PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Centralnie

urbik
23-06-2010, 09:36
Witam!
...i zapraszam do oceny mojego raczkowania w memłaniu:grin:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

Dzięki i Pozdrawiam

lechupe
23-06-2010, 12:53
Takie zdjecie może wyrażac pretensje autora do zdjęć bardziej artystycznych, tak ?
Zatem w kategorii artystycznej jest to jedna wielka porażka, poniewaz nie ma tu ani krzty własnej kreatywności, a jedynie ćwiczenie w nakręcaniu ciemnego filtra.

gdybys chociaz te zdjęcie odwrócił, nałozył kilka klatek, dodał ptaszka, cokolwiek...

Greg77
23-06-2010, 12:55
gdybys chociaz te zdjęcie odwrócił, nałozył kilka klatek, dodał ptaszka, cokolwiek...

???? a jak tutaj dodac ptaszka jak to jest na dlugim czasie........

Zdjecie klasyczne na dlugim czasie ale mam wrazenie ze konwersja jest troche nie tega, jakos za szaro, ale moge sie mylic;)

Pienia
23-06-2010, 12:59
eee zdjęcie jest oki...gdyby ktos inny pokazał to zdjęcie, były by same ach... i ochy...!!!

Greg77
23-06-2010, 13:14
eee zdjęcie jest oki...gdyby ktos inny pokazał to zdjęcie, były by same ach... i ochy...!!!

Tez nie skrytykowalem tylko dodal bym lekko blysku;)
A co do ochow i achow to nie czesto sie podpisuje pod takimi zdjeciami!

Pienia
23-06-2010, 13:28
wiem, ja też nie podniecam się zdjęciami ze stadem filtrów nd, czy szarych, szarych...rzeczywiście kontrastu by się przydało,zdjęcie poprawne i tyle...ale jak patrzę nad zachwytami na pracami, powiedzmy "dobrymi", to czegoś nie rozumie...ale to tylko moje zdanie...pozdrawiam!

andreo
23-06-2010, 14:05
wiem, ja też nie podniecam się zdjęciami ze stadem filtrów nd, czy szarych, szarych...

a ja się podniecam :)
w znaczeniu, że Autor wie co może poprawić wartości tonalne obrazu
i to jako wiedza jest w mojej opinii jak najbardziej OK

nie zmienia to faktu, że ta konkretna fota jest mało kontrastowa (ja tak je widzę)
i wszystkie 'sztuczki poszły' na wydłużenie czasu ekspozycji...

czy słusznie? - moim zdaniem nie, albowiem woda nie jest 'wodą' = no prawie wygląda jak chmury
- ja tak to widzę

reasumując mnie się podoba - ale nie zachwyca

urbik
23-06-2010, 14:07
Artystą nie jestem i nie szukam artyzmu w swoich zdjęciach, ale uwielbiam to robić i sprawia mi to olbrzymią frajdę i chyba o to chodzi:smile:Na żadne ochy i achy nie liczę, ponieważ do niczego mi się nie przydadzą, aczkolwiek nie mówię że nie jest to przyjemne:smile:Lechupe przy tym czasie, chyba ptaszka byś nie uraczył, masz za to, po lewej obiekt bardziej statyczny:mrgreen:.Doskonale zdaję sobię sprawę, że klasyczny kadr, ale tak chciałem i tak jest.

ja też nie podniecam się zdjęciami ze stadem filtrów nd, czy szarych, szarych...

...oj a ja się podniecam.A dlaczego?Kulten, Maciej Koniuszy, Marcin Stawiarz itd.............:wink:
Pozdrawiam

Pozdrawiam

lechupe
23-06-2010, 14:51

...

A to akurat proste. To musi być długi ptaszek.

nos74
23-06-2010, 17:52
Całkiem dobra fota.

harb
23-06-2010, 19:51

Zdjecie klasyczne na dlugim czasie ale mam wrazenie ze konwersja jest troche nie tega, jakos za szaro, ale moge sie mylic;)

ja też je tak odbieram, brakuje przypraw, soli, pieprzu, światła ect. :)

tormentol
23-06-2010, 20:35
Dobry fot.

PABLOOK
23-06-2010, 21:36
Moim zdaniem jest całkiem sympatycznie :-).
Faktycznie, nad obróbką można by jeszcze trochę przysiąść, ale ja jestem na tak :wink:.

krzysztofz24
24-06-2010, 12:09
A mi sie to zdjecie bardzo podoba:-). Delikatne i stonowane, takie spokojne w odbiorze. A ten "statyczny obiekt" po lewej bdb dopelnia calosci mz, niby drobny szczegolik a zatrzymuje wzrok...