PDA

Zobacz pełną wersję : auto - kredyt

rooner
24-06-2010, 17:00
Panowie, szybka piłka.
Sprawa jest prosta. Auto jest mi potrzebne, muszę je kupić szybko. Mam znajomego dealera - to bliski członek mojej rodziny:) - pewny gość. Ma w ofercie aktualnej pewną, sprawdzoną uzywkę, auta - mojego motoryzayjnego marzenia;). Mniejsza o markę, auto było uzywane przez jednego z pracowników, przebieg 23 k :) autentyczny, serwis aso - mają przecież taniej dla swoich itp. Mówiąc krótko - jak nie ja, to weźmie je szybko inny z pracowników - sępy już krążą;).
Stąd wynika mój pospiech. Mam 30 -auto jest w cenie 39.
Kto ma kredyt w banku na podobnych warunkach - niech wali śmiało z radami. Gdzie iść, żeby nie umoczyć za bardzo dupy:) W końcu, kwota ewentualnego kredytu jest niewielka, różnie na to banki patrzą. Nie znam się na tym za cholere...
Z góry zaznaczam, że zdaję sobie sprawe, że najlepiej byłoby zapożyczyć się u rodziny etc - nie mam takiej mozliwości, wiec muszę to załatwić w banku, niestety.
Gdzie uderzać?
ps. ubezpieczenie auta jest aktualne.

amirez
24-06-2010, 17:09
Jak masz konto w banku, ROR, czy jakieś inne walory - to warto najpierw negocjować w swoim banku. Dla stałych klientów maja najczęściej rozsądną /co nie oznacza najkorzystniejszą ;)/ ofertę.

miron19j
24-06-2010, 17:12
popieram, najpierw uderz do swojego banku.
Mnie, jako długoletniemu klientowi, dali kredyt 30% taniej (oprocentowanie).

rooner
24-06-2010, 17:14
Sęk w tym, że nigdy nie brałem żadnego kredytu :). Nawet nic na raty nigdzie :) Tabula rasa :)
Więc kiepski ze mnie klient banków;)
Konto mam w PKO BP - z tego co wiem, oni kompletnie nie są zainteresowani kredytami samochodowymi ...Choć może się mylę?
Oczywiście, umowa na stałe, stałe dochody, bez żadnych obciążeń itd - to wszystko mam.

eagis
24-06-2010, 17:16
i najlepiej nie brać stricte auto-kredytu bo pomimo niższego oprocentowania trzeba po pierwsze wykupić AC a po drugie zrobić na nim cesje na bank. 9 tys to niewielka kwota, myślę, że warto wziąć zwykły kredyt konsumpcyjny. Jak ktoś pisał wyżej, najpewniej w swoim banku. W przypadku konieczności wykupienia ubezpieczenia kredytu warto zapytać o możliwość zwrotu nadpłaconej kwoty w przypadku wcześniejszej spłaty kredytu.

ASAHI
24-06-2010, 18:41
Weź kredyt gotówkowy, ja polecam Geting Bank, jestem bardzo zadowolony, zero problemów, odsetki normalne. ING też wg mnie ok ale juz oprocentowanie wyższe. najlepiej idź sam, porozmawiaj. Kwota nie jest duża jak masz stałe dochody to nie będzie problemu.
Samochodowy jest niżej oprocentowany ale ma warunki - cesja polisy, czasem wpis do dowodu itp.

To napisz co to za autko :-)

Rafał_Sz
24-06-2010, 18:43
Zaświadczenie o dochodach i gnaj do banku po zwykły kredyt gotówkowy. 9 koła nie powinno być problemem. Unikaj SKOKów, PROVIDENTów i innych tego typu lichwiarzy. Jak dysponujesz ponad 75% procentami ceny, zapomnij o kredycie samochodowym - z wielu względów się po prostu nie opłaca.

rooner
24-06-2010, 20:08
Macie rację Panowie - mam coś takiego jak kredyt odnawialny na karcie - po prostu wykorzystam go na maksa,
nie wiem, ale chyba powinno być na styk (nie pamiętam kwoty, nie korzystałem dotąd) szukam tych szpargalów z umową dotyczącą założenia konta, tam mialem podaną kwotę limitu.
Autko marzenie - (oczywiście, z tych możliwych do realizacji, bez akcji typu Porsche czy inne Maserati;))
to w moim przypadku Honda Accord.

andrstac
24-06-2010, 20:49
Zaświadczenie o dochodach i gnaj do banku po zwykły kredyt gotówkowy. 9 koła nie powinno być problemem. Unikaj SKOKów,

Dlaczego tak piszesz, skoro pewnie nie znasz nawet oferty. Właśnie SKOKi mają najczęściej najlepszą ofertę dla klienta z ulicy.

urbik
24-06-2010, 21:09
Tak jak poprzednicy radzą, weź zwykłą pożyczkę.Tu masz ranking

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/41178505386977608874.jpg)
Tylko szkoda, że nie ma info na temat oprocentowania rzeczywistego:smile: