Zobacz pełną wersję : pomoc w wyborze trasy do Swinoujscia
Hej,
Jutro rano jade do Swinoujscia i mam dylemat. Wyjazd z Chojnic. Navi podpowiada ze mam jechac przez swidwin i szczecinek (228km). Teśc proponuje Przez Wałcz, stargard (296km). Z km wynika ok 1h jazdy wiecej. Niby trasa dłuższa jest po bardziej głownych drogach.
Czy ktos ma rozeznanie którędy lepiej pojechac?
Ja polecam przez Wałcz. Spokojnie, bez wielu patroli, fajne widoki. Tylko w jednej miejscowości za zakrętem schowali radar w koszu czu coś.. Nie pamietam nazwy.
tak samo jak kolega ASAHI, jadąc przez Wałcz nie ma aż takiego tygla jakbyś jechał tą pierwszą trasą :)
Jak koledzy - przez Wałcz, Stargard Szcz. i kieruj się na Szczecin. Po wjechaniu do Szczecina odbij na Świnoujście (zjedziesz na betonówkę). Będziesz jechać starą hitlerówką kilka kilometrów i trafisz na rozjazd na Chociwel i Świnoujście. Uważaj na tym rozjeździe bo tam ograniczenie do 50 a za zakrętem często czają się miśki z suszarką (szczególnie w weekend i w ładną pogodę).
przez Wałcz lepiej jechać ;)
przygotuj się że na wybrzeżu masz już konkretny ruch :/
Trasa przejechana. Chyba jednak chec szybkiego dojazdu zdecydowala na trase przez swidnin. okazala sie ciekawa krajobrazowo, szybka, pusta i w 80 po nowej nawierzchni lub w stanie bdb.
Dziekuje za pomoc :)