PDA

Zobacz pełną wersję : Lightroom Web Templates

barracuda
19-06-2010, 13:31
Jak pewnie każdy wie, Lightroom oferuje możliwość wysłania zdjęć na serwer www i stworzenia internetowej galerii zdjęć. Mam jednak pytanie. Czy istnieją dostępne szablony lub może nie znalazłem takiej opcji, która pozwalała by podzielić galerię na działy? Np. portret, krajobraz itd... Z tego co widzę, można jedynie wrzucić wszystkie zdjęcia do jednego worka i oglądać jedno po drugim bez jakiejkolwiek selekcji.

gsh
20-06-2010, 16:54
Również przyłączam się do pytania. Szukałem sporo w necie jednak nie znalazłem nic co umożliwiałoby podział galerii, a było by to fajne i przyśpieszało znacznie tworzenie galerii dla własnych potrzeb. Tak trzeba się trochę nabawić i na piechotkę zrobić łącza itp kierujące już do odpowiednich galerii, również szkoda że w galerie lightrooma nie ma funkcji POWRÓT ( jakiś przycisk z łączem ), tak żeby elegancko wrócić do poprzedniej strony głównej.

jackrabbit
20-06-2010, 16:55
jest mozliwosc dodania przycisku kierujacego do strony glownej

natomiast strone glowna, to fakt, trzeba juz zrobic samemu

gsh
20-06-2010, 17:39
jest mozliwosc dodania przycisku kierujacego do strony glownej

Tylko czy jest jakaś opcja której nie zauważyłem w lightroomie czy dotyczy to tylko niektórych szablonów, np.w LRG VertiScroller 1.0 rzeczywiście jest taka możliwość i jest klikacz BACK TO SITE, jednak najbardziej by mi zależało mieć taką możliwość w AirtightViewer a tutaj za nic w świecie nie umiem odnaleźć takiej możliwości - chyba że coś przeoczyłem.

Pawel92
20-06-2010, 19:35
Spróbuj tutaj (http://lr.theturninggate.net/)

gsh
20-06-2010, 20:32
Pawel92 dzięki za link.