PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwna współpraca D300 + grip Nikon MB-D10 ?!?

zajac4
22-06-2010, 21:12
Kurcze mam coś pecha,

Od dwóch dni mój Nikon się dziwnie zachowuje, gdy ma podpięty GRIP przestają działac mu klawisze funkcyjne - np. nie można włączyc podgladu - nie wpływa to na robienie zdjec - aparat poprawnie je rejestruje ale nie mozna ich obejrzec, aczkolwiek tuz po zrobieniu zdjecia odpala sie z podgladem LCD, ale nic nie można zrobic (zmienic trybu wyswietlania, powiekszyc, etc). Gdy odpinam GRIP'a wszystko wraca do normy ?!?. Czy ktoś się z was z tym spotkał ?. W necie znalazłem jakieś info o problemach z photixami, mam wyzwalacze radiowe photixa. Czy ktoś wie o co może kaman ?

bede wdzieczny za info,

Desperados
22-06-2010, 22:31
Powiem Ci tyle :D Jesli gripa masz na gwarancji to wez go oddaj :D Bardzo dziwny przypadek, pierwszy raz sie z takim czyms spotkałem moze przeczysc styki ale to juz pewnie robiles :P

Jatin
23-06-2010, 08:59
Ktoś już miał taki przypadek, oryginalny grip czy zamiennik?

Slawek Wojtczak
23-06-2010, 09:14
oryginalny grip czy zamiennik?

W tytule pisze, że oryginał ;)

Jatin
23-06-2010, 21:22
Faktycznie jakoś mi umknęło :)
W takim razie pojechał bym do serwisu, ktoś tu kiedyś opisywał coś podobnego i jeśli dobrze pamiętam winien był włącznik gripa ale głowy nie dam.

zajac4
25-06-2010, 10:57
Oddałem już do serwisu, czekam na naprawę. Jeśli będę już wiedział co było przyczyną podzielę się z wami tą wiedzą.
pozdrawiam.