07-2010, 07:39
Spieracie się o pierdoły....
Mnie sie podoba z drutami,a bez jeszcze bardziej.....:wink: :mrgreen:
Zdaje sobie sprawe z przepałów, jednak w moim odczuciu nie grają one aż tak dużej roli w tym zdjęciu
jeżeli sa na jasnym tle to nie rzucaja się aż tak mocno w oczy, jeżeli na ciemnym to takiego kalibru już rażą :) na pochwałe napiszę że cała reszta czyli kadrowanie i kolorystyka na plus, ale te mocne przepały w moim odczuciu niestety bardzo przeszkadzają :)