PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przy drodze

jacekz40
19-06-2010, 22:56
Pozdrawiam i zapraszam do krytyki ;-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

darek_d
19-06-2010, 23:01
Zbyt ostre światło, mogłeś drogę całą pokazać, początek znaczy się i chyba lekko za czerwona wyszła.

jacekz40
19-06-2010, 23:04
Zbyt ostre światło
Hmmm Darek... prawie zachodzące słońce ;-)

Greg77
19-06-2010, 23:05
To ze zachodzace slonce to nawet widac po cieniach.....ale obrobkowo i kolorystycznie przesadzone:)

darek_d
19-06-2010, 23:07

Widzisz tak pokazałeś, że ciężko na pierwszy rzut oka ..., wygląda na południe.

harb
19-06-2010, 23:09
Widzisz tak pokazałeś, że ciężko na pierwszy rzut oka ..., wyglądana południe.

Autor ma rację bardzo długi cień drzewa wskazuje ze słońce się juz powoli szykuje do odpoczynku, natomiast przesadził z obróbką; przydałoby się troche przygasić kontrast a swiatła zostanie jeszcze wystarczajaco na doświetlenie reszty :)

jacekz40
19-06-2010, 23:13
ale obrobkowo i kolorystycznie przesadzone
co odpowiedź to muszę prostowanie składać :mrgreen:
Greg77 ale ja na prawdę z tym zdjęciem nie "szalałem" ... a kolor to nawet nie tykałem. A podobno D70s ma wyprane kolory :mrgreen:
W obróbce spróbowałem nasycić kolorem ale jak zobaczyłem efekt od razu cofnąłem.

darek_d
19-06-2010, 23:17

Prawie zachodzące 18:23 to jeszcze jest sporo czasu do zachodu ;)

harb
19-06-2010, 23:18
Greg77 ale ja na prawdę z tym zdjęciem nie "szalałem" ... a kolor to nawet nie tykałem. A podobno D70s ma wyprane kolory :mrgreen:

kolorystycznie nie jest zle (szczególnie z dołem ), powiedziałbym ze bardzo poprawnie dość ciepłe kolory przy chylacym sie słońcu, generalnie zdjac troche kontrastu i szczególnie niebo bardzo jasno swieci i ono powoduje ze fotka wydaje sie być zbyt mocno pojechana :)

Greg77
19-06-2010, 23:18
W obróbce spróbowałem nasycić kolorem ale jak zobaczyłem efekt od razu cofnąłem.

Chodzi mi o kolor nieba jest zbyt plastikowy i kolor drogi o ktorym juz wspomnial Darek.......no i o kontrast o ktorym wspominal Janusz;)

jacekz40
19-06-2010, 23:25
szczególnie niebo bardzo jasno swieci i ono powoduje ze fotka wydaje sie być zbyt mocno pojechana
Janku i z pewnością to jest słuszna diagnoza ;-)

kolor drogi
tu akurat swoje zrobiła ciepła tonacja

Prawie zachodzące 18:23 to jeszcze jest sporo czasu do zachodu
Oj Darek a Ty koniecznie chcesz postawić na swoim :mrgreen: to dodaj jeszcze godzinę, bo zegar w aparacie nie przestawiony.

darek_d
19-06-2010, 23:30
Janku i z pewnością to jest słuszna diagnoza ;-)

tu akurat swoje zrobiła ciepła tonacja

Oj Darek a Ty koniecznie chcesz postawić na swoim :mrgreen: to dodaj jeszcze godzinę, bo zegar w aparacie nie przestawiony.

No to mi lepiej ;) ta godzina...