Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobraz z ogonkiem
...miałem zamiar napisać kilka słów wyjaśnienia (wierszem, naturalnie), ale niechaj obraz przemówi sam w swoim imieniu..
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img821.imageshack.us/img821/4711/ogoneksmall.jpg)
ale niechaj obraz przemówi sam w swoim imieniu..
chyba nie mowa jest :wink:
krzysztofz24
08-07-2010, 09:09
A ten ogonek w lewym dolnym rogu przy drzewie to co to tak wogole:-)?
Co do oceny zdjecia...to nawet fajnie jest;-)...I teraz nie wiem czy mnie dobrze zrozumiesz ale to zdjecie jest leko nierealne i nawet lekko nienaturalne(np, to szare drzewo), w sumie to wiecej w tym zdjeciu wizji autora niz samego krajobrazu.
A ten ogonek w lewym dolnym rogu przy drzewie to co to tak wogole:-)?
to jest, zdaje się, pozostałość po jakiejś gałęzi
Co do oceny zdjecia...to nawet fajnie jest;-)
Dzięki :-)
to zdjecie jest leko nierealne i nawet lekko nienaturalne(np, to szare drzewo), w sumie to wiecej w tym zdjeciu wizji autora niz samego krajobrazu.
to właśnie zwróciło moją uwagę w powodzi kilkuset nijakich z tego samego słonecznego dnia w lesie. Zdjęcie, które po obejrzeniu na wyświetlaczu aparatu nie daje spokoju i zmusza do pracy. Wynikiem tej pracy jest ta obróbka. To nie moja wina, to się dzieje samo i na szczęscie... podoba mi się ;-)
Sławomirowski
08-07-2010, 11:15
Coś jest w tym kadrze,ale przede wszystkim - moim zdaniem - musiałby być pionowy. Więcej korony drzewa kosztem tej gałązki z prawej.
Coś jest w tym kadrze,ale przede wszystkim - moim zdaniem - musiałby być pionowy. Więcej korony drzewa kosztem tej gałązki z prawej.
Mam chyba pionowy kadr ale niestety, nijako to wygląda... ot, korona jak korona, sorry.
Może przesadzam albo coś nadinterpretuję ale właśnie bez tej malej gałązki wszystko by runęło. Gałązka jest tutaj niezbędnym elementem konstrukcyjnym podtrzymującym przepotężną skałę, jasnym, pełnym nadziei tworem w szarej i dość ponurej rzeczywistości. Jednocześnie gałązka jest świadoma tego, że ta skała tworzy nieprzekraczalną (przynajmniej w chwili obecnej) przeszkodę w poznaniu świata (najprawdopodobniej KRAJOBRAZU), który znajduje się tuż za nią. Elementem rokującym nadzieję jest wielki brat, który wie już, co TAM, po drugiej stronie się znajduje...