PDA

Zobacz pełną wersję : i co tu zrobić w sprawie gripa...

MłodyKRK
10-07-2010, 19:32
W co się zaopatrzyć... w zamiennik Delty czy Alphy??? a może lepiej szarpnąć się na oryginalny MB-D10. Choć różnice wolałbym wydać na coś innego:]

kux
10-07-2010, 23:35
oj było wiele raz i krew by sie polała :)

no ja powiem po raz kolejny....
za dużo mnie aparat kosztował, żeby byle co do niego zapinac....

a bardziej obrazowo powiem, że to jak instalacja gazowa w subaru....
można owszem..... ale miałbym naprawde poważny niedosyt.....

MłodyKRK
10-07-2010, 23:59
No niby to prawda, ale jeśli zamienniki działają identycznie (co twierdzą producenci) to czemu nie, choć czytając forum wychodzi że wcale tak różowo nie jest...

adolfik9501
12-07-2010, 10:20
No niby to prawda, ale jeśli zamienniki działają identycznie (co twierdzą producenci) to czemu nie, choć czytając forum wychodzi że wcale tak różowo nie jest...

Producenci jakoś skromni są i nie piszą, że zamienniki są super - hiper - zajefajne ;) Na nieszczęście zawsze coś się przytrafi. Ciężko jest trafić na bezproblemowy egzemplarz, a w przypadku oryginału wręcz przeciwnie. Mam oryginał MD80 i jest OK. Jak zawsze w przypadku zakupów decyzja należy do kupującego i wobec tego ewentualne pretensje należy kierować do siebie. Poza tym IMHO im droższy sprzęt tym mnie zamienników.

mini21
12-07-2010, 10:38
Miałem oryginalnego gripa do D200.
Teraz mam zamiennik Alphy do D300s.
Moim zdaniem, wykonanie zamiennika Alphy nie różni się praktycznie niczym, od gripa do D200.

Nie wiem, jak jest w z wykonaniem MB-D10, ale moim zdaniem nie jest on wart swej ceny, a zamienniki na tyle dobrze się sprawują, że nie warto przepłacać 4x tyle.

Wida
12-07-2010, 11:21
W co się zaopatrzyć... w zamiennik Delty czy Alphy??? a może lepiej szarpnąć się na oryginalny MB-D10. Choć różnice wolałbym wydać na coś innego.

Masz tutaj jeden z wątków dotyczących Mb-d10: http://www.forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=144623

alpaczino
13-07-2010, 19:36
Moja rada - MB-D10