Zobacz pełną wersję : Lightroom Web Templates
barracuda
19-06-2010, 13:31
Jak pewnie każdy wie, Lightroom oferuje możliwość wysłania zdjęć na serwer www i stworzenia internetowej galerii zdjęć. Mam jednak pytanie. Czy istnieją dostępne szablony lub może nie znalazłem takiej opcji, która pozwalała by podzielić galerię na działy? Np. portret, krajobraz itd... Z tego co widzę, można jedynie wrzucić wszystkie zdjęcia do jednego worka i oglądać jedno po drugim bez jakiejkolwiek selekcji.
Również przyłączam się do pytania. Szukałem sporo w necie jednak nie znalazłem nic co umożliwiałoby podział galerii, a było by to fajne i przyśpieszało znacznie tworzenie galerii dla własnych potrzeb. Tak trzeba się trochę nabawić i na piechotkę zrobić łącza itp kierujące już do odpowiednich galerii, również szkoda że w galerie lightrooma nie ma funkcji POWRÓT ( jakiś przycisk z łączem ), tak żeby elegancko wrócić do poprzedniej strony głównej.
jackrabbit
20-06-2010, 16:55
jest mozliwosc dodania przycisku kierujacego do strony glownej
natomiast strone glowna, to fakt, trzeba juz zrobic samemu
jest mozliwosc dodania przycisku kierujacego do strony glownej
Tylko czy jest jakaś opcja której nie zauważyłem w lightroomie czy dotyczy to tylko niektórych szablonów, np.w LRG VertiScroller 1.0 rzeczywiście jest taka możliwość i jest klikacz BACK TO SITE, jednak najbardziej by mi zależało mieć taką możliwość w AirtightViewer a tutaj za nic w świecie nie umiem odnaleźć takiej możliwości - chyba że coś przeoczyłem.
Spróbuj tutaj (http://lr.theturninggate.net/)