PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pracując ze światłem...

T_P_
10-07-2010, 17:23
Witam po dłuższej przerwie... :-)

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img824.imageshack.us/img824/2301/pracujczewiatem.jpg)

F80, Velvia 50

Pozdrawiam, T_P_

Hoobie
10-07-2010, 17:40
No coz... Moim zdaniem, wedlug mnie... :D
Ten cien odwraca moj wzrok, za bardzo...
Gydyby nie on, to... podloge bym deczko ocieplil i minimal jak sie patrzy ;)

pikpok
10-07-2010, 18:02
bez cienia lepiej .

Greg77
10-07-2010, 18:07
Ostatnio czesto bywam w plenerze z jednym z forumowych analogowcow.......prawie wszystko mi pasuje w tym zdjeciu ale od tego wlasnie analogowca wiem ze velvia jest bardzo czula na filtry co widac po zafarbie....a szkoda bo ladna ostra fota;)

brylek
10-07-2010, 18:16
co do samej fotki , bardzo mi się podoba tylko ten cień na nie ;)

Ostatnio czesto bywam w plenerze z jednym z forumowych analogowcow.......prawie wszystko mi pasuje w tym zdjeciu ale od tego wlasnie analogowca wiem ze velvia jest bardzo czula na filtry co widac po zafarbie....a szkoda bo ladna ostra fota;)

a co do filtrów to kiedyś pożyczyłem cokina to dopiero był zafarb , a mam hitecha ale slajdy bede miał dopiero w następnym tyg. . A następnym razem testujemy Lee :D

T_P_
10-07-2010, 19:04
Witajcie, dziękuję za opinie i uwagi...

Popełniając to zdjęcie, wiedziałem, że dłuuugo nie będę odwiedzał Forum... Więc prezentowana fotografia miała być nie tylko stricte ukazująca krajobraz - taki był zamysł... ;)

Odnośnie cienia, to mam kadr i bez niego, ale to nieco później...

Rozumiem, że masz na myśli niebo... Owszem, zarówno Cokin jak i Hitech (mniej), mają skłonność do generowania zafarbów, ale uwierz, że w tym przypadku, to również zachodzące słońce stworzyło taki koloryt nieba... Poza tym, diapozytyw, to wymagający materiał - pod każdym względem... Od momentu naświetlania, po skanowanie - w szczególności Velvia 50...

...ale slajdy bede miał dopiero w następnym tyg. . A następnym razem testujemy Lee :D

Rozumiem, że krajobraz, więc jak odbierzesz materiał podziel się wrażeniami, tym bardziej, iż fotografia tradycyjna na naszym Forum jest niszowa...

T_P_