PDA

Zobacz pełną wersję : Koszula męska - HELP!!!

sea21
24-06-2010, 21:52
Mam pilną sprawę. Muszę sobie kupić koszulę na ślub. Tyle że jestem dość dużych rozmiarów. Potrzebuję koszuli białej na spinki. Wzrost 188cm. No i największy problem to kołnierzyk. Rozmiar 47. Znacie jakieś sklepy internetowe gdzie mogę dostać taki rozmiar? Chcę 100% bawełny. Cena nie gra roli. Patrzyłem w wólczance, willsoorze i wielu innych. Niestety w dziurze o nazwie Lublin nic nie można kupić.
Dla osoby która mi pomoże leci ode mnie flaszka weselna :mrgreen:

piwkoo
24-06-2010, 21:54
biorę flaszkę :D, a koszuli w wolnej chwili poszukam ;p

stomate
24-06-2010, 22:01
Poszukaj w tym sklepie http://www.bawelniane.pl/cat-pol-65-Odziez-meska-koszule-dlugi-rekaw.html
Dość spory asortyment.

Adres do przesyłki flaszki na PW ;-)

Jest jeszcze taki sklep http://www.galante.pl/szczegoly/1032/koszula_meska_biala_na_spinki_wz50113 z gotowym rozwiązaniem :-)

Pozdrawiam

swider
24-06-2010, 22:13
Mam pilną sprawę. Muszę sobie kupić koszulę na ślub. Tyle że jestem dość dużych rozmiarów. Potrzebuję koszuli białej na spinki. Wzrost 188cm. No i największy problem to kołnierzyk. Rozmiar 47. Znacie jakieś sklepy internetowe gdzie mogę dostać taki rozmiar? Chcę 100% bawełny. Cena nie gra roli. Patrzyłem w wólczance, willsoorze i wielu innych.
Ostatnio jak kupowałem koszulę w Willsoor'ze to mieli nawet z kołnierzykiem 52 :)

PS.
Co do koszuli bawełnianej to radzę szukać tej z najlepszego gatunku (może być egipska), żebyś nie wyglądał jak wyciągnięty z dupy słonia ;) Zastanów się czy nie lepiej kupić czegoś z domieszką i mieć spokój.

sea21
24-06-2010, 22:16
Ostatnio jak kupowałem koszulę w Willsoor'ze to mieli nawet z kołnierzykiem 52 :)
Tyle że mają 80% bawełny :(

swider
24-06-2010, 22:21
Tyle że mają 80% bawełny :(
Hmmm... te co ja widziałem to była czysta (znaczy czysta na metce [:D] bo w rzeczywistości jest kilkuprocentowa [2-3%] domieszka sztucznego materiału) bawełna. Zresztą przeczytaj PS'a w moim wcześniejszym poście ;)

PS.
A na miarę sobie nie chcesz uszyć? Przynajmniej miałbyś pewność, że będzie elegancko leżeć, a i materiał może wybrać jaki chcesz.

Anja_G
24-06-2010, 22:23
Odwołaj ślub. Po co Ci to? ;)

grudzinsky
24-06-2010, 22:26
poszukaj na Alledrogo ;)
ja tam kupilem koszule. w sklepie ciezko jest kupic na wzrost 200cm...z pomoca przyszlo Alledrogo :D

fotograf58
24-06-2010, 22:27

Czemu odwoływać, dlaczego ma się mieć lepiej od innych żonkosi!! :)

Ruppel
24-06-2010, 22:27

hehe, jedyna rozsądna rada:) Jak Cię czas puszcza poszukaj w necie, Niemcy, Holandia, a już na pewno ten rozmiar znajdziesz w US - Amazon:)

swider
24-06-2010, 22:31
poszukaj na Alledrogo ;)
ja tam kupilem koszule. w sklepie ciezko jest kupic na wzrost 200cm...z pomoca przyszlo Alledrogo :D
Ja bym w życiu nie kupił koszuli ówcześnie jej nie mierząc :)

sea21
24-06-2010, 22:39
Właśnie czas mnie trochę ciśnie. Szukam rzecz jasna czegoś porządnego. Ile będzie kosztowało to już inna sprawa.

grudzinsky
24-06-2010, 22:40
ba garnitur tez mi szyla firma z Alledrogo :razz: podalem wymiary, uszyli, wyslali i lezy jak ulal :)
obszedlem kiedys wszystkie sklepy w Poznaniu oferujace garnitury i koszule. nigdzie nie moglem znalezc idealnie lezacego garniaka o koszuli juz nie wspomne ;) pozostalo Alledrogo i sprawa zostala zalatwiona :D aaa...buty tez kupilem tam :D

stomate
24-06-2010, 22:44
...Szukam rzecz jasna czegoś porządnego. Ile będzie kosztowało to już inna sprawa.

