Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] M a k i e t a
Witam
Jest to pierwsze zdjecie ktore poddalem takiej obrobce.
Mam nadzieje ze udalo mi sie osiagnac zamierzony efekt.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Pozdrawiam
Port jachtowy w Pucku.
Dziwna troszke wymuszona głebia
Zbyt nienaturalne
ale nie sugeruj się mną to tylko moja opinia :)
a w 1/4 u dółu widać linię rozmazywania :/ powinno byćto delikatniejsze przejście
właściwie nie wiem po co to no ale Każdy ma pomysł
dopracuj a może wyjdzie coś ciekawego :d
DonMaliniacco
10-12-2006, 04:50
Za Patio.. GO zbyt drastyczna ;) Niemniej jednak mi sie podoba - tak jak w tytule - makieta. 4.9/5 :)
quadalcanal
10-12-2006, 10:36
wrażenie minatury portu, bardzo ciekawie to wyszlo
(...)
a w 1/4 u dółu widać linię rozmazywania :/ powinno byćto delikatniejsze przejście
(...)
Jest to zapewne wynik wyostrzenia po zmniejszeniu zdjecia do weba. Na orginale zadnej linii nie bylo widac a przejscie bylo plynne ...
Jakby ktos sie nie zorientowal to jest to 'fake tilt-shift' zatem 'drastyczna' glebia ostrosci ,tak jakby, byc musi ;)
Dziekuje za komentarze.
Pozdrawiam
Kurcze już kolejny raz patrzę na to foto ale jakoś ciągle nie za bardzo mi pasuje...:(
ale najważniejsze aby Tobie się podobało.
Jak dla mnie oddaje klimat makiety bardzo przyjemnie.
Pewnie jak popróbujesz jeszcze to będziesz miał jeszcze lepsze efekty ale wrażenie jest ok.
ta GO jest nie prawdziwa (może oto chodziłao ;).
Maszt pierwszego stateczku po prawei jest na dole ostry o na górze całkowicie rozmyty, podobnie jest z niektóryni mniejszymi na dalszym tle. zjawisko takie jest nie możliwe bo GO idzie pionowo (pniej więcej) i jeśli jest na dole ostry to na górze też.
GO nie idzie pionowo tylko równolegle do płaszczyzny matrycy. Jeżeli przechylimy aparat to i GO nie będzie idealnie pionowa (prostopadła do ziemi)
biker karlos
10-12-2006, 15:37
kojazy mi sie z tymi budowlami z klockow lego ..... ciekawe foto
cyrusvirus
10-12-2006, 17:34
ze niby masz szklo 200mm f/0.1 :-D poboba sie :wink:
Efekt jaki chciales osiagnac jest spelniony w 100% ! mozna sie doszukiwac drobnych szczegolow w GO ale patrzac na caloksztalt nie maja one znaczenia
moze wrzucisz jeszcze jakas "makiete" ?
kurcze to to nie jest prawdziwa makieta??:)
Gauss z aerografu dziala bardzo podobnie, tylko moze byc bardziej selektywny. Ciut widac, ze makieta, ale to bardzo fajna makieta ;)
fajne te lego:))
efekt sie udal, brawo!
Ciekawe...A można odwrotnie tzn z prawdziwej makiety real?