PDA

Zobacz pełną wersję : Proshow Gold - jak zrobić zbliżenie na detal?

Locter
20-06-2010, 17:59
Witam, pytanie na pewno dla niektórych prozaiczne, ale jestem zielony w tej kwestii.
Czy ktoś może mi powiedzieć jak zrobić najazd na jakiś detal na zdjęciu w pokazie, chodzi mi o to, że normalnie pokaz bylby wyswietlany w rozdzielczowsci 1280x 1024, ale zdjecia bylyby duzo wieksze , powiedzmy 1800px na dluzszym boku i chcialbym w pokazie zrobic wlasnie taki motyw ze zblizeniem na detale zdjec.
Bylbym bardzo happy gdyby ktoś byl łaskaw mi wytmlumaczyc jak to zrobić, z góry dzieki. ;)

yogur
20-06-2010, 20:03
Najazd jest bardzo prosty.
Na pasku masz przycisk EFFECTS i już tutaj się zorientujesz co i jak. Masz wartość początkową i możesz przybliżać, odsuwać i przekręcać. Nie musisz wchodzić i wychodzić w każde zdjęcie osobno bo strzałeczkami w lewym dolnym rogu możesz przerzucać kolejne zdjęcia. Powyższe dotyczy wersji Gold oczywiście.

Locter
20-06-2010, 21:24
Dzieki a czy mozesz mi powiedziec czy da sie zrobic tak, że np. start najazdu zaczyna sie powiedzmy dopiero po 1 sec. od pokazania zdjecia ? Bo tak jak mam ustawione teraz to najazd od razu sie zaczyna po przejsciu i jest to troche dezorientujące...

Toma
20-06-2010, 23:14
rozbij na 2 slajdy

na pierwszym nieruchomo 1sek, przejście wyzeruj, drugi slajd to już ów najazd

Locter
20-06-2010, 23:51
rozbij na 2 slajdy

na pierwszym nieruchomo 1sek, przejście wyzeruj, drugi slajd to już ów najazd

Dzięki wielkie! O to mi chodziło. ;)