Ma być drogo no to proszę http://www.e-davinci.pl/products/9?perpage=4

swider
24-06-2010, 22:51
Ma być drogo no to proszę http://www.e-davinci.pl/products/9?perpage=4
Przecież nigdzie nie napisał, że idzie w smokingu, ew. we fraku :D

stomate
24-06-2010, 22:56
Przecież nigdzie nie napisał, że idzie w smokingu, ew. we fraku :D

Zgadza się :-) ale koszula ma być porządna.

ekonet
24-06-2010, 22:59
Ja bym w życiu nie kupił koszuli ówcześnie jej nie mierząc :)
Czemu "ówcześnie"? :)

stomate
24-06-2010, 23:06
Czemu "ówcześnie"? :)

Czemu???

sea21
24-06-2010, 23:08
W życiu nie sądziłem że z głupią koszulą będzie tyle problemu :(

downunder
24-06-2010, 23:12
Może TUTAJ (http://www.koszule.sklep.pl/) coś znajdziesz.
Dwukrotnie kupowałem u nich niestadardowe koszule i jedyny problem jaki był to taki, że trochę trzeba było poczekać. D

teh_14m3
24-06-2010, 23:13
Uszyj sobie koszulę na miarę. Szczególnie jeśli jest to twój ślub to wydaje mi się że wydanie paru złotych więcej nie będzie aż tak bolało ;) W sunset suits oraz w kastorze robią koszule na miarę, wcale nie aż tak drogo. Co do materiału to polecam również z domieszką bo wystarczy że się schylisz a już wyglądasz jak po trzydniowej imprezie.

obszedlem kiedys wszystkie sklepy w Poznaniu oferujace garnitury i koszule. nigdzie nie moglem znalezc idealnie lezacego garniaka o koszuli juz nie wspomne ;)

każdy garnitur trzeba dopasować. Nie da się uszyć tego ubrania uniwersalnego dla każdego. Między innymi dlatego ludzie nie lubią chodzić w nich bo po pierwsze kupują ze sztucznych tkanin przez co jest gorącą i tak jakoś inaczej. Po drugie właśnie nigdy nie dopasowują go do swojej sylwetki, powoduje to dyskomfort ruchów.

M_B
25-06-2010, 08:32
Uszyj sobie koszulę na miarę. Szczególnie jeśli jest to twój ślub to wydaje mi się że wydanie paru złotych więcej nie będzie aż tak bolało ;) W sunset suits oraz w kastorze robią koszule na miarę, wcale nie aż tak drogo...

Akurat koszule firm, które podałeś to nie są najlepsze. Sunset suits mam jedną, to szkoda gadać, a Kastor troszkę lepsza, ale też z gatunku tych jednorazowych, na co dzień nie wyglądają za elegancko.

Ja też mam problem z kupnem koszul (188cm wzrostu i raczej szczupły) więc kupuję koszule Otto Hauptman. Są bardzo dobrze zrobione, super wyglądają i mają ładne wykończenie. Cena też przystępna, bo około 200zł. U mnie sprzedają je w sklepach BYTOM oferujących, skądinąd ;D całkiem przyzwoite garnitury.

hubik
25-06-2010, 10:52
Akurat koszule firm, które podałeś to nie są najlepsze. Sunset suits mam jedną, to szkoda gadać, a Kastor troszkę lepsza, ale też z gatunku tych jednorazowych, na co dzień nie wyglądają za elegancko.

Ja też mam problem z kupnem koszul (188cm wzrostu i raczej szczupły) więc kupuję koszule Otto Hauptman. Są bardzo dobrze zrobione, super wyglądają i mają ładne wykończenie. Cena też przystępna, bo około 200zł. U mnie sprzedają je w sklepach BYTOM oferujących, skądinąd ;D całkiem przyzwoite garnitury.

