PDA

Zobacz pełną wersję : SB-24 i Dxx

life
08-12-2006, 02:10
witam ostatnio zakupilem SB-24 i mam takie dwa pytanka :)

jak mam zmienic jednostki?? z tych smiesznych stóp na metry, lampa podaje mi odlegosc w stopach

i pytanie nr. 2 czy wspomaganie AF w tej lampie dziala z korpusami cyfrowymi? bo w tej co mam nie dziala i nie wiem czy to wina lampy (uszkodzone cos) czy ten typ tak ma

pozdrawiam
life

turbo
08-12-2006, 02:47
Co do zmiany skali, to w menu tego nie znajdziesz. Musisz otworzyć klapkę od baterii, wyjąć baterie i patrząc na komorę bateryjną powinieneś znaleźć przełącznik manualny m/ft, jest po stronie odwrotnej to mocowania klapki kiepsko widoczny ale znajdziesz (jeśli nie daj znać) :)

Natomiast co do wspomagania AF, u mnie z D70 nie chodzi, ale nie dam głowy czy nie jest to kwestia ustawień. Nie zagłębiałem się w nie, bo nie jest mi to potrzebne. SB-24 używam wyłącznie do wyzwalania SB800 w SU-4. Musiał by się wypowiedzieć specjalista. Przy okazji jak nie zapomnę postaram się to w miarę możliwości sprawdzić z innymi korpusami.

life
09-12-2006, 05:23
dzieki za pomoc :) przelaczniczek znalazlem bez problemu :)

tylko trapi mnie jeszcze te wspomaganie AF z lampy :/

Tommy
09-12-2006, 17:24
zależy jakie masz body ale z tego co wiem to i auto zoom i wspomaganie focusa działa tylko w d2h,d2x,d100,d1 a niestety w d70 nie działa :( ....przykre to :(