PDA

Zobacz pełną wersję : amatorski pstryk ze ślubu

simonx
07-07-2010, 21:24
Byłem na weselu przyjaciół i zabrałem oczywiście aparat, coby trochę zdjęć porobić.
Wykorzystałem moment, kiedy kolega fotograf właściwy (BTW też nikoniarz, może tutaj bywa :) ) robił im zdjęcie i zrobiłem swoją wersję. Ponoć lepszą ;)
Ciekawy jestem czy Wam się spodoba.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://lh5.ggpht.com/_RO1SmOczeVo/TDTHHGsAiLI/AAAAAAAAJzA/lHgZkJddOfc/s800/DSC_1632a.jpg)

lechtom
08-07-2010, 01:22
mnie się podoba, i kolorystyka i kompozycja

AlieN_dwa
08-07-2010, 09:14
Troszkę fotoziutkowe :/

R
08-07-2010, 09:20
Troszkę fotoziutkowe :/

chcialem cos napisac, ale nie napisze...

AlieN_dwa
08-07-2010, 09:22
chcialem cos napisac, ale nie napisze...

Pisz śmiało! Wg mnie wyglądanie zza winkla było modne w latach dziewięćdziesiątych. Teraz podchodzi to pod fotoziutkostwo. W dodatku z lewej strony kadru zaczątek drugiego wagonu odciąga z deka uwagę. No i zdjęcie nic nie mówi. Wygląda jak turystyczne, pstryknięte przez ciocię na pamiątkę przed wyjazdem kuzynów.

simonx
08-07-2010, 09:43
@R - jak chciałeś coś napisać, to pisz
dla Was to rzeczy oczywiste, a dla mnie wartościowe uwagi
aha - mozecie nie pisac, zebym czytal ksiazki i ogladal wiecej zdjec profesjonalistow, bo to juz wiem ;)

AlieN_dwa
08-07-2010, 09:50
Dodatkowo można było usunąć pouczenie o wsiadaniu i wysiadaniu, bo wnerwia...

amirez
08-07-2010, 09:57
... Wg mnie wyglądanie zza winkla było modne w latach dziewięćdziesiątych. Teraz podchodzi to pod fotoziutkostwo. W dodatku z lewej strony kadru zaczątek drugiego wagonu odciąga z deka uwagę. No i zdjęcie nic nie mówi. Wygląda jak turystyczne, pstryknięte przez ciocię na pamiątkę przed wyjazdem kuzynów.
-------------------------
... i dlatego ta fotka jest fajna! Młodzi będą mieli kolejną pamiątkę.

AlieN_dwa
08-07-2010, 10:09
-------------------------
... i dlatego ta fotka jest fajna! Młodzi będą mieli kolejną pamiątkę.

Zgadzam się z Tobą. Jako fotka - fajne. Jako zdjęcie ślubne z pleneru - mało fajne :(

manfred
08-07-2010, 10:33
Sorry, że spytam a Pani Młoda ma tylko jedną nogę?

simonx
08-07-2010, 11:03
ale pytasz retorycznie, czy czekasz na odpowiedz?
na wszelki wypadek odpowiem, że ma drugą, ale schowała
zdjęcie faktycznie było pstryknięte na szybko - to nie jest fotka plenerowa
wysiadając z wynajętego tramwaju, którym wszyscy goście przyjechali do restauracji z kościoła fotograf chciał go wykorzystać i porobił kilka szybkich ujęć
mieliśmy moment, bo tramwaj stał normalnie na przystanku i blokowaliśmy ruch
a wrzuciłem ją właśnie, żeby się dowiedzieć, czy coś byłoby do poprawienia, czy może w ogóle coś takiego nie nadaje się na "zdjęcie ślubne"
na jedną nogę nie zwróciłem w ogóle uwagi jak na błąd - podobało mi się że tak stoi

pank
08-07-2010, 11:16
Przede wszystkim za ciasno. Skoro tramwaj był taki fajny, czemu go nie widać?

manfred
08-07-2010, 14:58
Sorry nie doszukuje się podtekstów. Dla mnie wygląda nienaturalnie wolałem spytać.

karolkepka.com
08-07-2010, 15:07
a co, PM z jedną nogą to od razu gorsza? :)
fota jaka jest taka jest. pewnie sprawia dużo szczęścia autorowi i to się dla niego liczy. natomiast wśród (semi)pro jest niczym szczególnym... na pewno nie jest powodem do wrzucania na forum, gdzie takie osobniki występują bo mogą zjeść opiniami :)
najlepiej ocenić fotkę po przespaniu się. na drugi, trzeci dzień nie ma już silnych wpływów emocjonalnych i można ocenić ją nieco bardziej obiektywnie :)

manfred
08-07-2010, 15:12
Chwała autorowi że umieścił takie zdjęcie. Jest przynajmniej o czym porozmawiać. Dość już na forum glamurowców co to zdjęcia do perfekcji doprowadzają. Niech będzie też coś dla manfredówziutków ;-)

simonx
08-07-2010, 15:29
a co, PM z jedną nogą to od razu gorsza? :)
fota jaka jest taka jest. pewnie sprawia dużo szczęścia autorowi i to się dla niego liczy. natomiast wśród (semi)pro jest niczym szczególnym... na pewno nie jest powodem do wrzucania na forum, gdzie takie osobniki występują bo mogą zjeść opiniami :)
najlepiej ocenić fotkę po przespaniu się. na drugi, trzeci dzień nie ma już silnych wpływów emocjonalnych i można ocenić ją nieco bardziej obiektywnie :)

no ja właśnie celem zjedzenia wrzucam :)
bo zachwyty to już słyszałem od PM
a oni się nie znają :)