Zobacz pełną wersję : Tamrac Velocity 7x
Witam!
Czy ktos z forumowiczow mial kontakt z ta torba: http://tamrac.pl/torby,futeraly/Tamrac/VELOCITY-7x-5767/ ?
Chce w to upchac D300 z zapietym N18-200VR, SB-600 i jeszcze jakies male szklo, typu Samyang 8mm, oraz kilka *******ek (1-2 filtry, zapasowa karta, wezyk spustowy). Zmiesci sie?
Mam tez pytanie czy da sie to nosic jak zwykla torbe, ew. na pasku biodrowym czy przypieta do paska od spodni?
Ew. moze mozecie polecic cos podobnego? Szukam torby (moze byc rowniez biodrowa) na zestaw jak wyzej, koniecznie musi byc mozliwosc wygodnego dostepu do zawartosci bez zdejmowania torby. Obecnie uzywam Lowepro Nova 2 AW i o ile pojemnosciowo daje rade, to klapa otwierana do ciala wkurza mnie niesamowicie, bo strasznie przeszkadza przy grzebaniu wewnatrz torby.
de Fresz
30-06-2010, 12:02
Miał ktoś. Już pisałem tu peany pod jej adresem, w szukajce powinno conieco wyskoczyć. Fajna mała, lekka torba, trochę slingshotowa, bardzo szybki i wygodny dostęp do sprzętu. Do lekkiego zestawu – niemal ideał. Twój sprzęt powinien się zmieścić (z tym że można zapomnieć o gripie, jeśli akurat ktoś lubi powiększać sobie korpus), choć na wszelki wypadek przymierz jeśli masz okazję (ostatnio w Wawie widziałem je w Blue City, w sklepie obok iSpota). Wchodzi do niej nawet 80-200, ale nie na body i niewiele poza korpusem da się już tam upchać.
U mnie sprawdza się idealnie z D90+18-105, 50/1.8, Sigma DC530 i jeszcze jest miejsce na drugie małe szkło piętrowo nad/pod 50 czy inne pierścienie pośrednie (kosztem wygody dostępu oczywiście). Biorąc pod uwagę cenę – rewelacja.
Dzieki za opinie. Bedzie sie trzeba do BC przejsc, moze jeszcze bedzie.
mam tą torbę.
traktują ją jednak typowo wakacyjnie.
powiem ci, że miałem problem z D300 z podpiętą Sigmą 17-50/2.8. z boku 50 i 35. z lampą był już problem.
Jest naprawdę ciasnawo.
powiem szczerze, że zastanawiałem się czy jej nie sprzedać.
jakbyś był chętny, zapraszam na PW
edit: po dokupieniu gripa nie miałem już z nią szans
de Fresz
01-07-2010, 11:25
Bedzie sie trzeba do BC przejsc, moze jeszcze bedzie.
Tydzień temu jeszcze była, bodaj niebieska. IMHO czarna wygląda znacznie lepiej. Zdaje się oni tam mają je standardowo na składzie. Mieli jeszcze x9 (ale to już IMHO za duży wór), niestety nie mieli x8, która może być jeszcze ciekawą opcją dla ciut większych zestawów.
A ponieważ niedługo dojdą mi jeszcze jakieś szkiełka, teraz rozważam jako drugą, urlopową torbę Katę 3n1-20. Zerknij jeszcze w tą stronę (jest rozmiar mniejsza 3n1-10), ja tam zakochałem się w Slingshotach właśnie za szybki i wygodny dostęp oraz wygodę noszenia większą niż w torbach na ramię. W Twoim przypadku ciekawy może być też Vanguard Up-Rise 43 (do obmacania w MM czy Saturnach).
Up-Rise 43 jest fajny, ale odpada: do noszenia powaznych ilosci sprzetu mam Fastpacka 350, drugi duzy plecak jest mi zbedny. Kata 3n1 to samo - jakby skladala sie tylko z dolnej polowy, tej na sprzet foto, to chetnie ;) A w obecnej postaci znowu dubluje mi Fastpacka.
Ja jestem w dokladnie odwrotnej sytuacji co Ty: mam juz plecak na targanie duzej ilosci szkielek, teraz potrzebuje czegos nieduzego na maly zestaw wycieczkowo-urlopowy, tudziez do bezproblemowego zabrania do kompletu ze zwyklym plecakiem.
Przejde sie w poniedzialek do BC i zobacze co tam maja.
de Fresz
02-07-2010, 09:25
No to Velocity powinno być strzałem w 10. - da się bez najmniejszego problemu nosić razem ze zwykłym plecakiem. Wiosną, na zimowych ciuchach i z Alpinistem 45 pół Brukseli schodziłem.