Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Landrynkowy krajobraz.....
Kilka dni temu prowadzilem rozmowe z goscie z Polski na temat swiatla i zlotej godziny.......
Ja twierdze ze zlota godzina potrafi trwac ok 2-3h po wschodzie i 2-3h przed zachodem w warunkach Irlandzkich.....moj gosc to potwierdza a jest doswiadczonym fotografem........zaznaczyl jednak ze w Polsce trwa to o wiele krocej.........nie wiem z czym to jest zwiazane ale wydaje mi sie klimat i moze bliskosc oceanu......moze odbicie swiatla slonecznego od wody....moze wilgotnosc powietrza.....nie wiem.
Taka landrynka robiona o 7:30;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
chciałbym, żeby w takich działach była dziesięciostopniowa skala ocen, bo czasami niewiele da się powiedzieć...
9 z gwiazdką :]
Sławomirowski
08-07-2010, 12:48
Taka landrynka robiona o 7:30;)
Muszę Cię rozczarować Kolego - koło landryny to nawet nie leżało :)
Zerknij przy chwili czasu:
http://www.chipphillipsphotography.com/
Bardzo ładnie wyszło.
Natomiast jeżeli chodzi o czas trwania "złotej godziny",
im większa szerokość geograficzna tym "złota godzina" będzie trwać dłużej, promienie słoneczne padają pod mniejszym kątem.
Po mojemu tak to wygląda. :D
jacekz40
08-07-2010, 13:01
Jak zwykle u Grzegorza wyczesana :) fotka
pozaswiatemslow
08-07-2010, 13:02
piękny krajobraz z równie pięknym miejscem
Pozdrawiam
Super Grzegorzu piekna fota, bardzo dobrze zrobione :)
krzysztofz24
08-07-2010, 15:02
Ogolnie super widok i super skadrowany:-), wszystko ladnie poukladane, a to dno jeziora na pierwszym planie bomba.
Co do obrobki to ladna soczysta landryna...ale ze rownie czesto co landryny wystawiasz foty w obrobce "tak tam bylo"/mozna rowniez czytac "umiejetnie podkrecony natural". To nie moge odzalowac ze nie dales pod spodem drugiej wersji w stylu "natural".
Tak jak teraz jest bardzo ladnie, ale obaj wiemy ze tak tam nie bylo:-P...dobra koniec filozofowania;-), mam nadzieje ze zapodasz zaniedlugo wersje "natural" w twoim stylu.
Miód dla spragnionych takich widoków oczu! Podoba się, chociaż może było inaczej;-) nieważne!
Sebastianito
08-07-2010, 16:50
Swietnie wyszlo.... Tu mi sie naprwde podoba!
Nikonozaur
08-07-2010, 17:33
Ładnie, słonecznie, radośnie, fajne kolorki. ;)
tomek-GL
08-07-2010, 20:09
Fajna landryna, świetnie się zlewa góra z chmurą z prawej strony ;)
Marcin T
08-07-2010, 20:23
Miejscówka taka se ;) ale kolorki i obróbka pierwsza klasa.
borregaard
08-07-2010, 20:30
To co nazywasz landrynką ma lepsze kolorki niż niejeden "normal"....Bez światła,to dopiero dajesz zielone landryny....;) :lol:
To co nazywasz landrynką ma lepsze kolorki niż niejeden "normal"....Bez światła,to dopiero dajesz zielone landryny....;) :lol:
Jak napiszesz "landrynka" to kazdy sprawdzi;)
wojtek6308
09-07-2010, 08:34
Bardzo ładnie, dobre kolorki :-) .
Lubie takie "landryny" i tam mi sie bardzo podoba :D
Bez zastrzezen...
Miód,malina ta landryna. :) Bardzo mi się podoba.
Proac150
09-07-2010, 20:54
Ładnie jest, kadr, obrazek, kolorki...
ostrytux
09-07-2010, 20:57
Nie mam pytań, bardzo ładnie.
dlugas1982
10-07-2010, 20:38
miodnie