Zobacz pełną wersję : Ślub w Kościele Zielonoświątkowym
stachu321
09-07-2010, 13:29
Niedługo będę miał okazję pracować na ślubie zielonoświątkowców. Ogólne wyobrażenie na temat uroczystości mam, jednak chciałbym usłyszeć opinie i rady osób, które brały udział w takim wydarzeniu w roli fotografów. Do takiej uroczystości legitymacja z kurii mi się nie przyda, ślub wygląda o niebo inaczej jak u Katolików. Jak ktoś miał styczność będę wielce uradowany za wsparcie :)
stachu321
13-07-2010, 14:18
Nikt nic?
I ja przyłączam się do pytania
Taka ceremonia czeka mnie 24.07.2010 i ciekawy jest wszelkich opinii
No co można napisać.
Luz, luz i jeszcze raz luz i bardzo wesoło i śpiewnie.
Oczywiście trzeba zachować powagę sytuacji i podniosłość chwili, ale ogólnie jest ok.
Nabożeństwa zielonoświątkowe, podobnie jak innych Kościołów ewangelikalnych, ce****e prostota i brak form liturgicznych.
Na nabożeństwo składa się śpiewanie pieśni, modlitwy, czytanie psalmów, składanie świadectw przez wiernych odnośnie działania Boga w ich życiu, a także kazanie, czyli zwiastowanie Słowa Bożego.
Duchownymi Kościoła Zielonoświątkowego są: diakoni oraz prezbiterzy (pastorzy) nie księża.
Przed uroczystością porozmawiać z pastorem, poproś o wskazówki bo pierwszy raz w ich kościele gościsz i na pewno Ci pomogą.
Nie ma się czym przejmować, trochę odwagi.
To tylko zdjęcia na ślubie.
poproś kogoś z gości weselnych, (bo są tam momenty, że nie wypada "błyskać" ) - stanie obok ciebie i w razie czego to szturchnie abyś się "zachowywał"
grazioso
23-07-2010, 07:01
Jak poprzednicy, tylko że nie jest to taki zwykły ślub - dużo, dużo bardziej wzrusząjący - zwłaszcza wypowiadane kwestie Państwa Młodych.
Można odlecieć bo nastrój potrafi się udzielić, więc uzbrój się w dystans
Wesela w Kościele Zielonoświątkowym bywają bezalkoholowe, co nie znaczy że ponure - wręcz przeciwnie :)
bawcie się dobrze i Dobrego Światła
poproś kogoś z gości weselnych, (bo są tam momenty, że nie wypada "błyskać" ) - stanie obok ciebie i w razie czego to szturchnie abyś się "zachowywał"
Właśnie jestem po rozmowie z PM i na moje pytanie odnośnie momentów w których nie wypada fotografować odpowiedzieli mi że nie ma takich momentów :)