PDA

Zobacz pełną wersję : Szczecin -Szczawnica (Jaworki) 17 lipiec sobota

polo
06-07-2010, 01:16
Na 99% jadę w traskę jak tytule wyjazd około 8 max 10 rano z Przecławia lecimy Gorzów, Zielona Góra,Wrocław, Katowice do Szczawnicy (Kraków omijam). Lecimy trasami szybkiego ruchu lub autostradą więc ze względów cxzasowych centra miast omijamy. Czas przejazdu jak będzie ok z korkami i robotami 8-9 godzinek z przerwą na siku i tankowanie. Brak możliwości palenia w aucie, pieski, kotki i inna zwierzyna w postaci innej jak konserwy :) niestety odpadają.
W stronę Jaworek zabrać mogę 3 osoby ale na powrót mam tylko 2 wolne miejsca(zabieram córcię).
W Jaworkach zostajemy 3-6 dni i powrót przez Oświęcim (zwiedzanie obozu koszt 25 zł osoba 18 ulgowy wejście z przewodnikiem o pełnych godzinach lub bez przewodnika po 15 ale raczej ta opcja opdadnie ze względu na kilka godzinek do szczecina ). Noclegi w Jaworkach 30-35 zł osoba ( pokoje różne 2,3,4 a nawet 8 osobowe większość z łazienkami ), śniadanko 10 zł, obiadek w Karczmie około 20-30 zł. Atrakcje - dla miłośników foto niezmierzone, dla miłośników muzyki www.muzycznaowczarnia.pl ,wąwóz Homole, spływ Dunajcem, itd.
Piszę 99% bo dokładną godzinę wyjazdu będę znać za tydzień ale raczej ta 1 wersja będzie słuszna gdyż muszę być na spotkaniu wieczorem 17 lipca.

Ktoś chętny zapraszam na prv

elanek
06-07-2010, 08:02
Warto na Wysoką wyskoczyć - 360 stopni widoku. No i macie blisko na Sokolicę i Trzy Korony - to tak fotograficznie :)

Grzybu
06-07-2010, 09:19
Z tym Homolem to może być różnie. Woda trochę zmasakrowała wąwóz, ale chyba da się przejść. Ze względu na stan wąwozu nie są pobierane opłaty za wejście. Przynajmniej teraz. Co do innych wycieczek, to, jeśli lubicie chodzić, warto iść na Obidzę np przez przełęcz Rozdziela albo przez Durbaszkę na Wysoką. Można odwiedzić Czerwony Klasztor i Leśnicę na Słowacji i Haligowskie Skały. Ogólnie bardzo ładna okolica.

Swearengen
06-07-2010, 15:47
Nie lepiej przez Niemcy jechać? 100 km dłuższa droga, ale czasowo jesteś do przodu godzinę - półtorej. Do tego całą drogę jedziesz autostradą, a nie naszymi "trasami szybkiego ruchu".

Pozdrawiam

elanek
06-07-2010, 17:39
Nie lepiej przez Niemcy jechać? 100 km dłuższa droga, ale czasowo jesteś do przodu godzinę - półtorej. Do tego całą drogę jedziesz autostradą, a nie naszymi "trasami szybkiego ruchu".

Pozdrawiam

oczywiście, że warto :)

polo
06-07-2010, 18:00
nie jest źle z trasą koło wrocka są roboty ale w miarę szybko idzie, wyjechałem w sobotę o 9 ze szczecina na miejscu byłem o 17+ - 20 minut, więc czasowo tak samo jak przez niemcy.Fakt że na autostradzie było trochę więcej niz 130 ;), przejazd przez niemcy też jest brany pod uwagę tym bardziej że do granicy mam 10 km :). W Homolach ludu kupa (przynajmniej w niedzielę tak było), woda trochę poniszczyła ale jak się chce połazić po górkach to nic na drodze nie stanie :). Na Wysoką i nie tylko napewno pójdziemy żeby tylko czas i pogoda dopisała.

costi
06-07-2010, 21:03
Szczawnica piekna okolica :) Bylem tam dwa razy, bardzo zaluje, ze nie uda mi sie tam pojechac w tym roku.