Zobacz pełną wersję : Pomoc w wypełnieniu Ankiety do Pracy Magisterskiej!
Witam
Jeśli możesz poświęć chwilkę i wypełnij ankietę do mojej pracy.
Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/44262/karta-platnicza-w-systemie-platnosci.html
Hasło: mgr2010
Ankieta jest skierowana do osób posiadających kartę płatniczą. Będę bardzo wdzięczny za pomoc, ponieważ jest to ostatni etap mojej pracy magisterskiej.
Pozdrawiam, Mariusz
TristisAnima
18-06-2010, 19:37
Poszło. Nie ma za co :p
Sendilkelm
18-06-2010, 20:07
Done.
Powodzenia :)
Swoje 3 gr też dorzuciłem.
poszło;)
rozwaliło mnie :mrgreen:
"4. Czy w chwili obecnej na Pana/Pani karcie występuje jakieś zadłużenie ? *
1) Tak
2) Nie
3) Nie wiem "
Do autora, cytat z ankiety: 3. Jaki rodzaj zatrudnienia Pan/Pani posiada ? , Karty najczęściej używa Pan/Pani do ?, 20. Czy posiada Pan/Pani kredyt w postaci karty ?, 21. Czy jest Pan/Pani zainteresowany/a zaciągnięciem kredytu w postaci karty kredytowej ?. Nie chciałbym być złośliwy, ale czy to jest poziom językowy pracy magisterskiej (gdybym był złośliwy, to napisałbym jaki poziom znajomości języka polskiego Pan/Pani posiada). Na szczęście nie jestem złośliwy, ale to jest jakiś językowy koszmar. Nie będę skarżył ekonetowi, ale ja bym się wstydził coś takiego publicznie udostępnić. A poza tym pewnych możliwości posiadania rodzaju zatrudnienia nie przewidziałeś, co mnie na przykład z ankiety eliminuje
Co do języka i stylu mam to na uwadze i poprawię :) Dziękuję za zwrócenie uwagi, mam tego świadomość. Zapytanie w stylu "Kredytu w postaci karty" miało na celu uproszczenie. Poza tym karta płatnicza jest jedną z form udzielania kredytu. Czyli reasumując jest to kredyt pod postacią kawałka plastiku jakim jest karta (w dużym uproszczeniu)
Mogłem pisać o stosunku pracy czy też o charakterze zatrudnienia .... Spokojnie to zostanie poprawione. Po prostu czas mnie goni ...
Więc możesz być złośliwy nie przeszkadza mi to ani trochę.
Jak zapytasz kogoś jaką ma kartę to powie, że kredytową. Ludzie najczęściej posiadają jednak karty debetowe. Mówiąc im o tym od razu panikują, ponieważ kojarzy się to ze saldem ujemnym.
Co do rodzaju zatrudnienia rozważałem opcję dodania odp: Inne.
Jak widać miałem słuszne obawy
poszło;)
rozwaliło mnie :mrgreen:
"4. Czy w chwili obecnej na Pana/Pani karcie występuje jakieś zadłużenie ? *
1) Tak
2) Nie
3) Nie wiem "
2,66% :)
Sporo jest takich ludzi, którzy nawet nie wiedzą ile mają kart i po co :)
Sam znam 2 takich :)
Maciek R
18-06-2010, 20:56
Też wypełniłem, ale brakuje kilku opcji.
Jeśli wybiorę odpowiedź, że nie posiadam karty kredytowej i nie jestem nią zainteresowany, to mimo wszystko muszę odpowiadać na pytania z nią związane (np. 22).
Też wypełniłem, ale brakuje kilku opcji.
Jeśli wybiorę odpowiedź, że nie posiadam karty kredytowej i nie jestem nią zainteresowany, to mimo wszystko muszę odpowiadać na pytania z nią związane (np. 22).
Tak to prawda. Ale pytania będą rozpatrywał jako pojedyncze przypadki w odniesieniu do określonych aspektów.
Nawet gdybyś nie miał karty ale w przyszłości chciałbyś się o nią starać da mi to odpowiedź na co zwrócisz uwagę.
Gdybym zadbał o pełną spójność niektórzy doszliby np tylko do połowy a reszta pytań nie dotyczyłaby ich.
A ja chce uzyskać części składowe dlatego tak jest .
Co do opcji zdaję sobie sprawę, że mogłoby być ich więcej
Dziękuję
teh_14m3
18-06-2010, 21:25
ja mam pytanie po co jest pytanie o rodzaj posiadanych kart jak można wybrać tylko jedną?
tak samo to pytanie jest piękne: "
Czy zdaje sobie Pan/Pani sprawę z zagrożenia jakie niesie ze sobą posiadanie karty płatniczej ?"
jeszcze trzeba było postraszyć babą jagą.
miron19j
18-06-2010, 21:34
w kilku miejscach brakuje możliwości wielokrotnego wyboru. Np mam kartę Visa i MC, debetową i kredytową. Poza tym brakuje p. samozatrudnienia lub posiadania firmy.
ja mam pytanie po co jest pytanie o rodzaj posiadanych kart jak można wybrać tylko jedną?
tak samo to pytanie jest piękne: "
Czy zdaje sobie Pan/Pani sprawę z zagrożenia jakie niesie ze sobą posiadanie karty płatniczej ?"
jeszcze trzeba było postraszyć babą jagą.
