Zobacz pełną wersję : Nikkor 85/1.8 - cos w nim lata w srodku.
Mam pytanko co do 85/1.8 AF D - jak nim delikatnie potrzasam to w nim slychac jakby cos w nim bylo luznego.
Bylem w serwisie i powiedzieli mi ze to luzy konstrukcyjne.
Troche mnie to dziwi ale spytam innych - macie cos takiego tez?
w 50/1.4 AF D - takich luzow nie ma.
domelmel
02-07-2010, 21:51
W moim nikkorku tez tak jest.Mialem troche obaw w zwiazku z tym, ale zdjecia robi Ok, wiec przestalem sie tym martwic.
Kiedyś kupiłem używkę i też w nim coś latało jak się potrząsnęło i było to trochę niepokojące, ale nie wiedziałem niestety co się z nim działo zanim trafił w moje ręce. Teraz mam nówkę ze sklepu i nic nie lata.
Ja mam nowke i lata
Niestety jak kupilem nie wyczulem tego,
Dopiero teraz kiedy czesto zmienialem obiektywy i wiekszosc robilem z 85 to zauwazylm to
Ja mam nowke i lata
Niestety jak kupilem nie wyczulem tego,
Dopiero teraz kiedy czesto zmienialem obiektywy i wiekszosc robilem z 85 to zauwazylm to
Jeśli masz nówkę to masz i gwarancję. Nie przejmuj się i rób zdjęcia, zawsze możesz później zareklamować.
Aha, ta używka, która mi latała i której się pozbyłem ostrzyła idealnie i nie było żadnych problemów, jedynie AF chodził głośno. Myślę że te obiektywy (starszej konstrukcji bez silnika) są nie do zdarcia. Obym się nie mylił :)