Zobacz pełną wersję : amatorski pstryk ze ślubu
Byłem na weselu przyjaciół i zabrałem oczywiście aparat, coby trochę zdjęć porobić.
Wykorzystałem moment, kiedy kolega fotograf właściwy (BTW też nikoniarz, może tutaj bywa :) ) robił im zdjęcie i zrobiłem swoją wersję. Ponoć lepszą ;)
Ciekawy jestem czy Wam się spodoba.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://lh5.ggpht.com/_RO1SmOczeVo/TDTHHGsAiLI/AAAAAAAAJzA/lHgZkJddOfc/s800/DSC_1632a.jpg)
mnie się podoba, i kolorystyka i kompozycja
AlieN_dwa
08-07-2010, 09:14
Troszkę fotoziutkowe :/
Troszkę fotoziutkowe :/
chcialem cos napisac, ale nie napisze...
AlieN_dwa
08-07-2010, 09:22
chcialem cos napisac, ale nie napisze...
Pisz śmiało! Wg mnie wyglądanie zza winkla było modne w latach dziewięćdziesiątych. Teraz podchodzi to pod fotoziutkostwo. W dodatku z lewej strony kadru zaczątek drugiego wagonu odciąga z deka uwagę. No i zdjęcie nic nie mówi. Wygląda jak turystyczne, pstryknięte przez ciocię na pamiątkę przed wyjazdem kuzynów.
@R - jak chciałeś coś napisać, to pisz
dla Was to rzeczy oczywiste, a dla mnie wartościowe uwagi
aha - mozecie nie pisac, zebym czytal ksiazki i ogladal wiecej zdjec profesjonalistow, bo to juz wiem ;)
AlieN_dwa
08-07-2010, 09:50
Dodatkowo można było usunąć pouczenie o wsiadaniu i wysiadaniu, bo wnerwia...
... Wg mnie wyglądanie zza winkla było modne w latach dziewięćdziesiątych. Teraz podchodzi to pod fotoziutkostwo. W dodatku z lewej strony kadru zaczątek drugiego wagonu odciąga z deka uwagę. No i zdjęcie nic nie mówi. Wygląda jak turystyczne, pstryknięte przez ciocię na pamiątkę przed wyjazdem kuzynów.
-------------------------
... i dlatego ta fotka jest fajna! Młodzi będą mieli kolejną pamiątkę.
AlieN_dwa
08-07-2010, 10:09
-------------------------
... i dlatego ta fotka jest fajna! Młodzi będą mieli kolejną pamiątkę.
Zgadzam się z Tobą. Jako fotka - fajne. Jako zdjęcie ślubne z pleneru - mało fajne :(
Sorry, że spytam a Pani Młoda ma tylko jedną nogę?
ale pytasz retorycznie, czy czekasz na odpowiedz?
na wszelki wypadek odpowiem, że ma drugą, ale schowała
zdjęcie faktycznie było pstryknięte na szybko - to nie jest fotka plenerowa
wysiadając z wynajętego tramwaju, którym wszyscy goście przyjechali do restauracji z kościoła fotograf chciał go wykorzystać i porobił kilka szybkich ujęć
mieliśmy moment, bo tramwaj stał normalnie na przystanku i blokowaliśmy ruch
a wrzuciłem ją właśnie, żeby się dowiedzieć, czy coś byłoby do poprawienia, czy może w ogóle coś takiego nie nadaje się na "zdjęcie ślubne"
na jedną nogę nie zwróciłem w ogóle uwagi jak na błąd - podobało mi się że tak stoi
Przede wszystkim za ciasno. Skoro tramwaj był taki fajny, czemu go nie widać?
Sorry nie doszukuje się podtekstów. Dla mnie wygląda nienaturalnie wolałem spytać.
karolkepka.com
08-07-2010, 15:07
a co, PM z jedną nogą to od razu gorsza? :)
fota jaka jest taka jest. pewnie sprawia dużo szczęścia autorowi i to się dla niego liczy. natomiast wśród (semi)pro jest niczym szczególnym... na pewno nie jest powodem do wrzucania na forum, gdzie takie osobniki występują bo mogą zjeść opiniami :)
najlepiej ocenić fotkę po przespaniu się. na drugi, trzeci dzień nie ma już silnych wpływów emocjonalnych i można ocenić ją nieco bardziej obiektywnie :)
Chwała autorowi że umieścił takie zdjęcie. Jest przynajmniej o czym porozmawiać. Dość już na forum glamurowców co to zdjęcia do perfekcji doprowadzają. Niech będzie też coś dla manfredówziutków ;-)
a co, PM z jedną nogą to od razu gorsza? :)
fota jaka jest taka jest. pewnie sprawia dużo szczęścia autorowi i to się dla niego liczy. natomiast wśród (semi)pro jest niczym szczególnym... na pewno nie jest powodem do wrzucania na forum, gdzie takie osobniki występują bo mogą zjeść opiniami :)
najlepiej ocenić fotkę po przespaniu się. na drugi, trzeci dzień nie ma już silnych wpływów emocjonalnych i można ocenić ją nieco bardziej obiektywnie :)
no ja właśnie celem zjedzenia wrzucam :)
bo zachwyty to już słyszałem od PM
a oni się nie znają :)