Zobacz pełną wersję : Koszula męska - HELP!!!
Mam pilną sprawę. Muszę sobie kupić koszulę na ślub. Tyle że jestem dość dużych rozmiarów. Potrzebuję koszuli białej na spinki. Wzrost 188cm. No i największy problem to kołnierzyk. Rozmiar 47. Znacie jakieś sklepy internetowe gdzie mogę dostać taki rozmiar? Chcę 100% bawełny. Cena nie gra roli. Patrzyłem w wólczance, willsoorze i wielu innych. Niestety w dziurze o nazwie Lublin nic nie można kupić.
Dla osoby która mi pomoże leci ode mnie flaszka weselna :mrgreen:
biorę flaszkę :D, a koszuli w wolnej chwili poszukam ;p
Poszukaj w tym sklepie http://www.bawelniane.pl/cat-pol-65-Odziez-meska-koszule-dlugi-rekaw.html
Dość spory asortyment.
Adres do przesyłki flaszki na PW ;-)
Jest jeszcze taki sklep http://www.galante.pl/szczegoly/1032/koszula_meska_biala_na_spinki_wz50113 z gotowym rozwiązaniem :-)
Pozdrawiam
Mam pilną sprawę. Muszę sobie kupić koszulę na ślub. Tyle że jestem dość dużych rozmiarów. Potrzebuję koszuli białej na spinki. Wzrost 188cm. No i największy problem to kołnierzyk. Rozmiar 47. Znacie jakieś sklepy internetowe gdzie mogę dostać taki rozmiar? Chcę 100% bawełny. Cena nie gra roli. Patrzyłem w wólczance, willsoorze i wielu innych.
Ostatnio jak kupowałem koszulę w Willsoor'ze to mieli nawet z kołnierzykiem 52 :)
PS.
Co do koszuli bawełnianej to radzę szukać tej z najlepszego gatunku (może być egipska), żebyś nie wyglądał jak wyciągnięty z dupy słonia ;) Zastanów się czy nie lepiej kupić czegoś z domieszką i mieć spokój.
Ostatnio jak kupowałem koszulę w Willsoor'ze to mieli nawet z kołnierzykiem 52 :)
Tyle że mają 80% bawełny :(
Tyle że mają 80% bawełny :(
Hmmm... te co ja widziałem to była czysta (znaczy czysta na metce [:D] bo w rzeczywistości jest kilkuprocentowa [2-3%] domieszka sztucznego materiału) bawełna. Zresztą przeczytaj PS'a w moim wcześniejszym poście ;)
PS.
A na miarę sobie nie chcesz uszyć? Przynajmniej miałbyś pewność, że będzie elegancko leżeć, a i materiał może wybrać jaki chcesz.
Odwołaj ślub. Po co Ci to? ;)
grudzinsky
24-06-2010, 22:26
poszukaj na Alledrogo ;)
ja tam kupilem koszule. w sklepie ciezko jest kupic na wzrost 200cm...z pomoca przyszlo Alledrogo :D
fotograf58
24-06-2010, 22:27
Czemu odwoływać, dlaczego ma się mieć lepiej od innych żonkosi!! :)
hehe, jedyna rozsądna rada:) Jak Cię czas puszcza poszukaj w necie, Niemcy, Holandia, a już na pewno ten rozmiar znajdziesz w US - Amazon:)
poszukaj na Alledrogo ;)
ja tam kupilem koszule. w sklepie ciezko jest kupic na wzrost 200cm...z pomoca przyszlo Alledrogo :D
Ja bym w życiu nie kupił koszuli ówcześnie jej nie mierząc :)
Właśnie czas mnie trochę ciśnie. Szukam rzecz jasna czegoś porządnego. Ile będzie kosztowało to już inna sprawa.
grudzinsky
24-06-2010, 22:40
ba garnitur tez mi szyla firma z Alledrogo :razz: podalem wymiary, uszyli, wyslali i lezy jak ulal :)
obszedlem kiedys wszystkie sklepy w Poznaniu oferujace garnitury i koszule. nigdzie nie moglem znalezc idealnie lezacego garniaka o koszuli juz nie wspomne ;) pozostalo Alledrogo i sprawa zostala zalatwiona :D aaa...buty tez kupilem tam :D
...Szukam rzecz jasna czegoś porządnego. Ile będzie kosztowało to już inna sprawa.
