Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Esencja światła
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/06/esinter-2.jpg
źródło (http://www.dreamygallery.com/A/esinter.jpg)
Kampinos, wiosna 2010, slajd
maszkara
30-06-2010, 23:47
Nic tylko pogratulować udanego zdjęcia :) Jak dla mnie bomba!
borregaard
01-07-2010, 00:39
Super.!:smile:
W każdym razie pod tym względem,że nie ma na co ponarzekać ,w kadrze,ciężko.....:grin:
krzysztofz24
01-07-2010, 08:40
Swatelko piekne...co do kadru i narzekania na jego zawartosc;-) to zgadzam sie z borregaardem.
Bartekkw
01-07-2010, 09:01
światełko fajne, reszta już mniej
Marcin T
01-07-2010, 09:07
Ładna esencja ;)
Takie niby nic a miło się patrzy.
Swietnie uchwycony momen :)
Ładna esencja ;)
Dokladnie :)
Ładna esencja ;)
Dokladnie :)
To jest właśnie potęga slajdu nad cyfrową matrycą ;)
Michal_C
01-07-2010, 15:50
Witam,
zdjęcie z pozoru banalne ale ma niesamowitą moc. Gratulować.
Pozdrawiam
Lubię takie "banalności" bo zatrzymują wyjątkowe chwile na długo dłużej:-)
tbogdanowicz
01-07-2010, 17:29
Spojrzałem na zdjęcie i od razu pomyślałem że Twoje.
Bardzo lubię Twoje zdjęcia.
Witam,
zdjęcie z pozoru banalne ale ma niesamowitą moc. Gratulować.
Pozdrawiam
Dzięks! Niewiele osób to widzi, bo to jest generalnie mówiąc trudne zdjęcie jak na krajobraz. Nie podaje wiele na tacy... nie ma prostych odniesień do rzeczywistości, bardzo mocno ocierając się o abstrakcje. Wymaga pewnego obycia w fotografii - pewnej bazy odniesień do właściwej oceny. Stąd widzowie dość często nie wiedza co o tego typu fotografiach myśleć...
borregaard
01-07-2010, 19:01
Wymaga pewnego obycia w fotografii - pewnej bazy odniesień do właściwej oceny. Stąd widzowie dość często nie wiedza co o tego typu fotografiach myśleć...
Ja pi....ę,a gdzie ja tu wlazłem......:shock:
Oj no bez przesady... :-) Odrobina teorii fotografii... i zaraz AjWaj! ;-) się robi... :-)
Po prostu się nie znasz i tyle. :-) :-)
A tak swoją drogą. Esencja światła.. jakby dodać jeszcze choć trochę treści w kadrze.. może nie smakowałoby gorzej ;)
borregaard
01-07-2010, 20:01
Ubaw mam po pachy
A Ty, zamiast się dystansować ...ratuj..;):grin:
Nic na to nie poradze.
Zdjecie jak zdjecie, sam czasem rozne wydumki produkuje i jestem w stanie zrozumiec, ale ta ideologia autorska....
obezwladnia.
Nic na to nie poradze.
Zdjecie jak zdjecie, sam czasem rozne wydumki produkuje i jestem w stanie zrozumiec, ale ta ideologia autorska....
obezwladnia.
No nie mówcie, że aż tak wam brakuje w mocnym punkcie*:
a) drzewa,
b) gołej baby,
c) przepalonej chmury.
* niepotrzebne skreślić ;-) ;-) ;-)
To zdjęcie jest po prostu o uchwyconym na slajdzie, nie PSowanym świetle... Aczkolwiek przyznaję, że slajd robi 10x większe wrażenie... skan nie oddaje go wpełni niestety... :-(
Nie przejmuj się. Niewinnie dworujemy sobie, bez żadnych złośliwości. Pewnie każdy z nas próbował kiedyś uchwycić taki moment.
dla mnie zbyt centralnie :D
na poważnie to dobra klatka :)
Lubię taką abstrakcję, tym bardziej w takim świetle. Często hasasz z aparatem po Kampinosie?
Lubię taką abstrakcję, tym bardziej w takim świetle. Często hasasz z aparatem po Kampinosie?
Bardzo często wiosną nawet kilka razy w tygodniu..., obok Puszczy Bolimowskiej, to mój ulubiony teren.