PDA

Zobacz pełną wersję : Chrzciny-proszę o pomoc

wosik
05-07-2010, 21:02
motyw jest tego typu, 5 minut temu dostałem cynk, że mogę robić Chrzciny u brata mojego przyszłego szwagra, niby to żadna rodzina ale pytają się czy na pewno i ile wezmę, powiedziałem, że na pewno tylko za ile to powiem za jakąś chwilę bo muszę się skonsultować no i tu piszę do mojego ukochanego forum :D ile wziąść za taką imprezę tak co by z butów nie wyskoczyli za specjalnie a i przy okazji miał bym trochę kasy, tak wiem ktoś powie, że 30zł to też pieniądze im się spodoba a ja będę miał na pizze... ale nie będę niszczył rynku więc proszę o jakieś sugestie

Rycerz
05-07-2010, 22:05
no, jak nie chcesz niszczyć rynku weź 500zł
;) ;)

ile zdjec? w albumie? na płycie?
jesteś dobrym fotografem? masz zezwolenie na fotografowanie w kościołach?
chcesz zrobić przyjemność rodzinie czy stracić z nimi kontakty?
to są czynniki ktore bierz pod uwage.

esio
05-07-2010, 22:45
Zrób za free. Tak dla rodziny.
A zdjęcia będziesz miał do pokazania i doświadczenia nabędziesz.

ArtX
05-07-2010, 23:02
Zrób za free. Tak dla rodziny.
A zdjęcia będziesz miał do pokazania i doświadczenia nabędziesz.

dokladnie. Nie bierz nic, bo konflikt z rodzina nie jest warty tych (potencjalnie niewielkich) pieniedzy. Doswiadczony nie jestes (gdybys byl to by nie bylo pytania), wiec szkoda zachodu. Zrob to dla nich, beda Ci wdzieczni, z drugiej strony nie bedzie powodow do zadnych sporow, a Ty bedziesz mial cos do pokazania innym.
Pozdr. Art.

bialogardzianin
06-07-2010, 09:15
... ale pytają się czy na pewno i ile wezmę,...

Przecież wosik napisał, że pytają go o cenę, więc niech poda symboliczną kwotę, ale jednak (możesz zawołać np. 400 zł plus 24 odbitki 15x21 w albumie Henzo). A dlaczego? Honorarium zmobilizuje Cię wosik do jeszcze bardziej wytężonej pracy! Podwójna presja: rodzina i kasa. :)

dareknik
06-07-2010, 10:00
Przecież wosik napisał, że pytają go o cenę, więc niech poda symboliczną kwotę, ale jednak (możesz zawołać np. 400 zł plus 24 odbitki 15x21 w albumie Henzo). A dlaczego? Honorarium zmobilizuje Cię wosik do jeszcze bardziej wytężonej pracy! Podwójna presja: rodzina i kasa. :)

Dobrze mówi. Jest to bardzo elegancka forma przekazu zdjęć. Jak by Ci się nie chciało wklejać zdjęć, zostają jeszcze ozdobne pudełeczka na zdjęcia: www.fotokoszyk.pl/pudelka_na_zdjecia-k114-0--default.html

wosik
06-07-2010, 22:15
hmmm ale tak jak mówię, to nie jest moja rodzina w sumie więc mnie to lotto a biedni nie są tylko próbują du.... szkłem utrzeć ;] aczkolwiek, świetne te pudełka !!! pierwszy raz to widzę ale są na prawdę fajne, jeśli się zgodzą na jakąś kwotę to na pewno skorzystam z tego pomysłu, dzięki wielkie za wszelkie porady :)