Co do wyboru poprawiłem .Dziękuję
Co do straszenia ... Powiedz to ludziom, którzy na karcie zapisują mazakiem PIN żeby nie zapomnieć.
w kilku miejscach brakuje możliwości wielokrotnego wyboru. Np mam kartę Visa i MC, debetową i kredytową. Poza tym brakuje p. samozatrudnienia lub posiadania firmy.
Poprawione dziękuję
teh_14m3
18-06-2010, 21:38
Co do wyboru poprawiłem .Dziękuję
Co do straszenia ... Powiedz to ludziom, którzy na karcie zapisują mazakiem PIN żeby nie zapomnieć.
no to w takim przypadku to pytanie również jest błędne, ponieważ powinno odnosić się do niewłaściwego korzystania z zabezpieczeń karty. O bankomacie napisałeś ale już o wklepywaniu pinu w terminalu gdzie masz ludzi za sobą już nie.
odnosi się to do ogólnego zagrożenia posiadania karty. Czy to z winy użytkownika czy to z winy wydawcy.
Ludzie gubią karty, ale mało kto ma w telefonie bezpośredni numer żeby ją od razu zastrzec.
W POSach zaleca się aby zasłaniać klawiaturę dłonią tak aby inni nie widzieli .
Poza tym karta płatnicza to wygoda a nie obowiązek. Niestety wygody czasem okupione są niebezpieczeństwem lub utrudnianiami
Dziękuję wszystkim za pomoc oraz za cenne wskazówki co do ankiety.
Ankieta jest w tej chwili zablokowana dla kolejnych osób.
Proszę moderatora o zamknięcie bądź usunięcie wątku żeby nie wywoływać zamieszania.
Pozdrawiam
teh_14m3
18-06-2010, 22:01
odnosi się to do ogólnego zagrożenia posiadania karty. Czy to z winy użytkownika czy to z winy wydawcy.
Ludzie gubią karty, ale mało kto ma w telefonie bezpośredni numer żeby ją od razu zastrzec.
W POSach zaleca się aby zasłaniać klawiaturę dłonią tak aby inni nie widzieli .
Poza tym karta płatnicza to wygoda a nie obowiązek. Niestety wygody czasem okupione są niebezpieczeństwem lub utrudnianiami
a zdajesz sobie z ogólnego zagrożenia z posiadania gotówki? Po co ci nr w telefonie? Przy karcie debetowej masz 48h na zastrzeżenie karty, przy kredytowej 72h. Reguluje to prawo bankowe. Widać nie za bardzo masz jeszcze o tym pojęcie...
Do autora, cytat z ankiety: 3. Jaki rodzaj zatrudnienia Pan/Pani posiada ?
O Jeżu Kolczasty! Nie można posiadać zatrudnienia!
Mówiąc im o tym od razu panikują
O matko jeża kolczastego... Jeszcze gorzej... Idąc słońce świeciło.
miron19j
19-06-2010, 00:20
a mnie to podchodzi pod "what kind of job do you have"
i jakoś tak nie pasuje do pracy magisterskiej
a mnie to podchodzi pod "what kind of job do you have"
i jakoś tak nie pasuje do pracy magisterskiej
No tak, "mieć" to nie to samo, co "posiadać". :>
O matko jeża kolczastego... Jeszcze gorzej... Idąc słońce świeciło.
W takim razie proszę o prawidłową formę tego pytania.
Rozumiem, że pytanie mogłoby brzmieć: Proszę wskazać rodzaj zatrudnienia ?
Co do posiadania to racja.
Nie miałem czasu na "dopieszczanie" języka.
Ale dzięki waszej uprzejmości mogę to poprawić. Miło by było jednak gdybym poza błędną zobaczył również prawidłową formę.
Przy karcie debetowej masz 48h na zastrzeżenie karty, przy kredytowej 72h
Jak się zorientujesz, że zgubiłeś to idź spokojnie do domu, zjedz obiad i odpocznij. A jak już obejrzysz ulubiony serial na kanapie to weź telefon i zadzwoń bo przecież masz na to aż 48h.
Boryszuk
19-06-2010, 09:30
A czy miejsce stałego zamieszkania można posiadać? Bo na takie pytanie się natknąłem kilka dni temu rejestrując sie do wyborów zagrabanicą.
Co do samej ankiety to
Zbieranie wyników tej ankiety zostało zakończone. Przekierowano Cię do analizy wyników.
A czy miejsce stałego zamieszkania można posiadać? Bo na takie pytanie się natknąłem kilka dni temu rejestrując sie do wyborów zagrabanicą.
Co do samej ankiety to
Zbieranie wyników tej ankiety zostało zakończone. Przekierowano Cię do analizy wyników.
Tak kilka postów wyżej prosiłem o zamknięcie tematu lub usunięcie.
Mimo wszystko moderator tego nie uczynił.
Nawet w urzędach pada pytanie : "Czy posiada pan miejsce stałego zamieszkania?"
Mówiąc im o tym od razu panikują
Służę uprzejmie.
Prawidłowa forma tego zdania to na przykład: "Gdy im się o tym mówi, od razu panikują".
O posiadaniu już wcześniej powiedziano.