Zobacz pełną wersję : Serwis Sigma w Gdyni...
Czy oni tam zgadzaja sie zeby zrobic cos "od reki"? Mozna tam w ogole wejsc i z kims rozmawiac, czy dzialaja tylko wysylkowo?
serwisowałem u nich swój obiektyw, ja akurat musialem wysłać bo jestem z Katowic. bardzo polecam. Najlepiej do nich zadzwonić.
na emalie nie odpowiedzieli...:( chodzi mi bardziej o to, czy ktos tam byl butami.
Był bo ma blisko :) ale i tak zostawiałem sprzęt do kalibracji i na drugi dzień odbierałem.
Najlepiej do nich zadzwonić, bo jak wejdziesz tak z ulicy to od ręki możesz nie załatwić
marciing
30-06-2010, 16:34
byłem. Powiem szczerze że nie mam pozytywnych wrażeń z tego serwisu.
dodzwonilem sie... wrazenia mam podobne ;)
Wysyłałem. Wrażenia mam przeciwne... powiem nawet więcej: usunięto wadę i po tygodniu sprzet miałem w domu. ;)
tydzień czekania, by na maila odpowiedzieli.....eh:???:
marszull
01-07-2010, 10:56
a mi jak wysylalem do nich zapytanie odpowiedzieli po 30 minutach
a co do wysylania szkla to zostawilem obiektyw w procentrum i pojechalem na wakacje
po tygodniu mialem telefon (ale nie zdazylem odebrac) jak sie pozniej okazalo z procentrum, a pozniej po dniu czy dwoch odstalem smsa
ze obiektyw jest do odebrania (bo zaznaczylem ze mnie nie ma w domu i chce zeby odeslali do procentrum)
takze wrazenia pozytywne
Miałem doczynienia z tym serwisem. Niestety nie polecam... gorzej niż w Nikonie. Dzięki ich postępowaniu straciłem zaufanie do tej firmy i szkieł Sigmy i jakości ich wykonania. Długa historia. Pisałem o tym na forum, ale wszyscy tylko narzekali na serwis Nikona...
Jeden niezapomniany cytat technika z serwisu "...Sigma to nie Nikor... i nawet jak cała metalowa i z serii pro to w środku są delikatne elementy i należy ja nosić w torbie fotograficznej odpiętą od body w oryginalnym futerale.." po czym straciłem gwarancję i za naprawę zapłaciłem kilka stów.
A obiektyw grzej działa jak przed naprawą. Był u mnie tylko tydzień czasu.... i się rozpadł (rozkręcił wydawało mi się) i w żaden mechaniczny sposób go nie uszkodziłem (przez kilka lat zawodowej pracy nigdy nie uszkodziłem żadnego obiektywu !!!)
skrzypol
07-10-2010, 09:10
a ja właśnie byłem zmuszony do skorzystania z tego serwisu - w mojej Sigmie 70-200 padł AF - wysłałem do serwisu DHLem w poniedziałek - i jak się zdziwiłem jak w środę otrzymałem paczkę z powrotem, pomyślałem że pewnie zapomniałem dodać gwarancje albo coś podobnego i odesłali bez zaglądania, a tu niespodzianka obiektyw naprawiony, więc aby każdy serwis tak działał - polecam
wiem, że są różne przypadku i być może mój problem z AF był banalny w naprawie, ale szybkość działania imponująca
Ja zawoziłem do kalibracji osobiście, bo nie mam daleko. Z tym, że musiałem to robić dwa razy - za pierwszym razem nie było zbyt dobrze (dalej FF).
Czekałem trochę ponad tydzień na informację, że mogę odebrać (to było w czerwcu-lipcu).