PDA

Zobacz pełną wersję : pomoc w wyborze trasy do Swinoujscia

jamirq
26-06-2010, 23:23
Hej,

Jutro rano jade do Swinoujscia i mam dylemat. Wyjazd z Chojnic. Navi podpowiada ze mam jechac przez swidwin i szczecinek (228km). Teśc proponuje Przez Wałcz, stargard (296km). Z km wynika ok 1h jazdy wiecej. Niby trasa dłuższa jest po bardziej głownych drogach.

Czy ktos ma rozeznanie którędy lepiej pojechac?

ASAHI
26-06-2010, 23:52
Ja polecam przez Wałcz. Spokojnie, bez wielu patroli, fajne widoki. Tylko w jednej miejscowości za zakrętem schowali radar w koszu czu coś.. Nie pamietam nazwy.

Paput
27-06-2010, 02:05
tak samo jak kolega ASAHI, jadąc przez Wałcz nie ma aż takiego tygla jakbyś jechał tą pierwszą trasą :)

ruffio
27-06-2010, 12:02
Jak koledzy - przez Wałcz, Stargard Szcz. i kieruj się na Szczecin. Po wjechaniu do Szczecina odbij na Świnoujście (zjedziesz na betonówkę). Będziesz jechać starą hitlerówką kilka kilometrów i trafisz na rozjazd na Chociwel i Świnoujście. Uważaj na tym rozjeździe bo tam ograniczenie do 50 a za zakrętem często czają się miśki z suszarką (szczególnie w weekend i w ładną pogodę).

Pawliko
27-06-2010, 12:47
przez Wałcz lepiej jechać ;)
przygotuj się że na wybrzeżu masz już konkretny ruch :/

jamirq
27-06-2010, 18:19
Trasa przejechana. Chyba jednak chec szybkiego dojazdu zdecydowala na trase przez swidnin. okazala sie ciekawa krajobrazowo, szybka, pusta i w 80 po nowej nawierzchni lub w stanie bdb.

Dziekuje za pomoc :)