PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ponad wszystko.

pszetak
09-07-2010, 18:50
Wyważone opinie mile widziane.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img689.imageshack.us/img689/3328/dsc0107nawebkoniec.jpg)

Dziekuję za wizytę.

Greg77
09-07-2010, 19:26
Moja wywazona opinia bedzie to ze zdjecie wyjatkowo slabe.......nie ostre, blade i bez tematu!
PS: patrze jeszcze raz.....zdania nie zmieniam, poza tym, ze warunki miales dobre, swiatlo wydaje sie idealne to jednak, zastanawiam sie co ty z tym zdjeciem zrobiles?

Locter
09-07-2010, 19:59
A moim zdaniem zdjecie jest bardzo dobre, piękne pastelowe barwy i i ładny spektakl na niebie, mi sie podoba, subtelnie, minimalistycznie.

borregaard
09-07-2010, 22:04
Ja bym też nie narzekał,ale nie lubię kaszy i niebieskiego.......;-)
Poza tym kadr jest super,światełko było...ale Greg ma rację w jednym..blado i to ,niestety, nie działa na publikę...;-) :lol:
Ogólnie,mz ofc....trója z plusem...:mrgreen:

maszkara
09-07-2010, 22:09
To wszystko jest kwestia gustu, ja to widzę tak: piękne, delikatne zdjęcie. Bardzo mi się podoba :)

pszetak
10-07-2010, 11:27
Dzięki za wyrażenie swojego zdania wszystkim.
Dodam dla wyjaśnienia-gdyż chyba nie wszyscy odebrali odpowiednio, poziom abstrakcji tego ujęcia-iż dolna częśc kadru to są chmury,a nie woda.

Greg77
10-07-2010, 11:37
Dzięki za wyrażenie swojego zdania wszystkim.
Dodam dla wyjaśnienia-gdyż chyba nie wszyscy odebrali odpowiednio, poziom abstrakcji tego ujęcia-iż dolna częśc kadru to są chmury,a nie woda.

No to teraz rozumiem......ok moj odbior sie zmienia.....ale wciaz brakuje mi tutaj czegos mocnego co mogl bym uznac za motyw tego minimalistycznego obrazka.....te szczyty w tle sa malo wyrazne.

Sławomirowski
10-07-2010, 11:42
Zbyt niebiesko - poparłbym na ciepłe kolory i spróbował je wytrącić i zaakcentować. Moja skromna propozycja - poniżej - przepraszam, że nie miniaturka, ale nikt w nie z reguły nie klika... To że chmury są na dole to OK, ale bez opisu słownego nie można tego wyłapać w zdjęciu - jedynie przez domysł.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img69.imageshack.us/img69/5065/20100710nnnnnnn.jpg)

Greg77
10-07-2010, 11:52
Slawku, staramy sie trzymac pewnej kultury w tym dziale (a raczej staramy sie wprowadzac) zeby propozycje obrobki podawac w linku a nie w watku, chyba ze autor wyraznie sobie tego zyczy;)

pszetak
10-07-2010, 11:59
Zbyt niebiesko - poparłbym na ciepłe kolory i spróbował je wytrącić i zaakcentować. Moja skromna propozycja - poniżej - przepraszam, że nie miniaturka, ale nikt w nie z reguły nie klika... To że chmury są na dole to OK, ale bez opisu słownego nie można tego wyłapać w zdjęciu - jedynie przez domysł.

Z reguły ja klikam zawsze.
Ze to chmury można jednak sie po dłuższym zasytanowieniu domyślić(wogóle to to niedopowiedzenie czyni to zdjęcie tajemniczym właśnie)

Dzięki że poświęciłeś troszkę czasu na pokazanie mi swojej wizji,niestety wyszła z tego jakaś rzez.

Sławomirowski
10-07-2010, 12:53
Slawku, staramy sie trzymac pewnej kultury w tym dziale...

Trudno o kulturę przy takiej sztuce, ale przepraszam :) - więcej nie będę nadwerężał przyjętych zasad.

Dzięki że poświęciłeś troszkę czasu na pokazanie mi swojej wizji,niestety wyszła z tego jakaś rzez.

Moim skromnym zdaniem i tak lepsza niż oryginał. Co będę słodził i kłamał, że zdjęcie jest zaj...iste - sorki za szczerość, ale nawet za darmo bym go nie wziął.

pszetak
10-07-2010, 14:10
Trudno o kulturę przy takiej sztuce, ale przepraszam :) - więcej nie będę nadwerężał przyjętych zasad.

