Zobacz pełną wersję : Stealth Reporter vs. TAMRAC System
tomek_bartus
26-06-2010, 17:33
poszukuję niewielkiej torby na body z kilkoma (1+2) szkłami, lampą i akcesoriami. Wstępnie padło na 2 produkty:
- LowePro Stealth Reporter D200 lub D300 AW
- TAMRAC 5603 System 3
Ciekaw jestem Waszej opini i porównania obu produktów.
pozdrawiam
Tomek Bartuś
Mam D200 (w takiej odrobinę starszej wersji z profilowanym paskiem) torba wygodna mieści mi się wszystko korpus dwa obiektywy (czasem więcej nawet 70-200/2.8 wchodziło ale odpięte jak była potzreba) filtry w dużej ilości, dwie osłony, butelka wody. Używam ze cztery lata - nic złego się nie dzieje. Wady - w mojej wersji niewygodne zapięcie klapy głównej na takie dwa małe zatrzaski - trudno się zapina jedną ręką o ile to w ogóle możliwe- w następnej wersji chyba poprawili bo jest jeden duży zatrzask tzreba sprawdzić czy daje się zapiąć jedną ręką, chyba wolałbym zamykane kieszenia (zamek błyskawiczny) na akcesoria obawiam się ze coś zgubię, przez tą dziurę u góry to obawiam się że zadnego korpusu się nie da wyciągnąć - nie używam. Ta ogólnie to sobie chwalę przyzwoita torba.
tomek_bartus
26-06-2010, 19:14
Skłaniam się właśnie ku D200. Oglądałem ją na Studenckiej (bo widzę, że Rodak) i jeżeli chodzi o wielkość, to na moje potrzeby wydaje się idealna. Sporo osób poleca jednak Tamraca, jaka jest(?) jej przewaga poza nieco nizszą ceną?
Mam d200 i sobie chwale. Do srodka wrzucam np. d700, 24-70, 16, 50, i lampe, takze rozmiarowo dla Ciebie bedzie pewnie ciut za duza na body + 1/2 szkla, ale to dobrze, bo lepiej kupic wieksza torbe, niz mniejsza i wymieniac ja za pol roku po dokupieniu szkla;)
P.S z tego co widze na stronie Fotoplusa (Studencka) maja dostepny od reki zarowno d200, jak i tamraca system 3, wiec mysle, ze najlepszym rozwiazaniem bedzie wybrac sie do sklepu przymierzyc do obu toreb i samemu zdecydowac. :)
de Fresz
26-06-2010, 21:48
Zerknij jeszcze na Tamraca Velocity. Do x7 aż tyle raczej nie upchasz (D90 z założonym 18-105, lampa Sigma 530, 50/1,8 i jest jeszcze miejsce na jeden mały obiektyw ułożony warstwowo na/pod 50. lub np. pierścienie pośrednie, zamiast lampy wejdzie spokojnie średniej wielkości szkło), ale do x8 już powinno dać radę.