Zobacz pełną wersję : PS cs2
witam! zaczynam bawić sie przenoszeniem tła i w poradniku mam napisane aby niektóre elementy poprawić pędzlem historii, wejść w historie i zaznaczyć od kiedy ma powracać, ale klikam na pędzel i nie wiem gdzie jest ta historia?
P.S polska wersja językowa.
de Fresz
21-06-2010, 19:08
Do tego jest osobny pędzel - history brush. Nie chcę nawet zgadywać jak to się nazywa w polskiej wersji (brrrrr).
Do tego jest osobny pędzel - history brush. Nie chcę nawet zgadywać jak to się nazywa w polskiej wersji (brrrrr).A ja zgaduje; zapewne "pedzel historii". :D
no to wiem ze pędzel historii, ale po kliknięciu na niego nie otwiera mi sie żadne okno historii a na poradniku miało być okno i zaznaczam skąd ma odzyskiwać. więc gdzie jest to okno historii do zaznaczenia?
no to wiem ze pędzel historii, ale po kliknięciu na niego nie otwiera mi sie żadne okno historii a na poradniku miało być okno i zaznaczam skąd ma odzyskiwać. więc gdzie jest to okno historii do zaznaczenia?Nie badz dziwny... Po prostu je sobie wlacz!
Inkognito
21-06-2010, 19:49
No to może w View-History?
Po polsku zapewne Widok- Historia?
;)
No to może w View-History?A moze jednak "Window / History"?
nie ma w widoku. Odpalam zdjęcia chce 1 element wrzucic na inne tło zaznaczam wszystko ładnie pięknie się wrzuca ale zostają niedokładności i w poradniku jest napisane żeby to zrobić pędzlem historii i jest obrazek gdzie po zaznaczeniu pędzla otwiera sie okno i zaznacza sie od którego momentu ma przywracać, u mnie tego nie ma
Inkognito
21-06-2010, 19:55
A moze jednak "Window / History"?
Racja :)
no to wiem ze pędzel historii, ale po kliknięciu na niego nie otwiera mi sie żadne okno historii a na poradniku miało być okno i zaznaczam skąd ma odzyskiwać. więc gdzie jest to okno historii do zaznaczenia?
Górna belka Ps window/history, są w nim zaznaczone ostatnie operacje jakie wykonałeś. Jak ci się coś zbaboliło, to zaznacz ten pedzel przed okienkiem operacji do której chcesz użyć pędzla przywracania.
de Fresz
21-06-2010, 20:27
nie ma w widoku. Odpalam zdjęcia chce 1 element wrzucic na inne tło zaznaczam wszystko ładnie pięknie się wrzuca ale zostają niedokładności i w poradniku jest napisane żeby to zrobić pędzlem historii i jest obrazek gdzie po zaznaczeniu pędzla otwiera sie okno i zaznacza sie od którego momentu ma przywracać, u mnie tego nie ma
Zmień lepiej poradnik. Nigdy nie zrozumiem po co sobie tak komplikować życie zabawami z historią, zamiast użyć do tego jak pan bucek przykazał maski warstwy...