Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Moje łąki z niebem malowanym...
krzysztofz24
06-07-2010, 14:45
Witam:-), takie dwa zapodaje ostatnio poczynione, moze komus przypasuja;-).
Zapraszam.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img691.imageshack.us/img691/46/dsc2261edytowany1kopia.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img97.imageshack.us/img97/6417/dsc2280edytowany1kopiae.jpg)
dla mnie 2 fajniejsza
podoba mi się
borregaard
06-07-2010, 16:19
Niebo ładne,może zbyt cukierkowe,ale czemu łąki takie żółte.?
krzysztofz24
06-07-2010, 16:46
Mialo byc tak lekko cukierkowo;-).
A co do lak to suwaczek "zolty" w CS5 na +15...jak teraz patrze to stykalo by +5 tylko podciagnac...
Eeee no Borri ma racje z tym zoltym ale niebo miales super! Zwlaszcza na dwa.....pdobaja sie!
Bartekkw
06-07-2010, 16:59
2-ke łykam w całości. Prosty kadr z sielskim widoczkiem. Ciut mniej żółci bym zapodał no i może delikatnie odcień nieba zmienił na mniej turkusowy...no chyba że to mój monitor ;)
2 ładna tylko, żeby tak jeszcze szerzej, więcej nieba. I kolor niebieski mi ten nie pasuje.
krzysztofz24
06-07-2010, 17:28
Osz kurde:-), akurat nie mam dostepu teraz do swojego kompa, bo bym zarzucil wersje z poprawionym zoltym.
>Darek<, taki mial byc na 2 ten niebieski, czysty blue sky:-)( no ale rzecz indywidualnych zapatrywan;-))...a szerzej to juz nie mialem jak;-)(patrz stopka).
Fajnie ze ogolnie sie podoba:-).
Osz kurde:-), akurat nie mam dostepu teraz do swojego kompa, bo bym zarzucil wersje z poprawionym zoltym.
>Darek<, taki mial byc na 2 ten niebieski, czysty blue sky:-)( no ale rzecz indywidualnych zapatrywan;-))...a szerzej to juz nie mialem jak;-)(patrz stopka).
Fajnie ze ogolnie sie podoba:-).
Ale nie miałeś, trzeba było lecieć do tyłu z kilkadziesiąt metrów ;)
krzysztofz24
06-07-2010, 17:51
Ale nie miałeś, trzeba było lecieć do tyłu z kilkadziesiąt metrów ;)
Sie nie dalo:-P, laka(czyt. loko-torfowisko-bagienko) byla za gleboka;-). Pzdr.
Nikonozaur
06-07-2010, 18:00
Dobrze jest, nawet tak żółto, przynajmniej potęguje poczucie upału. Przy takiej patelni za oknem nie dziwne, że trawa jest tak wypalona słońcem.
anonymos
06-07-2010, 19:48
A ja bym poczekał do zachodu na lepsze tonacje i insze światełko :) . A w oczekiwaniu na owe poszukałbym jakiegoś bardziej dominującego kadru, coś co bardziej zapadnie w pamieć i wyróżni te prace.
sabs2key
06-07-2010, 19:54
2 pikna a i żółty mi pasuje. 1 jakoś kadrowo mi nie leży.
sypali azotox i spaliło trawę :) ale tak na powaznie to moze to dziwne, ale ten eksperyment mi się podoba, raz kiedyś można coś takiego popełnić
krzysztofz24
06-07-2010, 20:14
A ja bym poczekał do zachodu na lepsze tonacje i insze światełko :) . A w oczekiwaniu na owe poszukałbym jakiegoś bardziej dominującego kadru, coś co bardziej zapadnie w pamieć i wyróżni te prace.
Dosyc smiala opinia jak na mlodego usera ktory dopiero od niedawna jest na forum i ma 14 postow;-):-);-)...Drogi anonimie(i tak cie prawie wszyscy poznali po tej "nic nie zdradzajacej" focie ktora wystawiles ;-)) kadry z pozniejszym swiatelkiem i bardziej dominujacym kadrem z tego plenerku beda niebawem(jeszcze sie obrabiaja;-)).
krzysztofz24
06-07-2010, 22:09
Kto mial co napisac to i tak pewnie juz napisal... To podziekowal tradycyjnie:-).
ostrytux
06-07-2010, 22:29
Dobrze jest, nawet tak żółto, przynajmniej potęguje poczucie upału. Przy takiej patelni za oknem nie dziwne, że trawa jest tak wypalona słońcem.
Dokładnie :) może troszkę korony drzew bym rozjaśnił.
wojtek6308
07-07-2010, 10:06
Ładna 2, bardzo ładne niebo :-) .
Jak niebo Ci nie sprzyjalo w ostatnich pracach, tak teraz dowlilo i to z grubej rury :D
Swietne! Wybieram 2 :)
chmurki, które Ci się trafiły są wielkim atutem tych fotografii. 2 jest mz ciekawsza od 1. pozdrawiam :)