Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Droga przed switem
Taki drogowy kadr popelnilem w drodze na wschodzik w gory:) Jakies 20 min przed wschodem;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Bartekkw
21-06-2010, 16:54
głowy nie urywa, ale jest ok. Może naprostowałbym tylko ten słup...Faktura drogi fajnie wyszła
Może naprostowałbym tylko ten słup...
Ale to nie Polska. U nas chociaż słupy prosto stawiają a w Irlandii to już tak jest że krzywo:p
Pablo 77
21-06-2010, 17:08
Widzę,ze wszyscy oczekują aby przy każdym zdjęciu głowę urywało:):):)
W szpitalach nie ma tyle miejsc:)
Co do foty przyciąłbym górę do lini elektrycznych.
Może naprostowałbym tylko ten słup...Faktura drogi fajnie wyszła
Ale te slupy tak tutaj rosna;)
Ale to nie Polska. U nas chociaż słupy prosto stawiają a w Irlandii to już tak jest że krzywo:p
Prawda.....ale tylko na takich bocznych drogach w miastach jest normalnie;)
Co do foty przyciąłbym górę do lini elektrycznych.
Jest to jakas opcja.....
Jak oglądam takie zdjęcia to tylko pomarzyć, proste równe drogi....a prawdziwym rarytasem, są w tym wypadku piękne złociste linie, na drodze:)
Nic tylko pogratulować dróg, po których szuka się kadrów.;)
RobertSoul
21-06-2010, 18:30
jak widać na załączonym obrazku to w Irlandii nawet pas ciągly przebiega po bocznych drogach :) a u nas ? ...
jest klimacik ;)
W tym kadrze linie robią najważniejszą robotę.
I to ta elektryczna też. Fajnie równoważy kompozycję.
Ja bym tu nic nie przycinał. Jest przestrzeń, o którą w takim kadrze przecież chodzi.
Fajne :).
jurek1906
21-06-2010, 21:02
Jedna z lepszych Twoich prac .Oczywiście według mnie :).Kadr jest super mocny,środkowa linia idealnie prowadzi wzrok.A i jeszcze ,walić walący się słup ;).
.... Ja bym tu nic nie przycinał. Jest przestrzeń, o którą w takim kadrze przecież chodzi.
...... pełna zgoda
Przysiegam ze ten slup taki jest........drogi byly budowane na nasypach i slupy czesto sa tak pod katem;)
Zagubiona autostrada, ;) podoba mi się kadr i obróbka.
ostrytux
21-06-2010, 22:46
W tym kadrze linie robią najważniejszą robotę.
I to ta elektryczna też. Fajnie równoważy kompozycję.
Ja bym tu nic nie przycinał. Jest przestrzeń, o którą w takim kadrze przecież chodzi.
Dokładnie - niemniej wolę Twoje nazwijmy to "inne" prace ;) :)
Co do foty przyciąłbym górę do lini elektrycznych. - zdecydowanie się zgadzam, według mnie przestrzeń była by jeszcze bardziej podkreślona. Praca mi się podoba
Nikonozaur
21-06-2010, 23:27
Dokładnie - niemniej wolę Twoje nazwijmy to "inne" prace ;) :)
Powiedziane z taktem, i zgoda. ;)
Al Koholik
21-06-2010, 23:45
Przysiegam ze ten slup taki jest........drogi byly budowane na nasypach i slupy czesto sa tak pod katem;)
Taki słup to pikuś... problem się pojawia wówczas gdy słup nachylony jest w stronę drogi :mrgreen:
Pomocniczo przybita jest do niego tylko odblaskowa tabliczka :wink: Normalnie aż w gardle zasycha jak zasuwam vanem 80-100km/h i znienacka przyjdzie się minąć z tirem albo jakimś innym autobusem który też jedzie 80-100 km/h (z godnie z przepisami)
A samo fota ciekawa. Dobrze wkomponowałeś te słupy z kablami.
a dla mnie wogóle nie przypomina zdjęcia zrobionego 20min. przed wschodem - ten wyjarany środek :-( kadrowo też nie najlepiej.
ogólnie najgorsze Twoje jakie tu widziałem
pozdrawiam
... niemniej wolę Twoje nazwijmy to "inne" prace ;) :)
Powiedziane z taktem, i zgoda. ;)
tak miałem skomentować :-D
a dla mnie wogóle nie przypomina zdjęcia zrobionego 20min. przed wschodem - ten wyjarany środek :-( kadrowo też nie najlepiej.
Kazdy ma prawo do wlasnego komentarza.....problem w tym ze kadrowo wcale nie jest tak zle......a wyjarania tutaj nie ma;)
wojtek6308
22-06-2010, 07:12
Ciekawy drogowy kadr, dobre kolorki :-) , ... a słupy u nas też bywają krzywe :-) .
.....problem w tym ze kadrowo wcale nie jest tak zle......
a co ja napisałem :-D
... :-( kadrowo też nie najlepiej.
...
co do wyjarania to może i faktycznie ... ale u mnie na lapsie w domu jak i w pracy nie wyglada to dobrze
pozdrówka
co do wyjarania to może i faktycznie ... ale u mnie na lapsie w domu jak i w pracy nie wyglada to dobrze
i to jest odpowiedz....
borregaard
22-06-2010, 21:47
No tak,tym razem, "średnio".:wink:..
Ja bym takiego kadru,w sensie planu kadru nie wsadził...Mnie nie pasi.To ,że na horyzoncie wyjaranie,niewiele tu przeszkadza,mz.Kolory OK..Dla mnie taka sobie ...wprawka.
Nie ma co tu historii dorabiać.