Zobacz pełną wersję : Skaner HP G4050
Posiadam skaner HP G4050. Po jego kupnie było wszystko ok, skanowałem dużo negatywów i byłem zadowolony z jego działania. Od niedawna podczas skanowania negatywów, po skanowaniu jednej klatki program firmy hp zawiesza się i przestaje działać. Ściągnąłem nowe oprogramowania ze strony hp i wszystkie najnowsze sterowniki, instalacje powtarzałem kilku krotnie i problem dalej występuje. Czy ktoś może mi pomóc?
Pozdrawiam.
A pojawia się jakiś komunikat?
Powodów może być mnóstwo,
- kabel lub port USB, (spróbuj zmienić port usb i lub na krótszy kabel)
- konflikt z ostatnio zainstalowanym programem/aktualizacją lub urządzeniem (może spróbuj cofnąć system do ustawień sprzed awarii)
- virus
- i oczywiście awaria skanera (możesz ja wykluczyć podłączając skaner do innego kompa)
enthropia
07-07-2010, 19:48
No tak jak pisze Matrix, problemów może być kilka. Po pierwsze, to ta ''instalacja wszystkich sterowników'' nie brzmi zbyt dobrze. Sterowniki instaluj jedne, zbyt duża ich liczba może doprowadzić do niepożądanych problemów.
Moje doświadczenie ze skanerem (choć innej firmy) pokazuje, że w takich przypadkach może pomóc niestety tylko... świeżutki Windows.