Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wenecja nad Dunajem
malasana
24-06-2010, 22:16
... czyli podtopiony Budapeszt :). Zapraszam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img412.imageshack.us/img412/3228/budapest13asmall.jpg)
borregaard
24-06-2010, 22:21
Eeee tam,bez koloru..../?
malasana
24-06-2010, 22:23
A zatem kolor:) Ktore lepsze?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img227.imageshack.us/img227/4549/budapest13small.jpg)
Eeee tam,bez koloru..../?
brawo Andrzej, brawo ;-)
P. S. KOLOR
Nikonozaur
24-06-2010, 22:49
Tym razem jestem za kolorkiem, choć BW też niezgorsze... ;)
borregaard
24-06-2010, 23:34
Tak,kolor to jest to....
Cialat,przestań żłopać to piwo....:lol:
tormentol
25-06-2010, 00:44
Dobre jest. BW oczywiście.
Bartekkw
25-06-2010, 00:50
jestem za kolorem
...
NIE :mrgreen:
Tak,kolor to jest to....
tak !!!! bo gruby będziesz :mrgreen:
a fotka oczywiście kolorowa :)
Mi się obydwie wersje podobają :).
Kolorek przyjemny jest, ale BW jakieś takie bardziej czyste :wink:.
Bardzo dobry kadr. Wybieram BW, przy tego typu fotografii prezentuje się to w moim odczuciu jakoś tak bardziej dostojnie i elegancko. Poza tym, przy takim ostrym świetle kolorowi w stosunku do BW brakuje trochę "klarowności", której ilość właśnie na 1 jest jak dla mnie optymalna.
wasilewk
25-06-2010, 14:34
Oczywiście kolor ! Chociażby z uwagi na szczegóły w cieniach.
Przepiękne BW. Kolor jest zbyt nachalny w tej spokojnej tematycznie fotografii.
Spokój nieba i wody jest świetny.
Bardzo mi się podoba pierwsza propozycja.
Witam!
Przepraszam, pewnie wsadzę kij w mrowisko, ale proszę, aby ktoś mnie wytłumaczył, co w tym zdjęciu zasługuje na:
- brawo,
- ładnie,
- dobre jest,
- przyjemny kolorek,
- bardzo dobry kadr,
- przepiękne BW?
Wszedłem przez przypadek do tego wątku, ponieważ się wyświetlał na stronie głównej forum. Pomyślałem, że taki sobie monitor firmowy czegoś nie pokazuje albo pokazuje za bardzo.
Jednak po obejrzeniu w domu widzę, że kiepski monitor akurat nic tu nie wnosił.
Kadrowo, to zdjęcie leży, zwykły pstryk, w każdym razie nic co by zasługiwało na jakąś szczególną pochwałę.
Wersja BW, jakoś jeszcze wygląda, głównie przez umiejętnie podciągnięty kontrast, jak komuś tam giną jakieś szczegóły w cieniach, to proponuję, przede wszystkim się zastanowić, co te szczegóły wnoszą na wersji kolorowej.
MZ nic, abstrahując od tego, że nic akurat nie ginie.
Wersja kolorowa, wygląda jak prosto z puszki, w każdym razie moje stare D50, przy takiej pogodzie wypluwało dokładnie takie zdjęcia; wróć, jednak bardziej kontrastowe były, bo zaprezentowane tu, jest zupełnie płaskie. No chyba, że w dobie przepalających puszek, na pochwałę zasługuje poprawne naświetlenie.
Do tego dźwig niemal w centrum kadru wspaniale skupia uwagę, a charakterystyczna bryła węgierskiego parlamentu, nie dość, że skutecznie zasłonięta, to ginie gdzieś na uboczu.
To zdjęcie mogło by się obronić, jako część reportażu z powodzi w Budapeszcie, bo indywidualnie nie broni się wcale, a wcale.
Tym razem pozostane przy wersji BW, ktora tutaj mz bardzo pasuje ;)
Ale przyznaje, ze kolorek tez przyjemny :D
malasana
26-06-2010, 11:24
Witam!
Przepraszam, pewnie wsadzę kij w mrowisko, ale proszę, aby ktoś mnie wytłumaczył, co w tym zdjęciu zasługuje na:
- brawo,
- ładnie,
- dobre jest,
- przyjemny kolorek,
- bardzo dobry kadr,
- przepiękne BW?
Wszedłem przez przypadek do tego wątku, ponieważ się wyświetlał na stronie głównej forum. Pomyślałem, że taki sobie monitor firmowy czegoś nie pokazuje albo pokazuje za bardzo.
Jednak po obejrzeniu w domu widzę, że kiepski monitor akurat nic tu nie wnosił.
Kadrowo, to zdjęcie leży, zwykły pstryk, w każdym razie nic co by zasługiwało na jakąś szczególną pochwałę.
Wersja BW, jakoś jeszcze wygląda, głównie przez umiejętnie podciągnięty kontrast, jak komuś tam giną jakieś szczegóły w cieniach, to proponuję, przede wszystkim się zastanowić, co te szczegóły wnoszą na wersji kolorowej.
MZ nic, abstrahując od tego, że nic akurat nie ginie.
Wersja kolorowa, wygląda jak prosto z puszki, w każdym razie moje stare D50, przy takiej pogodzie wypluwało dokładnie takie zdjęcia; wróć, jednak bardziej kontrastowe były, bo zaprezentowane tu, jest zupełnie płaskie. No chyba, że w dobie przepalających puszek, na pochwałę zasługuje poprawne naświetlenie.
Do tego dźwig niemal w centrum kadru wspaniale skupia uwagę, a charakterystyczna bryła węgierskiego parlamentu, nie dość, że skutecznie zasłonięta, to ginie gdzieś na uboczu.
To zdjęcie mogło by się obronić, jako część reportażu z powodzi w Budapeszcie, bo indywidualnie nie broni się wcale, a wcale.
Bardzo dziekuje za odwiedziny i krytyke. Kazdy ma prawo do swojego zdania, z ktorym akurat ja sie nie zgodze. Pozdr:)