Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D300 - Pęknięcie

Przemas-Glasgow
03-07-2010, 02:36
Witam serdecznie

Na moim D300 właśnie zauważyłem pęknięcie pomiędzy guzikami QUAL i WB ,wygląda to jak ryska.

Na 100% czytałem kiedyś wątek o tym,chyba dotyczący D700 ale teraz za cholerę nie mogę go znaleźc.

Czy pamiętacie jak to się zakończyło,czy kolega skleił to jakimś klejem czy puszka wylądowała w serwisie??

Pozdrawiam

maki
03-07-2010, 10:21
Oblukałem swój, ciężko mi to pękniecie sobie wyobrazić. Cały element się rozpada czy jak to wygląda? Anyway współczuję.
Niech ktoś skasuje posta powyżej, bo nie moge.

bragjure
03-07-2010, 11:06
Myślę że to tylko mały element pokrętła a raczej jego górnej części pomiędzy klawiszami ...Mój opis :-) wysłałem na PW

Przemas-Glasgow
03-07-2010, 11:14
Wygląda to tak

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.consortio.republika.pl/Rysa.jpg)

Puszka nigdy nie spadła ani nie była uderzona w to miejsce

Kiedyś było w jakimś wątku że to może byc od naprężeń czy coś takiego

remos
03-07-2010, 11:53
Olej to, weź może delikatnie na igłę jakiegoś superglue tak profilaktycznie, albo lakierem do paznokci.
No możesz podesłać fotę do serwisu to Ci odpowiedzą, czy być może gwarancja, czy też ile za wymianę tego elementu.

Przemas-Glasgow
03-07-2010, 15:21
Ja to już olałem go szkoda mi oddawac sprzęt do serwisu,jest to moja jedyna puszka

Pytam tak z ciekawości bo już był kiedyś taki problem na forum i nie mogę tego znaleźc

Pozdrawiam

MYSZ
06-07-2010, 22:03
Pod żadnym pozorem nie wlewaj tam kleju. Jak zablokujesz sobie manipulator to będzie d... ;) Niżej masz też wybieraki, mogą też się skleić.

Przemas-Glasgow
07-07-2010, 20:34
O kleju nawet nie pomyślałem pomimo sugestii

Kiedyś przykleiłem sobieś kropelką rzepy do lampy błyskowej po czym schowałem ją do futerało
Jak rano ją wyjąłem to się przeraziłem,była cała biała i tłusta ,klei się utlenił czy coś takiego

Naszczęście działała więc biała wyjątkową białą lampę :-)

baku127
07-07-2010, 21:14
Witam. Mam podobny problem. U mnie w S5 jest pękniecie pomiędzy ISO a WB.
Zauważyłem to w niedzielę i nie mam pojęci jak do tego doszło. Puszka używana amatorsko i więcej czasu przebywa w torbie niż pracuje. Nie mam pojęcia co zrobić... chyba tak zostanie.
Jak masz jakiś pomysł to z chęcią skorzystam.

Przemas-Glasgow
08-07-2010, 18:11
Jezus ,jak przeczytałem swojego ostatniego posta to się załamałem ilością błędów jakie zrobiłem

Sorki ale pisałem go po 16 godzinach pracy i 3 nieprzespanych nocach (maluch ma zapalenie ucha i ze spania nici)

Pozdrawiam

KUBAS95
01-08-2010, 18:24
Odetnij sobie kawałek taśmy izolacyjnej i sklej to. Na pewno pomoże:)