PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ostrożeniowa łąka

micwn
20-06-2010, 08:47
Taki jeden pstryczek do Waszej oceny...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img638.imageshack.us/img638/4515/mic1k.jpg)

tylko nie wiem czy na krajobraz nie za ciasno, a fotka raczej do działu przyroda, proszę zatem o opinie..

Sowulus12
20-06-2010, 08:49
Ja bym powiedział że jest deko za ciemno.

KaleidoStar
20-06-2010, 08:55
A dla mnie w sam raz :)

Mellan
20-06-2010, 09:36
Taki jeden pstryczek do Waszej oceny...

Ano pstryczek, w rzeczy samej.

micwn
20-06-2010, 09:42
a coś więcej sędzio Mellan?

Marian K
20-06-2010, 10:13
Ano pstryczek, w rzeczy samej.

Na uzasadnienie wyroku dodałbym-bo mi się nie podoba.

Nikonozaur
20-06-2010, 11:03
Mógłbyś określić co chciałeś pokazać?

micwn
20-06-2010, 19:54
Tak jest Nikonozaurze. Ciekawie zmieniane przez chmury światło na łące pełnej ostrożni, ale pewnie za wąsko pokazane i nie bardzo WAM pasuje do działu "Krajobraz". Taka uwaga była by cenna w zamian za wyrywek cytatu i podpisywanie się pod tym, lub po prostu że się nie podoba. Jak mi się nie podoba czyjeś zdjęcie to staram się albo nic nie pisać albo artykułuję co mi się nie podoba i dlaczego. Pisząc to nie mam nadziei na żadne poklaski ale na krytykę, która pozwoli mi rzetelniej podejść do tematu "Krajobraz".
POZDRAWIAM!

Panowie krytycy może jakieś swoje prace na podpowiedź podejścia do tematu Krajobraz?

kewlas
20-06-2010, 20:03
Generalnie akwarela

urbik
20-06-2010, 21:37
Bardzo przyjemna praca, mnie się podoba.Czuć klimacik i lubię takie zabawy GO.
Pozdrawiam

Greg77
21-06-2010, 07:12
Dla mnie na NIE. Pstryk w 100%....to ze masz duza dziure w szkle to juz wiemy ale gdzie tutaj ostrosc?? Widze ze ze dwa badylki sa w polu ostrosci ale chyba sa za drobne zeby graly tutaj temat:)
Niestety dla mnie slabo i na sile;) Jezeli wspominasz o "grze swiatel" to pytam sie gdzie ona jest???

micwn
21-06-2010, 08:52
Greg77. Cenne uwagi - dzięki! Najwidoczniej nie umiałem oddać pasów światła i cienia spowodowanych przez przelatujące przed zachodem słońca chmurki. Łąka wyglądała jak oświetlona w paski. Ja wybrałem akurat kadr ze światłem w tle na środku.

krzysztofz24
21-06-2010, 12:33
[QUOTE(.....)Panowie krytycy może jakieś swoje prace na podpowiedź podejścia do tematu Krajobraz?[/QUOTE]

Ale chcialbys zeby ktos napisal ci komentarz i wstawil badz dal linka do swojej pracy?...nie zauwazylem tutaj raczej takiego zwyczaju, troche to bynajmniej byloby dziwne mz...wystarczy sledzic forum.

Ale wracajac do twojego zdjecia to uzycie malej GO z wyeksponowanymi tymi kwiatkami na pierwszym planie predysponuje je raczej do dzialu przyroda a nie krajobraz. Widzial bym ta prace w szerszym kadrze z duza GO tak zeby bylo widac ta ukwiecona lake i to drzewko z tylu w mocnym punkcie, plus chociaz kawalek nieba...tak jak teraz niestety jestem na nie.

malasana
21-06-2010, 12:45
Mz gdyby ostrosc byla lepiej wycelowana, byloby fajnie. Dzielo to to nie jest, ale i pstryk tez nie. Ja widze jakas koncepcje mimo wszystko.

micwn
21-06-2010, 13:42
krzysztofz24 dzięki za komentarz. Tak też myślałem że to bardziej przyroda niż krajobraz bo za wąsko no i ostrość nie ta. Właśnie przez takie opinie człowiek się mobilizuje do działania. Może się też przyznam, że zdjęcie troszkę zaczepnie wstawione do "Krajobrazu", ale jakiś wycinek krajobrazu przedstawia. No właśnie zbyt mały wycinek. Postaram się poprawić zanim wstawię następną pracę do Waszej oceny. Co do komentarza np. Mellana, to patrzyłem w jego profilu na zaczęte wątki i chyba poza cafe nie za bardzo mogę znaleźć jego "twórczość", podobnie z resztą marian. Ty bardzo jasno przedstawiłeś dlaczego jesteś na nie i CHWAŁA CI ZA TO!!!

malasana dzięki za próbę dostrzeżenia jakiejś koncepcji u autora:)

ad2122
21-06-2010, 13:51
Najwidoczniej nie umiałem oddać pasów światła i cienia spowodowanych przez przelatujące przed zachodem słońca chmurki. Łąka wyglądała jak oświetlona w paski. Ja wybrałem akurat kadr ze światłem w tle na środku.

A nie lepiej było dać do tego celu większą GO? Wtedy może byłoby coś widać. IMO właśnie ta mała GO psuje efekt tego "krajobrazu".

harb
21-06-2010, 16:17
Mz gdyby ostrosc byla lepiej wycelowana, byloby fajnie. Dzielo to to nie jest, ale i pstryk tez nie. Ja widze jakas koncepcje mimo wszystko.

ja również widzę tutaj koncepcję, moze nie do końca dopracowaną, ale zamysł był :) ucz się dalej i bądż cierpliwy efekty przyjdą

micwn
21-06-2010, 18:37
ja również widzę tutaj koncepcję, moze nie do końca dopracowaną, ale zamysł był :) ucz się dalej i bądż cierpliwy efekty przyjdą

:)