Moim skromnym zdaniem i tak lepsza niż oryginał. Co będę słodził i kłamał, że zdjęcie jest zaj...iste - sorki za szczerość, ale nawet za darmo bym go nie wziął.

Jeżeli już nawiązujesz do tekstu z pewnego znakomitego serialu,to przynajmniej ujmij go w cytat proszę bo inaczej brzmi to conajmniej obrazliwie.
A co do twojej wersji...mój to obrazek,czy nie mój(czyli pomijając walory,lub ich brak mego zdjęcia)to obiektywnie stwierdzając twoja "poprawka" to jakiś marsjański kicz,w najgorszym słowa tego znaczeniu.Kończe polemikę bo widzę ze najwyrazniej masz jeszcze niższy poziom tolerancji na krytykę niż ja,kolego.
Nie masz wyczucia w tym co mówisz i proponujesz dlatego nie jesteś mile widziany w moich wątkach,proszę.

Sławomirowski
10-07-2010, 16:55
Nie masz wyczucia w tym co mówisz i proponujesz dlatego nie jesteś mile widziany w moich wątkach,proszę.

A czego się spodziewasz - że będę wzdychał i się zachwycał zamiast pisać szczerze ? Ale najlepiej włącz sobie filtr "tylko pozytywnych komentarzy"... Nie wiem jak nie przyjmując do wiadomości negatywnego komentarza możesz twierdzić, że...
obiektywnie stwierdzając twoja "poprawka" to jakiś marsjański kicz.... Ale chyba masz rację - mniej kiczowata jest Twoja wersja - wyblakła, nieostra, bez kontrastu i kolorów, centralnie skadrowana i zaniebieszczona...
Pisał więcej nie będę - bo nie ma o czym.

Greg77
10-07-2010, 16:59
Ale Slawku, Pteszak przyjal mega negatywny koment z mojej strony bez zadnych niedomowien.....

pszetak
10-07-2010, 18:34
Ale Slawku, Pteszak przyjal mega negatywny koment z mojej strony bez zadnych niedomowien.....

Tak.To jest twoje zdanie-twój gust w temacie mojego zdjęcia,a nie pyskówka jak z przedszkola,tylko dlatego że mi nie podoba sie to "coś" zaprezentowane przez pana Mirowskiego.

Sławomirowski
10-07-2010, 18:59

Więc znaczy, że ja nie powinienem wyrażać swoich opinii na temat zdjęć tu pokazywanych - zważywszy na to że jestem prostakiem i dość dosadnie wyrażam swoje zdanie. Tego będę się trzymał w takim razie a daleki jestem od tego żeby kogokolwiek urażać. Trzeba grać w otwarte karty a nie chować się za "przedszkolną pyskówką". Więcej nie będę wypocin Szanownego Kolegi komentował - za zamieszczone tu opinie - przepraszam. Dla mnie EOT.

tszlachcic
10-07-2010, 19:29
Pierwotna wersja bardzo mi się podoba. Może faktycznie tak jak Greg zauważył, trochę za mało widać te szczyty, ale z drugiej strony to też tworzy bardzo ciekawy klimat zdjęcia. Pozdrawiam

crisder
11-07-2010, 09:30
mi sie podoba. kadr widziałbym bardziej na prawo. wersja Sławomirowskiego mi sie nie podoba, psuje kimat

pszetak
11-07-2010, 11:03
Pierwotna wersja bardzo mi się podoba. Może faktycznie tak jak Greg zauważył, trochę za mało widać te szczyty, ale z drugiej strony to też tworzy bardzo ciekawy klimat zdjęcia. Pozdrawiam

Dzięki.Również pozdrawiam.

mi sie podoba. kadr widziałbym bardziej na prawo. wersja Sławomirowskiego mi sie nie podoba, psuje kimat

To zdjęcie z przed kilku lat(trzech...chyba)było wtedy słabo,b.słabo u mnie z technikaliami,lustro było czarną magią dla mnie,
a i wyprawa magiczna(cięzko sie skupić w tak pięknych okolicznościach przyrody:grin: ).Teraz pewnie wykonałbym to troszkę inaczej .Wyciąłem zresztą ten kadr z pionu by własnie przybliżyć ciut te wzgórza bo w orginale jest to na dość szerokim kącie zrobione,a wyspa (La Palma) odległa.

Dzieki za odwiedziny raz jeszcze.