Zobacz pełną wersję : Nie mam camera raw i nie mogę podglądać nefów w Adobre Bridge po formacie
Cześć koledzy :)
Mam taki problem. Zrobiłem formata więc musaiłęm ponownie instalować PS CS4. Zanim robiłem formata mogłem przeglądać nefy z D700 w adobe bridge albo po wciśnięciu prawego myszy otwierać nefa w camera raw. Teraz zainstalowałem ten sam egzemplarz PS CS4 i nie mogę już podglądać nefów w bridge a w menu prawego klawisza myszy nie ma do wyboru otwórz w...camera raw....
Bardzo proszę o pomoc
Dziękuję
anthrax00001
29-06-2010, 01:35
a to http://nikonimglib.com/nefcodec/
Zainstalowałem to ale nic się nie zmieniło. CS3 ani CS4 nie czyta dalej nefów. Camery RaW jak nie było tak nie ma.
Władca Pixeli
29-06-2010, 02:05
Najprościej Help / Updates...
i program ściągnie sam wszystkie poprawki.
A jak nie to ciocia google pomoze Tobie znalesc nowsza wersje Camera RAW ktora mozna spokojnie sciagnac ze strony Adobe.....potem manualnie do plugins i wszystko dziala;)
Greg nic z tego, ściągnąłem to i wrzuciłem ręcznie do katalogów plug - ins w katalogi photo shop CS i bridge. Mam zainstalowane ps'y 2,3,4 więc wrzuciłem do wszystkich i nic. AAAAAA
Może to nie jest kompatybilne z D700.... opis sprzętu ze stopki mam nie aktualny
Dobra zrobiłem, ale się nawku****łem nad tym. Najpierw zainstalowałem wszystko z płyty do aparatu, potem zainstalowałem ps'a potem zgodnie z instrukcjami najpierw odpaliłem programik z paczki z camera raw z listą profili a potem...dokładnie czytać ścieżkę gdzie należy wgrać plugin ja przykozaczyłem i wgrywałem do katalogu głównego PS stąd moje problemy.
Teraz działa ale muszę iść na godzinkę do psychologa ;P
Miłego dnia dzięki za naprowadzenie.