PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Malbork.

Pablo 77
01-07-2010, 18:51
Witam.

Kiedyś ten zamek pokazywałem zimową porą.

Tym razem w letniej edycji:)

Zapraszam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img94.imageshack.us/img94/2595/dsc3535nikon2.jpg)

borregaard
01-07-2010, 18:59
Wakacyjne,poprawne i ...tyle...:smile:

Nikonozaur
01-07-2010, 18:59
Słowo daję, to samo miałem namalować. :D

UBoot
01-07-2010, 19:01
szczerze mówiąc w tej perspektywie sprawia wrażenie kurnika, brak mi monumentalizmu, a widoczny nowoczesny most burzy imaginację dawnych czasów ...

No i nie dopisały chmury ... lepsze byłyby rzadsze, ale za to w bardziej dynamicznym układzie, "budzące grozę" ...

borregaard
01-07-2010, 19:04
szczerze mówiąc w tej perspektywie sprawia wrażenie kurnika, brak mi monumentalizmu, a widoczny nowoczesny most burzy imaginację dawnych czasów ...

No i nie dopisały chmury ... lepsze byłyby rzadsze, ale za to w bardziej dynamicznym układzie, "budzące grozę" ...
U-booot .Ty ,zapewne,jesteś ...nieśmiertelny...?

UBoot
01-07-2010, 19:07
dlaczego akurat "nieśmiertelny" ? Napisałem tylko swoją recenzję, zresztą dość lapidarną ...

zaza67
01-07-2010, 19:18

tez sie podpisze

Pablo 77
01-07-2010, 20:00

Wez uzyskaj przy 20mm dynamikę chmur:):):)

A tam bliżej się nie da podejśc:)

Hoobie
01-07-2010, 21:30

Pozwole sobie podpisac sie :D

harb
01-07-2010, 21:56
dlaczego akurat "nieśmiertelny" ? Napisałem tylko swoją recenzję, zresztą dość lapidarną ...

ale z mostem to przesadziłeś bo co ma zrobić biedny fotograf żeby nie umieszczać mostu - może go tylko wysadzić w powietrze

a co do fotki to naprawdę trudno zrobić w tym miejscu coś naprawdę wystrzałowego, ostatnio udało sie to Proacowi w b/w co wcale nie oznacza ze fotka jest zła :)

jacekz40
01-07-2010, 22:47
Nie będę się wymądrzał :D ale... za szeroko. Ja parę razy już go pstrykałem i niestety sporo fotek właśnie z szerokim planem leci do kosza (za dużo przeszkadzajek). Taki jego urok ;-) najlepiej wygląda bryła zamku, trochę Nogatu i nieba. Nie wiem ile ujęć próbowałeś ale najlepiej jednak zameczek wychodzi gdy przesuniesz się jeszcze kilkanaście metrów w stronę widocznej w tle kładki dla pieszych.

darek_d
01-07-2010, 22:56
65% zdjęcia to niebo przy takim tytule to dużo, za dużo, lewej też za...do tego blado wyszło.

UBoot
01-07-2010, 23:03
no czyli potwierdziło się, że miałem rację ...

Pablo 77
02-07-2010, 17:15
65% zdjęcia to niebo przy takim tytule to dużo, za dużo, lewej też za...do tego blado wyszło.
Jeśli blado wyszło to ktoś z nas ma zle ustawiony monitor.

ale z mostem to przesadziłeś bo co ma zrobić biedny fotograf żeby nie umieszczać mostu - może go tylko wysadzić w powietrze

a co do fotki to naprawdę trudno zrobić w tym miejscu coś naprawdę wystrzałowego, ostatnio udało sie to Proacowi w b/w co wcale nie oznacza ze fotka jest zła :)

No i tu jest mądra wypowiedz.
Ten kto był w tym miejscu wie o co chodzi.
Dzieki za komentarze.

darek_d
02-07-2010, 19:57
Jeśli blado wyszło to ktoś z nas ma zle ustawiony monitor.

No i tu jest mądra wypowiedz.
Ten kto był w tym miejscu wie o co chodzi.
Dzieki za komentarze.

Ale ja tam nie byłem i oglądając Twoje zdjęcie nie żałuję tak to niestety pokazałeś i o tym napisałem.