Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Facelia w słońcu.
Nikonozaur
29-06-2010, 21:00
Nie wiem czy nie za żarówiaście zrobiłem te kwiatki, bo przecież nie powiem, że tak tam było... ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam
Oj, kwiatki troszeczkę jednak "przesolone". Poza tym mi się to podoba.
Jakby nie było, wyszło ładnie.
No jest ladnie!
Choc mam wrazenie Andrezju ze ciezko bylo na dole....prawda....kwiatki stracily kolorki
Nikonozaur
30-06-2010, 13:46
No jest ladnie!
Choc mam wrazenie Andrezju ze ciezko bylo na dole....prawda....kwiatki stracily kolorki
Ano ciężko było Grzesiu, ciężko. Wydaje mi się, że ciut za ciemny NEFatyw zrobiłem i potem już tylko walka ratuje, ale też zawsze w granicach rozsądku. Trzeba było robić na dwie lub trzy ekspozycje, ale komary akurat urządziły sobie śniadanie zapraszając mnie jako danie główne; odrzuciłem propozycję... ;)
Ano ciężko było Grzesiu, ciężko. Wydaje mi się, że ciut za ciemny NEFatyw zrobiłem i potem już tylko walka ratuje, ale też zawsze w granicach rozsądku. Trzeba było robić na dwie lub trzy ekspozycje, ale komary akurat urządziły sobie śniadanie zapraszając mnie jako danie główne; odrzuciłem propozycję... ;)
hehe moze jutro wyskoczymy na wschodzik.....a po dwoch ostatnich wypadach bez "OFFA" nie jade:D:D:D
Sebastianito
30-06-2010, 14:00
A ja pomarudze... troche nieostre i ten kadr w pol... :(
Nikonozaur
30-06-2010, 14:32
A ja pomarudze... troche nieostre i ten kadr w pol... :(
Wiem Sebastianie, że kadr 50/50, mogłem może lekko górę przystrzyc... Jakoś żal mi się zrobiło nieba... ;)
A że nieostre? Może to poranne słoneczko Cię oślepiło...? :mrgreen:
Jak dla mnie przyjemny, sympatyczny obrazek i dlatego pół na pół mnie jakoś mocno tutaj nie razi. Co do "strzyżenia góry", to też tak sobie najpierw pomyślałem, "przymierzyłem"... I w sumie niewiele to zmienia. Być może kadrowo byłoby lepiej, gdybyś przesunął się trochę w prawo i lekko obniżył perspektywę... ;)
wojtek6308
30-06-2010, 15:03
Całkiem przyjemny obrazek :-) .
borregaard
30-06-2010, 16:44
Lux,mimo wszystko....:lol:
ludzie to jest zdjecie pod ostre słońce, mało tego słońce jest pod ostrym kątem, praw fizyki sie nie przeskoczy, dla mnie jest naprawdę bardzo dobrze, mało tego to jest bardzo ciekawa fotografia - gratuluję Andrzeju pomysłu na fotę i wykonania :)
Marcin T
30-06-2010, 22:50
Ten Pan powyżej ma rację, pewnych rzeczy przeskoczyć się nie da. Chyba, że ktoś chce osiągnąć coś zupełnie nienaturalnego...
Mnie się ten obrazek podoba.
Nikonozaur
30-06-2010, 23:54
Ten Pan powyżej ma rację, pewnych rzeczy przeskoczyć się nie da. Chyba, że ktoś chce osiągnąć coś zupełnie nienaturalnego...
Mnie się ten obrazek podoba.
Dzięki Marcinie za komentarz, a przede wszystkim witam Cię ponownie na forum. Nie podpisywałeś listy obecności dość długi czas, ale mam nadzieję, że to już przeszłość i teraz częściej będziesz tu gościł. Czego Tobie i sobie życzę. ;)