Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] sloneczkiem po oczach
Chcialbym pokazac cos po dzisiejszym spacerku.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img5.imageshack.us/i/dsc1296x.jpg/)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img251.imageshack.us/i/dsc1234.jpg/)
pozdrawiam
hmmm :???:
po ilosci komentarzy:
fotki nie nadaja sie nawet do skomentowania/zmieszania z blotem?
hehe
tak czy siak stawiam 8) browarki dla wszystkich
Sebastianito
19-06-2010, 14:26
Sam odpowiedziales sobie na pytanie... niestety nie ma na nich nic... przykro mi. Jedynka nawet pod wzgledem tech. lezy.
traktuje troszke Twoj komentarz z przymrozeniem oka. NIe zebym mowil ze fotka sa ok. Oczywiscie ze nie sa. Nie o to chodzi ze stawiam sie wyzej niz wszyscy ktorzy wlasnie zaczeli focenie. Ich tez jeszcze musze dogonic.
Ale.
Czesc komentarzy kojarzy mi sie z komentarzami na wielu stronach. Komentarzami nie zwiazanymi oczywiscie z fotografia, ale ktore tak bardzo lubie czytac kiedy mam pare chwil wolnych w pracy, jako wypelnienie tego czasu.
Stawianie sie obok szeregu, brak sprecyzowanego zdania, brak jakichkolwiek tlumaczen majacych na celu zrozumienie innym Czyjegos punktu widzenia.
Poza tym
sadzilem ze strona ta jest strona dla ludzi w fotografii. Ze pomagamy, jesli potrafimy, udzielamy rad.
Jesli wyglada to tak jak Twoje komentarze " niestety nie ma na nich nic... przykro mi. Jedynka nawet pod wzgledem tech. lezy. " to moze lepiej odpuscic sobie obecnosc na tej witrynie? Ogolnie to moge posluchac opinii na temat tego co wyfocilem pytajac o zdanie pani/pana w sklepie, gdzie bede odbieral odbitki.
podsumowujac
blondynka mowi: samochod nie dziala.
kierowca mowi: dzwonie do serwisu
serwis/mechanik mowi: do naprawy jest to, to, to i to
czy forum nikona jest jak blondynka?
czy tez po prostu nie rozni sie od wielu innych stron pelnych snobizmu i wspierania samego siebie?
slabe to forum. nie pod wzgledem technicznym, ale kolezenskim. Nowy jak ja jest tylko nowym, moze lepiej nie mowic nic, nie pokazac, nie wytknac dokladnych bledow i niedociagniec Nowego. Moze wtedy wyjsc na jaw ...
no wlasnie, co?
ps. nie mam ambicji zostac Beksinskim czy Mickiewiczem Polskiej fotografii. To takie hobby, ktore cieszy, i jak sadze laczy. Pomimo roznic zdan, kolorow skory czy religii i przekonan.
pozdrawiam
jedynka kadrowo nie jest zła (dwojka odpada całkowiecie) natomiast nie poradziłeś sobie z pomiarem swiatła, jest zbyt ciemno (popatrz na czernie, tam nie ma nic szczególnie w żywopłocie ) w głębi jest podobnie :)
sabs2key
19-06-2010, 15:13
Dla mnie 1 kadrowo pasuje tylko technicznie nie poszło tak powinno ale pod słoneczko focić nie jest łatwo :)
dzieki bardzo
mialbym takie pytanie
zdjecia cykane pod slonce w kontekscie wspomnianego zywoplotu jest "zwalone" w zwiazku z brakiem umiejetnosci, czy tez po prostu unikac takich sytuacji?
co zrobicie w takich sytuacjach? bo widok odebrany przezemnie (moim okiem) byl piekny, nie widac tego jednak na zdjeciu. czas? przeslona? balans bieli? nad czym dluzej sie zastanowic?
Al Koholik
19-06-2010, 15:18
traktuje troszke Twoj komentarz z przymrozeniem oka. NIe zebym mowil ze fotka sa ok. Oczywiscie ze nie sa. Nie o to chodzi ze stawiam sie wyzej niz wszyscy ktorzy wlasnie zaczeli focenie. Ich tez jeszcze musze dogonic.
Ale.
