Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "Dreaming Light" - (Castlerock - Irlandia Północna)
"Dreaming Light"
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/27785907182825060353.jpg)
Wracam w moje zaciszne miejsce , ech ...stanie w wodzie po pas to sama przyjemnosc :) I tak 1,5h :)
(Lee Big Stooper + Lee 0,9 NDG hard - f/8 , 141 sec. ISO100)
Klarens jest pięknie, ale jeśli miałbym wybrzydzać to zdjąłbym nieco saturacji, ale ogólnie bomba.
Tak jak jest jest idealnie!
Big Stoper daje rade.....mam nadzieje ze mily kolega Hoobioe juz dla nas zamowil:D
Widzialem ten kadr juz w BW i tutaj kolor wygrywa....super!
malasana
04-07-2010, 16:22
Boskie! Takie zywe kolory pasuja do tego obrazka.
Pięknie pokazane, kolor mocny, ale tworzy tu wszystko, zwłaszcza te żółte światło wewnątrz mostu.
Nikonozaur
04-07-2010, 16:30
Tak jak jest jest idealnie! [...]
Też tak myślę.
przemek29
04-07-2010, 16:30
podoba się fajne miejsce znalazłeś a za stanie w tych wodach to już wielki szacunek
Ps jak kolega chętny to można wyskoczyć w jakiś plener w wolnej chwili pozdrawiam z derry
Też tak myślę.
I zobacz Andrzeju jak BigStoper radzi sobie z kolorkiem:) Mam nadzieje ze na matrycy Nikona bedzie podobnie....
no chłopie to jest fota - gratki :)
Za szeroko.
Kapitalne.
Pozdrawiam.
G.
dawno nie widziałem takiej ładnej fotki na długim czasie - świetne kolory
podoba się fajne miejsce znalazłeś a za stanie w tych wodach to już wielki szacunek
Ps jak kolega chętny to można wyskoczyć w jakiś plener w wolnej chwili pozdrawiam z derry
Witaj!
Jak najbardziej jestem za plenerkiem :) Z tym ,ze we wtorek wyjezdzam na 3 tygodnie do PL , w sierpniu jak najbardziej w ktorys weekend . To sie zgadamy ;)
I zobacz Andrzeju jak BigStoper radzi sobie z kolorkiem:) Mam nadzieje ze na matrycy Nikona bedzie podobnie....
Grzesiu, dodam ,ze nic nie dodytkalem balansu bieli , w tym zdjeciu jest tak znikoma obrobka ,ze sam bylem zdziwiony :) Jak sa dobre warunki to i obrobka zbedna, nawet syfy na matrycy mi chyba znikły bo nie mam ani jednego hehe:)
Jesli ktos zastanawia sie nad wyborem filtra ND , moge polecic Lee Big Stoopera , jakosc , kolory , nie winietuje ..magia jak dla mnie , widac z reszta na zdjeciu jak wyszlo , bo smialo moge powiedzic ,ze jest prostu z puszki .
Lee Big Stooper jest wart tej ceny ...a czy dalej trzeba na niego tyle czekac?
Pozdrawiam i dziekuje za komentarze.
Grzesiu, dodam ,ze nic nie dodytkalem balansu bieli , w tym zdjeciu jest tak znikoma obrobka ,ze sam bylem zdziwiony :) Jak sa dobre warunki to i obrobka zbedna, nawet syfy na matrycy mi chyba znikły bo nie mam ani jednego hehe:)
Jesli ktos zastanawia sie nad wyborem filtra ND , moge polecic Lee Big Stoopera , jakosc , kolory , nie winietuje ..magia jak dla mnie , widac z reszta na zdjeciu jak wyszlo , bo smialo moge powiedzic ,ze jest prostu z puszki .
Lee Big Stooper jest wart tej ceny ...a czy dalej trzeba na niego tyle czekac?
Pozdrawiam i dziekuje za komentarze.
Mozesz jeszcze powiedziec jak to jest z przepuszczaniem swiatla bokami, plotki rozne sie pokazuja na forum a widze ze u Ciebie problemu nie ma......czy moze ma jakas uszczelke jak ludzie mowia??;)
Mozesz jeszcze powiedziec jak to jest z przepuszczaniem swiatla bokami, plotki rozne sie pokazuja na forum a widze ze u Ciebie problemu nie ma......czy moze ma jakas uszczelke jak ludzie mowia??;)
Tak dokładnie , Lee Big Stooper ma specjalna uszczelkę , która nie przepuszcza swiatła , wszystko jest jak powinno! To co czytałeś to chodzi o inne filtry ND ...tez kiedys o tym czytałem.
Tak dokładnie , Lee Big Stooper ma specjalna uszczelkę , która nie przepuszcza swiatła , wszystko jest jak powinno! To co czytałeś to chodzi o inne filtry ND ...tez kiedys o tym czytałem.
To super......oj niech juz przyjdzie do Connsow:D:D:D
Sebastianito
04-07-2010, 19:30
Jak dla mnie jest IDEALNE
borregaard
04-07-2010, 20:04
Podoba się,bo ładnie kolorowe....:grin:
Nikonozaur
04-07-2010, 21:33
To raczej jakaś siła nieczysta.... :mrgreen:;), ale (może właśnie dlatego) efekt jest niesamowity.
ostrytux
04-07-2010, 23:23
Nie mam pytań - Świetnie wyszło!
Lekkie zaskoczenie, .... chwila namysłu, ....... podoba się !
Pablo 77
05-07-2010, 11:31
Świetna fota.
Patrząc na nią czuję się jak w bajce:)
Extra!!!
przemek29
05-07-2010, 11:39
Witaj!
Jak najbardziej jestem za plenerkiem :) Z tym ,ze we wtorek wyjezdzam na 3 tygodnie do PL , w sierpniu jak najbardziej w ktorys weekend . To sie zgadamy ;)
świeynie to sie jakoś zgadamy ja w sierpniu do września do kraju tak że psełdo lato odpada pozdrawiam
Toś dowalil teraz do pieca... :o
Piekna praca! Szczere gratki :)
Bartekkw
05-07-2010, 13:17
Klarens - filtry zacne użyłeś, ale dla mnie zbytnia landrynka wyszła. Ociepliłbym troszkę i na dłuższej ogniskowej przystrzelił
Klarens - filtry zacne użyłeś, ale dla mnie zbytnia landrynka wyszła. Ociepliłbym troszkę i na dłuższej ogniskowej przystrzelił
takie tez mam :) Wybralem akurat to do publikacji :)
:) podoba się, kolorystyka rzeczywiście przyjemna.