Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Światła jeziora......
......... z dedykacją dla kolegi Pyzika
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img43.imageshack.us/img43/4871/dsc4744rc.jpg)
pozdrawiam :)
Jest klimacior, jest dobrze ;)
No klimat jest...ciekaw jestem wersji szerokiej;)
ladne a trzciny super pokazane
Żeby tak coś więcej było do klimatu...dla mnie to jak wprowadzenie do czegoś i jak taki masz zamiar to czekam z niecierpliwością.
Nikonozaur
04-07-2010, 16:39
Fota nie tyle piękna, co zmuszająca do refleksji, a przy percepcji użycia czegoś więcej niż tylko oczu. Dla mnie bardzo dobrze. ;)
Fota nie tyle piękna, co zmuszająca do refleksji, a przy percepcji użycia czegoś więcej niż tylko oczu. Dla mnie bardzo dobrze. ;)
Czyli przy odpowiedniej "kątemplacji" da się usłyszeć rechot? ;)
Janku tym razem nie dołączę do ochów i achów - średniawo i to mocno
Janku tym razem nie dołączę do ochów i achów - średniawo i to mocno
to jest specyficzna fotografia i ma prawo się podobać lub nie, tutaj rolę gra klimat :) nawet bliki sa zostawione celowo
Fajny klimacik, chcoc pewnie dalbym nieco mniej prawej i dolu.
borregaard
05-07-2010, 12:45
Fajny kawałek natury,dobrze że bez tego,modnego ostatnio,lukru....
Ladnie oddany klimat...
Jest inaczej, i to wlasnie dlatego mi sie podoba! :D
jerezano
05-07-2010, 13:22
Jest normalnie, bez zachwytów. Moim zdaniem ochy i achy są tym razem przesadzone...
Jest normalnie, bez zachwytów. Moim zdaniem ochy i achy są tym razem przesadzone...
Nie zapominajmy jednak, ze kazdy z nas odbiera dana fotografie na swoj sposob. Stad powyzsze stwierdzenie/-nia, mz sa zbedne...
To, ze nie podoba sie wiekszosci, nie znaczy, ze wyrazajac opinie "ach, och", jest ona przesadzona.
PS. Sorry za OT.
jerezano
05-07-2010, 13:36
Nie zapominajmy jednak, ze kazdy z nas odbiera dana fotografie na swoj sposob. Stad powyzsze stwierdzenie/-nia, mz sa zbedne...
To, ze nie podoba sie wiekszosci, nie znaczy, ze wyrazajac opinie "ach, och", jest ona przesadzona.
PS. Sorry za OT.
No właśnie, każdy może tu wyrazić swoje zdanie. Ty swoje, ja swoje. Myślę, że harb nie potrzebuje adwokatów, bo znakomita większość jego zdjęć jest świetna. Ale moim zdaniem to do nich nie należy :)
Myślę, że harb nie potrzebuje adwokatów (...)
Nie gram tutaj adwokata... gwoli scislosci... :)
(...) każdy może tu wyrazić swoje zdanie. Ty swoje, ja swoje.
Zgadzam sie... Tak tez uczynilem, m.in. w poprzedniej wypowiedzi...
oczywiście że każdy ma prawo odbierać każdą fotografię w/g właśnych ocen ale wyrażając taką opinię
.....Moim zdaniem ochy i achy są tym razem przesadzone...
sugerujesz innym że jedynie słuszną jest Twoja opinia, pozwól się więc wypowiadać każdemu z osobna tak jak uważa za słuszne, nieważne czy to będzie opinia negatywna czy też pozytywna
jerezano
06-07-2010, 08:09
oczywiście że każdy ma prawo odbierać każdą fotografię w/g właśnych ocen ale wyrażając taką opinię
sugerujesz innym że jedynie słuszną jest Twoja opinia, pozwól się więc wypowiadać każdemu z osobna tak jak uważa za słuszne, nieważne czy to będzie opinia negatywna czy też pozytywna
Coś Ci się pomyliło, nikomu nie zabraniam oceny Twoich zdjęć. Napisałem: "moim zdaniem", ale jeśli Cię to dotknęło (mam nadzieję, że nie do żywego ;) ) to przepraszam.
Postaram się oceniać Twoje zdjęcia tak, żebyś był zadowolony :) (chociaż nie mogę tego przyrzec)
Coś Ci się pomyliło, nikomu nie zabraniam oceny Twoich zdjęć. Napisałem: "moim zdaniem", ale jeśli Cię to dotknęło (mam nadzieję, że nie do żywego ;) ) to przepraszam.
Postaram się oceniać Twoje zdjęcia tak, żebyś był zadowolony :) (chociaż nie mogę tego przyrzec)
ależ po co ta ironia, nikt Cię nie prosi o smarowanie, czytaj ze zrozumnieniem to co się do Ciebie pisze - zwróciłeś uwagę Hoobiemu ze jest moim adwokatem, ja nie potrzebuję ani adwokata ani też prokuratora to był sens mojej wypowiedzi więc nie ma potrzeby żebyś ironizował
moja rada, weż się za fotografię będzie więcej pożytku a jeżeli już krytykujesz to niech to będzie merytoryczna wypowiedz, dobrym krytykiem też trzeba umieć być, nie będziesz wówczas musiał pisać takich dyrdymałów jak wyżej
miłego dnia życzę
jerezano
06-07-2010, 08:34
ależ po co ta ironia, nikt Cię nie prosi o smarowanie, czytaj ze zrozumnieniem to co się do Ciebie pisze - zwróciłeś uwagę Hoobiemu ze jest moim adwokatem, ja nie potrzebuję ani adwokata ani też prokuratora to był sens mojej wypowiedzi więc nie ma potrzeby żebyś ironizował
moja rada, weż się za fotografię będzie więcej pożytku a jeżeli już krytykujesz to niech to będzie merytoryczna wypowiedz, dobrym krytykiem też trzeba umieć być, nie będziesz wówczas musiał pisać takich dyrdymałów jak wyżej
miłego dnia życzę
Rozumiem, że jeśli mi się coś nie podoba w Twoim zdjęciu, to dla Ciebie są to dyrdymały. Ok. Pozostawiam Cię więc w Twoim towarzystwie adoracyjnym i się oddalam. Na pewno będziesz się czuł o wiele lepiej.
Pozdrówki
Pablo 77
06-07-2010, 12:57
Do mnie gada w sensie wędkarskiego klimatu jaki czułem wielokrotnie będąc wcześnie rano na rybkach:)