Aż Wam zazdroszczę tych koszul na miarę, albo tych za paręset złotych...
Mam jedną wólczankę - biała, prążkowana, niemal 100% bawełny egipskiej, mankiety na spinki... kosztowała 145 zł na wyprzedaży, ale za cholerę nie widzę różnicy w jej użytkowaniu w porównaniu do wyjściowych koszul z reservdta albo h&m.
Sam jestem wzrostu siedzącego psa, dorobiłem się opony i koszula w rozmiarze 164 - 170 lub M jest za ciasna i ma za krótkie rękawy, a koszula w rozmiarze 170 - 176 z reguły jest na mnie za szeroka i ma za długie rękawy... Wszystkie garnitury i marynarki, które mam musiałem u krawca dopasować do sylwetki (niestety teraz muszę bardzo przyjaźnić się z rowerem i bieganiem). Przeciętny garnitur dostępny w sklepie, na przeciętnym facecie (bez dopasowania i poprawek) wygląda koszmarnie. Podobnie koszula - albo za ciasna (z komunii, ślubu), albo za szeroka (dobrze, że czasem można kupić taliowane).
Jak czytam problem sea21, to widzę tylko jedno wyjście - szycie na miarę.

frostic
25-06-2010, 14:50
Rozmiary mamy identyczne więc jedno Ci powiem: nie kupuj w necie!
Nawet jeśli wymiarowo będzie niby ok, to zawsze coś nawali (najczęściej rękawy)
Trochę kilometrów zrobiłem przed ślubem ale udało mi się kupić fajną i nie jakoś strasznie drogą. Też na spinki.
Ale kilka poprzednich nie przeszło testu najważniejszego: dotykowego!

ekonet
25-06-2010, 15:10
Rozmiary mamy identyczne więc jedno Ci powiem: nie kupuj w necie!
Nawet jeśli wymiarowo będzie niby ok, to zawsze coś nawali (najczęściej rękawy)
Trochę kilometrów zrobiłem przed ślubem ale udało mi się kupić fajną i nie jakoś strasznie drogą. Też na spinki.
Ale kilka poprzednich nie przeszło testu najważniejszego: dotykowego!
Nie bądź sznurek i wyślij koledze koszulę, będzie miał z głowy. ;)

-bob-
25-06-2010, 15:31
zajrzyj do sklepu vistuli, na pewno trafisz w rozmiar

sea21
25-06-2010, 16:37
Właśnie jest taki problem że w wiosce zwanej Lublinem nic nie ma. Masakra jakaś :(
W poniedziałek (o ile wydobrzeję po kawalerskim) wybiorę się jeszcze raz na sklepy. Jak ja nie lubię chodzić na zakupy... :evil:

ps.
Flaszka finlandii czeka na szczęśliwego znalazcę koszuli :mrgreen:

Gregor1
25-06-2010, 16:44
W wólczance w Orkana też nie ma??

sea21
25-06-2010, 16:45
W wólczance w Orkana też nie ma??

Niestety nie ma:(

teh_14m3
25-06-2010, 17:36

wiesz porównujesz zupełnie inne półki ubrań. Ja na co dzień chodzę w Kastorze i nie widzę różnicy w porównaniu z Vistulą. Oczywiście cena dwa-trzy razy niższa. Więc co kto woli ;)

-bob-
25-06-2010, 18:56
Właśnie jest taki problem że w wiosce zwanej Lublinem nic nie ma. Masakra jakaś :(
W poniedziałek (o ile wydobrzeje po kawalerskim) wybiorę się jeszcze raz na sklepy. Jak ja nie lubię chodzić na zakupy... :evil:

może warto wybrać się czasem do stolicy :-)

M_B
25-06-2010, 19:55
No to lecim ;)

raz (http://ottohauptmann.pl/c,pl,12_11_9,2,1,0,long,kolnierzyk+-+46.html)

i dwa (http://ottohauptmann.pl/p,pl,lde160-1_48lm,koszula+meska+otto+hauptmann+limited+r-48.html)

Jak masz 47, to w Otto Hauptman będzie dobry raczej 48, ale tu podałem tylko przykłady. Otto hauptman Long (188-194cm) i kołnierzyk 46-48. Przymierz i będzie dobrze. U nas w sklepach BYTOM to sprzedają. W Lublinie masz sklep w:
CH Plaza
ul. Lipowa 13
tel. 081-536-22-59

frostic
25-06-2010, 19:57
Nie bądź sznurek i wyślij koledze koszulę, będzie miał z głowy. ;)

W sumie to Panie powinny mieć coś pożyczonego ale czemu nie ;)
Tylko w niedzielę zaliczymy chrzest Adasia, a to będzie jej 3 wyjście...

Sprawdziłem. Moja to Willsoor, 188/94, kołnierz 46, 80% bawełna 20% poli, lekko kremowa.
Jestem maniakiem dotykowym (w temacie materiałów niewiele trawię a sztuczności wcale) ale te 20% domieszki nic a nic nie szkodzi! Doskonała w dotyku, gruba tkanina.
Polecam

Mają też sklep wysyłkowy:
http://www.willsoor.pl/