Czesc komentarzy kojarzy mi sie z komentarzami na wielu stronach. Komentarzami nie zwiazanymi oczywiscie z fotografia, ale ktore tak bardzo lubie czytac kiedy mam pare chwil wolnych w pracy, jako wypelnienie tego czasu.
Stawianie sie obok szeregu, brak sprecyzowanego zdania, brak jakichkolwiek tlumaczen majacych na celu zrozumienie innym Czyjegos punktu widzenia.
Poza tym
sadzilem ze strona ta jest strona dla ludzi w fotografii. Ze pomagamy, jesli potrafimy, udzielamy rad.
Jesli wyglada to tak jak Twoje komentarze " niestety nie ma na nich nic... przykro mi. Jedynka nawet pod wzgledem tech. lezy. " to moze lepiej odpuscic sobie obecnosc na tej witrynie? Ogolnie to moge posluchac opinii na temat tego co wyfocilem pytajac o zdanie pani/pana w sklepie, gdzie bede odbieral odbitki.
podsumowujac
blondynka mowi: samochod nie dziala.
kierowca mowi: dzwonie do serwisu
serwis/mechanik mowi: do naprawy jest to, to, to i to
czy forum nikona jest jak blondynka?
czy tez po prostu nie rozni sie od wielu innych stron pelnych snobizmu i wspierania samego siebie?
slabe to forum. nie pod wzgledem technicznym, ale kolezenskim. Nowy jak ja jest tylko nowym, moze lepiej nie mowic nic, nie pokazac, nie wytknac dokladnych bledow i niedociagniec Nowego. Moze wtedy wyjsc na jaw ...
no wlasnie, co?
ps. nie mam ambicji zostac Beksinskim czy Mickiewiczem Polskiej fotografii. To takie hobby, ktore cieszy, i jak sadze laczy. Pomimo roznic zdan, kolorow skory czy religii i przekonan.
pozdrawiam
Nie marudź tylko dawaj następne zdjęcia. Tu są tylko ludzie... i bywa (jak to z ludziami bywa), że czasami się nie chce pisać. Lenistwo, brak czasu, zmęczenie... i takie tam...
Dawaj następne zdjęcia. Zobaczymy co tak naprawdę umiesz, czego nie umiesz, a co jest najnormalniej w świecie dziełem przypadku.
Al Koholik
19-06-2010, 15:22
dzieki bardzo
mialbym takie pytanie
zdjecia cykane pod slonce w kontekscie wspomnianego zywoplotu jest "zwalone" w zwiazku z brakiem umiejetnosci, czy tez po prostu unikac takich sytuacji?
co zrobicie w takich sytuacjach? bo widok odebrany przezemnie (moim okiem) byl piekny, nie widac tego jednak na zdjeciu. czas? przeslona? balans bieli? nad czym dluzej sie zastanowic?
Masz tu za duży kontrast i najnormalniej w świecie aparat nie wyrabia...
Można...
1. Poczekać na łagodniejsze światło
2. Zrobić sklejkę z dwóch naświetleń
3. Dopalić lampą
dzieki al koholik
to mile slowa i prawdopodobnie masz racje
sobota, wlasnie wylazimy z domu, wiec pewnie sie cos trafi po drodze
troszke sie balem uzywac lampy na zewnatrz, ale poprobuje zgodnie z rada
Napiszę o dwójce. Pominąwszy sprawy naświetlenia i kolorów, które są prawidłowe, jest to pozorne nic - brak mocnych punktów, pierwszego planu, ciekawego zjawiska czy obiektu - zdjęcie o niczym, jak lubią pisać niektórzy. Ale ponieważ nie ma czegoś, na czym można wzrok zatrzymać od razu, są dwa wyjścia: można przejść natychmiast do przeglądania innego wątku aby wrzucić komentarz typu "Ctrl+C, Ctrl+V", albo można zatrzymać się na dłużej, szukając "czegoś". Ja to "coś" czuję za granicą drzew - jak zasadzkę - ukrytą konnicę, snajpera, wilcze doły.... Wrażenie podkreślają rzęsy górnej powieki oka patrzącego z nieba. Mnie tajemnica tego zdjęcia wciąga do wejścia w ten las, z duszą na ramieniu...
Nie wiem, czy Autor tak to widzi czy kompletnie inaczej ;)
To moje subiektywne wrażenie, w dodatku niepoparte żadnym środkiem odurzającym, jak niektórzy mogliby zasugerować :mrgreen: ;)