Zobacz pełną wersję : monopod + głowica
Witam
Przymierzam się do zakupu monopodu i głowicy kulowej, przeglądam internet i mam mętlik w głowie:|, więc proszę o poradę co mam kupić .Zestaw D300 + sigma 150-500 czyli ok 3 kg. Kwota do 500 zł.Wzrost 170 cm.
Pomóżcie:!:
marszull
23-06-2010, 15:02
Ja po raz drugi (po poprzednia mi ukradli) zakupilem (zreszta na forum) glowice 222 MF, specjalnie do pracy z monopodem. wczesniej mi sie pracowalo na niej bardzo dobrze sprzetami od d70 do d3 i obiektywami od 24-70 do 300 w roznych konfiguracjach
Jescze tylko noge musze kupic, bo tez juz nie posiadam, ale mialem wczesniej 680b i byl calkiem ok (i chyba tez przy nim pozostane, aczkolwiek musze sie jescze rozejrzec)
Proponuję monopod Velbon UP 4000 i prostą głowicę uchylną MN 234 RC. Zestaw solidny, pod Twój sprzęt odpowiedni. Mam podobny a nawet cięższy i daje radę. Dobry nawet dla wysokich fotografów. Relatywnie tani i niezbyt ciężki (bo głowica lekka).
A jak kogoś przyjdzie zdzielić - też dobry ;-)))
wasilewk
23-06-2010, 20:21
Proponuję monopod Velbon UP 4000 i prostą głowicę uchylną MN 234 RC. Zestaw solidny, pod Twój sprzęt odpowiedni. Mam podobny a nawet cięższy i daje radę. Dobry nawet dla wysokich fotografów. Relatywnie tani i niezbyt ciężki (bo głowica lekka).
A jak kogoś przyjdzie zdzielić - też dobry ;-)))
Też tak uważam.