Ma być drogo no to proszę http://www.e-davinci.pl/products/9?perpage=4
Ma być drogo no to proszę http://www.e-davinci.pl/products/9?perpage=4
Przecież nigdzie nie napisał, że idzie w smokingu, ew. we fraku :D
Przecież nigdzie nie napisał, że idzie w smokingu, ew. we fraku :D
Zgadza się :-) ale koszula ma być porządna.
Ja bym w życiu nie kupił koszuli ówcześnie jej nie mierząc :)
Czemu "ówcześnie"? :)
Czemu "ówcześnie"? :)
Czemu???
W życiu nie sądziłem że z głupią koszulą będzie tyle problemu :(
downunder
24-06-2010, 23:12
Może TUTAJ (http://www.koszule.sklep.pl/) coś znajdziesz.
Dwukrotnie kupowałem u nich niestadardowe koszule i jedyny problem jaki był to taki, że trochę trzeba było poczekać. D
teh_14m3
24-06-2010, 23:13
Uszyj sobie koszulę na miarę. Szczególnie jeśli jest to twój ślub to wydaje mi się że wydanie paru złotych więcej nie będzie aż tak bolało ;) W sunset suits oraz w kastorze robią koszule na miarę, wcale nie aż tak drogo. Co do materiału to polecam również z domieszką bo wystarczy że się schylisz a już wyglądasz jak po trzydniowej imprezie.
obszedlem kiedys wszystkie sklepy w Poznaniu oferujace garnitury i koszule. nigdzie nie moglem znalezc idealnie lezacego garniaka o koszuli juz nie wspomne ;)
każdy garnitur trzeba dopasować. Nie da się uszyć tego ubrania uniwersalnego dla każdego. Między innymi dlatego ludzie nie lubią chodzić w nich bo po pierwsze kupują ze sztucznych tkanin przez co jest gorącą i tak jakoś inaczej. Po drugie właśnie nigdy nie dopasowują go do swojej sylwetki, powoduje to dyskomfort ruchów.
Uszyj sobie koszulę na miarę. Szczególnie jeśli jest to twój ślub to wydaje mi się że wydanie paru złotych więcej nie będzie aż tak bolało ;) W sunset suits oraz w kastorze robią koszule na miarę, wcale nie aż tak drogo...
Akurat koszule firm, które podałeś to nie są najlepsze. Sunset suits mam jedną, to szkoda gadać, a Kastor troszkę lepsza, ale też z gatunku tych jednorazowych, na co dzień nie wyglądają za elegancko.
Ja też mam problem z kupnem koszul (188cm wzrostu i raczej szczupły) więc kupuję koszule Otto Hauptman. Są bardzo dobrze zrobione, super wyglądają i mają ładne wykończenie. Cena też przystępna, bo około 200zł. U mnie sprzedają je w sklepach BYTOM oferujących, skądinąd ;D całkiem przyzwoite garnitury.
Akurat koszule firm, które podałeś to nie są najlepsze. Sunset suits mam jedną, to szkoda gadać, a Kastor troszkę lepsza, ale też z gatunku tych jednorazowych, na co dzień nie wyglądają za elegancko.
Ja też mam problem z kupnem koszul (188cm wzrostu i raczej szczupły) więc kupuję koszule Otto Hauptman. Są bardzo dobrze zrobione, super wyglądają i mają ładne wykończenie. Cena też przystępna, bo około 200zł. U mnie sprzedają je w sklepach BYTOM oferujących, skądinąd ;D całkiem przyzwoite garnitury.
Aż Wam zazdroszczę tych koszul na miarę, albo tych za paręset złotych...
Mam jedną wólczankę - biała, prążkowana, niemal 100% bawełny egipskiej, mankiety na spinki... kosztowała 145 zł na wyprzedaży, ale za cholerę nie widzę różnicy w jej użytkowaniu w porównaniu do wyjściowych koszul z reservdta albo h&m.
Sam jestem wzrostu siedzącego psa, dorobiłem się opony i koszula w rozmiarze 164 - 170 lub M jest za ciasna i ma za krótkie rękawy, a koszula w rozmiarze 170 - 176 z reguły jest na mnie za szeroka i ma za długie rękawy... Wszystkie garnitury i marynarki, które mam musiałem u krawca dopasować do sylwetki (niestety teraz muszę bardzo przyjaźnić się z rowerem i bieganiem). Przeciętny garnitur dostępny w sklepie, na przeciętnym facecie (bez dopasowania i poprawek) wygląda koszmarnie. Podobnie koszula - albo za ciasna (z komunii, ślubu), albo za szeroka (dobrze, że czasem można kupić taliowane).
Jak czytam problem sea21, to widzę tylko jedno wyjście - szycie na miarę.
Rozmiary mamy identyczne więc jedno Ci powiem: nie kupuj w necie!
Nawet jeśli wymiarowo będzie niby ok, to zawsze coś nawali (najczęściej rękawy)
Trochę kilometrów zrobiłem przed ślubem ale udało mi się kupić fajną i nie jakoś strasznie drogą. Też na spinki.
Ale kilka poprzednich nie przeszło testu najważniejszego: dotykowego!
Rozmiary mamy identyczne więc jedno Ci powiem: nie kupuj w necie!
Nawet jeśli wymiarowo będzie niby ok, to zawsze coś nawali (najczęściej rękawy)
Trochę kilometrów zrobiłem przed ślubem ale udało mi się kupić fajną i nie jakoś strasznie drogą. Też na spinki.
Ale kilka poprzednich nie przeszło testu najważniejszego: dotykowego!
Nie bądź sznurek i wyślij koledze koszulę, będzie miał z głowy. ;)
zajrzyj do sklepu vistuli, na pewno trafisz w rozmiar
Właśnie jest taki problem że w wiosce zwanej Lublinem nic nie ma. Masakra jakaś :(
W poniedziałek (o ile wydobrzeję po kawalerskim) wybiorę się jeszcze raz na sklepy. Jak ja nie lubię chodzić na zakupy... :evil:
ps.
Flaszka finlandii czeka na szczęśliwego znalazcę koszuli :mrgreen:
W wólczance w Orkana też nie ma??
W wólczance w Orkana też nie ma??
Niestety nie ma:(
teh_14m3
25-06-2010, 17:36
wiesz porównujesz zupełnie inne półki ubrań. Ja na co dzień chodzę w Kastorze i nie widzę różnicy w porównaniu z Vistulą. Oczywiście cena dwa-trzy razy niższa. Więc co kto woli ;)
Właśnie jest taki problem że w wiosce zwanej Lublinem nic nie ma. Masakra jakaś :(
W poniedziałek (o ile wydobrzeje po kawalerskim) wybiorę się jeszcze raz na sklepy. Jak ja nie lubię chodzić na zakupy... :evil:
może warto wybrać się czasem do stolicy :-)
No to lecim ;)
raz (http://ottohauptmann.pl/c,pl,12_11_9,2,1,0,long,kolnierzyk+-+46.html)
i dwa (http://ottohauptmann.pl/p,pl,lde160-1_48lm,koszula+meska+otto+hauptmann+limited+r-48.html)
Jak masz 47, to w Otto Hauptman będzie dobry raczej 48, ale tu podałem tylko przykłady. Otto hauptman Long (188-194cm) i kołnierzyk 46-48. Przymierz i będzie dobrze. U nas w sklepach BYTOM to sprzedają. W Lublinie masz sklep w:
CH Plaza
ul. Lipowa 13
tel. 081-536-22-59
Nie bądź sznurek i wyślij koledze koszulę, będzie miał z głowy. ;)
W sumie to Panie powinny mieć coś pożyczonego ale czemu nie ;)
Tylko w niedzielę zaliczymy chrzest Adasia, a to będzie jej 3 wyjście...
Sprawdziłem. Moja to Willsoor, 188/94, kołnierz 46, 80% bawełna 20% poli, lekko kremowa.
Jestem maniakiem dotykowym (w temacie materiałów niewiele trawię a sztuczności wcale) ale te 20% domieszki nic a nic nie szkodzi! Doskonała w dotyku, gruba tkanina.
Polecam
Mają też sklep wysyłkowy:
http://www.willsoor.pl/