PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Świecznik

Sebastianito
30-06-2010, 22:21
Tego miejsca chyba nie trzeba przedstawiac.

Paris

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/06/Gorgeous_candle_by_SebastianKraus-2.jpg
źródło (http://fc01.deviantart.net/fs70/f/2010/181/9/9/Gorgeous_candle_by_SebastianKraus.jpg)

A tak nawiasem mowiac to kiedys byl watek o Polakach za granica w "cafe"... niestety musze to stwierdzic, ze buractwo sie szerzy i jestesmy tylko o krok przed natarczywymi (sprzedajacymi-wciskolapkami) murzynami. (Oczywiscie nie ujmujac tej nacji)

martinez
30-06-2010, 22:37
Niestety Sebastianie ale ten kadr do mnie nie gada, sama wieża OK, ale ten pierwszy plan w postaci dwóch uciętych łódek nijak się tutaj ma, w moim odczuciu. Mnie one tutaj kompletnie nie pasują, tak jak i ten kawałek chodnika w LD, bez tego było by zdecydowanie ładniej i przejrzyściej :)

Sebastianito
30-06-2010, 22:41
A ja sie niestety z toba nie zgodze... i bede szedl w zaparte... łódki uciąłem celowo aby dodac cos ciekawego w pierwszy plan. sama wieza jest ciekawa (ale malo ciekawa) na zdjeciu. Jednym sie podoba innym niestety nie... Taki mialem plan juz na 2 tyg przed wyjazdem i do tego dazylem... i mam i jestem zadowolony... Sorki Marcin ale... sam wiesz...

PhotoIan
30-06-2010, 22:43
Leci w prawo :(

Locter
30-06-2010, 22:44
Mi sie podoba, łódki wnoszą troche życia do tego kadru.

lechupe
30-06-2010, 22:45
można iśc w zaparte, oczywiście.
Ale trudno ukryc, ze nie jest to jakis wysublimowany kompozycyjnie obraz wiezy.
Juz pomijając nawet to, ze jest krzywa (a to w końcu Paryz, a nie Piza :-) ), to nie ma tu jakichs elementów wskazujących na ponadprzeciętność zdjęcia.

martinez
30-06-2010, 22:56
A ja sie niestety z toba nie zgodze... i bede szedl w zaparte... ludki ucielem celowo aby dodac cos ciekawego w pierwszy plan. sama wieza jest ciekawa (ale malo ciekawa) na zdjeciu. Jednym sie podoba innym niestety nie... Taki mialem plan juz na 2 tyg przed wyjazdem i do tego dazylem... i mam i jestem zadowolony... Sorki Marcin ale... sam wiesz...

Jak sobie chcesz... twoja wizja, twoje zdjęcie, to tobie ma się podobać, a nie mi, do mnie taka forma nie gada, i już :mrgreen: ;) Może gdyby była jedna ale za to cała łódka to byłoby ciekawie, a tak to sorki ale nie, drugi plan jest fajny, są i łódki i wieża :)

Grunt że ty jesteś zadowolony Sebastianie, ja poczekam na inne zdjęcia z twojego pobytu z Paryża, bo to piękne miasto z wieloma atrakcyjnymi tematami do fotografowania :)

de Fresz
30-06-2010, 23:36
To co mi się podoba na tym zdjęciu, to kolor wieży. Rzadko kiedy tak pokazywana. A poza tym, ot pocztówka. Ale też lubię takie robić ;-)

Sebastianito
01-07-2010, 00:21
Leci w prawo fakt... poprawie! Przepraszam.

zaza67
01-07-2010, 06:37
mi sie podoba dlatego ze tak pokazanej wieży jeszcze nie widzialem

krzysztofz24
01-07-2010, 08:12
Podoba mi sie kadr, taki troche inny a jednoczesnie pocztowkowy (w pozytywnym znaczeniu tego slowa), jest ciekawie i fajnie...
A teraz minusy;-), absolutnie nie podoba mi sie stopien nasycenia czerwonego koloru na zdjeciu. Jest go za duzo na wiezy, na lodce, na jej odbiciu w wodzie, wlazi nawet na chodnik i na chmury...nie wiem, moze chciales pokazac taka "rdzawa" wieze - ograniczylbym sie wtedy zeby pociagnac czerwony tylko w pewnym stopniu na wiezy i ewentualnie troche na lodce. Ale nie po calosci zdjecia.
Podsumowujac: kadrowo duze tak za oryginalnosc, obrobkowo-kolorystycznie duze nie za czerwony.

Sebastianito
01-07-2010, 09:45
krzysztofz24 zdjecie idze na warsztat ponownie... Dziekuje za podpowiedz...

stock
01-07-2010, 09:49
spodziewałbym się po Tobie o WIELE WIELE więcej. A pokazałes nam mega przecietny kadr. jak dla mnie to niestety kosz :)

Hoobie
01-07-2010, 12:38
Jak to mowia: "ile ludzi, tyle opinii" :D
Mi kadrowo sie podoba, a to dlatego, ze jest po prostu nietypowo/inaczej niz zwykle :p
Co do kolorkow... powalcz jeszcze i zapodaj wersje poprawiona, bo ciekaw jestem, w ktorym kierunku pojedziesz ;)

Sebastianito
01-07-2010, 13:04
spodziewałbym się po Tobie o WIELE WIELE więcej. A pokazałes nam mega przecietny kadr. jak dla mnie to niestety kosz :)

Nie ma ludzi nieomylnych... postaram sie poprawic i przedstawic kilka jescze innych zdjec z Paryza. Lecz musze zaznaczyc (chociaz wiem, ze tym sie nie obronie) wyjazd mial na celu tylko i wylacznie rekreacje... a fotografia (niestety) zeszla na drugi plan.

toomool
01-07-2010, 14:57
Mnie łódki nie przeszkadzają. Podoba mi się.

Bartekkw
01-07-2010, 16:03
Jak idzie na warsztat to nie ma co komentować, aczkolwiek Sebastianie tak troszkę zagracone jest to foto - wszystkim niestety nie dogodzisz ;) Chętnie zobaczę update

PhotoIan
05-07-2010, 23:11
Proponuję zajrzeć tutaj:http://www.jhwsxing.com/help/help1-1.html chińszczyzna niekoniecznie oznacza przekręt