Zobacz pełną wersję : D5k problem z muszlą oczną
Mam problem z muszą, notorycznie spadała mi. W dodatku nie kiedy wyciągałem z plecaka czy torby, ale wtedy kiedy miałem aparat na szyi. Oczywiście wszystko do czasu, dzisiaj spadła mi po raz ostatni, zagubiła się gdzieś na mieście.
Mieliście takie problemy z nią ?
Nie wiem czy kupić taką samą oryginalną, czy jakiś zamiennik. Może jest coś lepszego dla okularnika ?
Może by kolejną przykleić jakimś silikonem ?
Moja pierwsza się rozpadłą na części. Kupiłem tą z D60/D3000 było ok nie spadała guma trwałą twarda itp. Jak robiłem astrofotografie musiałem wizjer zasłonić i wtedy ja zgubiłem :( Teraz mam bez bo jakoś mi to nie przeszkadza. Kup u tego: http://allegro.pl/item1085204146_nikon_muszla_oczna_dk_20_dk20_d3000 _d70_orginal.html 100% oryginalny u niego właśnie kupiłem a o zamiennikach zapomnij! Raz kupiłem tandeta! Plastyk badziewny!
Pozdrawiam :D
Zamówię sobie chyba takie dwie na dniach. Zawsze to będzie jakiś zapas na przyszłość. Znając złośliwość przedmiotów martwych jak będę miał dwie to tej pierwszej nigdy nie zgubię. :)
Dzięki za pomoc.
Mi natomiast oryginalna trzyma się świetnie, nie spada. Kupiłem dużą nieoryginalną za 12 zł na Allegro, taka, która bardzo dobrze przylega do twarzy. Niestety zgubiłem ja po miesiącu i nadal używam oryginalnej.
pako7726
27-06-2010, 11:07
Jak Wam spada ta muszla? Plastik popękał czy się "wyrobił" i teraz tylko jest nałożony wizjer czy guma od części plastikowej się odkleiła? Ja swojej o mało co nie popsułem pierwszego dnia bo chciałem ją zdjąć ciągnąć do siebie a jak nie szło to w dół.
Teraz będę zwracał większą uwagę na muszlę.
Muszla była cała i zdrowa. Sam nie wiem czemu tak się dzieje. Nic się nie wyrobiło, bo nie ściągałem jej specjalnie, tylko tyle co spadała. Trochę to denerwujące. Na szczęście nie jest droga.