Zobacz pełną wersję : i co tu zrobić w sprawie gripa...
MłodyKRK
10-07-2010, 19:32
W co się zaopatrzyć... w zamiennik Delty czy Alphy??? a może lepiej szarpnąć się na oryginalny MB-D10. Choć różnice wolałbym wydać na coś innego:]
oj było wiele raz i krew by sie polała :)
no ja powiem po raz kolejny....
za dużo mnie aparat kosztował, żeby byle co do niego zapinac....
a bardziej obrazowo powiem, że to jak instalacja gazowa w subaru....
można owszem..... ale miałbym naprawde poważny niedosyt.....
MłodyKRK
10-07-2010, 23:59
No niby to prawda, ale jeśli zamienniki działają identycznie (co twierdzą producenci) to czemu nie, choć czytając forum wychodzi że wcale tak różowo nie jest...
adolfik9501
12-07-2010, 10:20
No niby to prawda, ale jeśli zamienniki działają identycznie (co twierdzą producenci) to czemu nie, choć czytając forum wychodzi że wcale tak różowo nie jest...
Producenci jakoś skromni są i nie piszą, że zamienniki są super - hiper - zajefajne ;) Na nieszczęście zawsze coś się przytrafi. Ciężko jest trafić na bezproblemowy egzemplarz, a w przypadku oryginału wręcz przeciwnie. Mam oryginał MD80 i jest OK. Jak zawsze w przypadku zakupów decyzja należy do kupującego i wobec tego ewentualne pretensje należy kierować do siebie. Poza tym IMHO im droższy sprzęt tym mnie zamienników.
Miałem oryginalnego gripa do D200.
Teraz mam zamiennik Alphy do D300s.
Moim zdaniem, wykonanie zamiennika Alphy nie różni się praktycznie niczym, od gripa do D200.
Nie wiem, jak jest w z wykonaniem MB-D10, ale moim zdaniem nie jest on wart swej ceny, a zamienniki na tyle dobrze się sprawują, że nie warto przepłacać 4x tyle.
W co się zaopatrzyć... w zamiennik Delty czy Alphy??? a może lepiej szarpnąć się na oryginalny MB-D10. Choć różnice wolałbym wydać na coś innego.
Masz tutaj jeden z wątków dotyczących Mb-d10: http://www.forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=144623
alpaczino
13-07-2010, 19:36
Moja rada - MB-D10