Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Cukiernikiem jestem...

Sebastianito
18-06-2010, 00:32
Nawiazujac do watku z dzisiejszego poranka... tak cukiernikiem jestem :)

Ziggi specjalnie dla Ciebie!

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/58058651859001319575.jpg)

Nikonozaur
18-06-2010, 00:34
Ale nawaliłeś tych czerwońców! Mocne kolory od góry do dołu dają dobry efekt, wchodzę w to.

Nemeth
18-06-2010, 01:10
Mnie się podoba tylko dół zdjęcia :D Góra taka jakaś... jak z hawajskiego kalendarza dla emerytów.

Swoją drogą - jeden dzień mnie nie ma na forum i mnie zadyma omija! :D

Greg77
18-06-2010, 01:42
Mnie się podoba tylko dół zdjęcia :D Góra taka jakaś... jak z hawajskiego kalendarza dla emerytów.

Swoją drogą - jeden dzień mnie nie ma na forum i mnie zadyma omija! :D

Ta.....czytalem temat w pracy ale nie zdazylem sie wypowiedziec......szkoda:D
Sebek-fota pierwsza klasa od gory do dolu.....taki hawajski kalendarz dla emerytow chce miec;)

borregaard
18-06-2010, 08:06
Jako dziadek wchodzę w to .Miałem nie marudzić,ale szczerze powiem,że to rozmazanie w PD trochę mnie drażni.

Cukiernikiem jestem...

Przy tej hodowli,to uważaj byś nie został...dilerem...:grin:

Sebastianito
18-06-2010, 08:44
Jako dziadek wchodzę w to .Miałem nie marudzić,ale szczerze powiem,że to rozmazanie w PD trochę mnie drażni.

Wlasnie o takie niekonwencjonalne podejscie mi chodzilo, fakt moze kolory troche pojechalem ale zrobilem to celowo i na przekor. Mam jescze jedno z tego dnia i mam nadzieje wystawic dzisiaj wieczorem.

Pozdrawiam.

Maciek... bo zadyme to trzeba umiec zrobic :)

Mam nadzieje, ze mi sie nie oberwie od admina ale to co sie wczoraj zdarzylo naprawde mnie ruszylo.

Martix
18-06-2010, 08:58
Jestem na tak, konwencja jest nudna. ;)

malasana
18-06-2010, 08:58
Mnie się podoba tylko dół zdjęcia :D
Mam tak samo:)

ART69
18-06-2010, 09:37
Oryginalne podejście do tematu :-) podoba mi się :-)

Locter
18-06-2010, 10:49
ładnie, wyrażenie "hawajskie zdjecie" - tutaj pasuje idealnie.

Bartekkw
18-06-2010, 11:00
Ładnie Sebastianie, ale jak dla mnie to lekko zbyt hawajsko :)

tomek-GL
18-06-2010, 11:07
panie kochany przykro mi to powiedzieć - ze zdjęcia nudą aż wieje.
Masz Pan fajny sprzęt, ale zdjęcia robi serce i głowa. Jak tam nic nie ma, to wychodzą drętwe jakieś frędzle jak ten.
To jest właśnie sztandarowy przykład tego, co nazwałem "hawajskim kalendarzem dla emerytów

:twisted:

Dobra..pośmialiśmy się... ;)

Fajnie jest - kolorowo, kontrastowo, cukierkowo - ja to kupuje, choć maku nie lubię bo między zębami zostaje xD

Hoobie
18-06-2010, 11:45
Fajny cukieras Ci wyszedl ;) Mi tam sie podoba...

Sebastianito
18-06-2010, 14:15
:twisted:

Dobra..pośmialiśmy się... ;)

Fajnie jest - kolorowo, kontrastowo, cukierkowo - ja to kupuje, choć maku nie lubię bo między zębami zostaje xD

uwierz lub nie ale po 2h w tych makach niezle mi sie zachcialo spac :) Jednak opium to opium :)

I masz racje do tamtego watku juz nie bede wracal.

Kaśka M.
18-06-2010, 14:43
Mi sie tam podoba. Fajne kolorki.

krzysztofz24
18-06-2010, 14:44
Sam ostatnio meczylem maki, nawet mam podobny kadr...tylko ty masz to rozmazanie - no kurde fajny pomysl z tym miales, bdb powiedzialbym taka dopelniajaca kropka nad i , dla zdjecia. A to z Polski kadr?
Co do wiadomego trola, to chyba juz sie nie pojawi Rozwalilo mnie: "Panie patrz pan a to zdjecie, to moja zona cyknela, i tez jest dobre...";-).

Sebastianito
18-06-2010, 14:47
Sam ostatnio meczylem maki, nawet mam podobny kadr...tylko ty masz to rozmazanie - no kurde fajny pomysl z tym miales, bdb powiedzialbym taka dopelniajaca kropka nad i , dla zdjecia. A to z Polski kadr?
Co do wiadomego trola, to chyba juz sie nie pojawi Rozwalilo mnie: "Panie patrz pan a to zdjecie, to moja zona cyknela, i tez jest dobre...";-).

Zdjecie jest z UK w okolicach Salisbury zrobione. Nawet mialem przyjemnosc spotkac farmera ktory nie byl zbyt zachwycony moim pobytem na jego wlosciach. Sprawe zalatwilem polubownie i wisze mu 2 printy A3 :)

wpkx
18-06-2010, 15:49

Wujku Andrzeju, fakt, że Autorowi sprzęt nie zaciął się na F45 i 1/16000s nie powinien być od razu powodem Twojego rozdrażnienia, podobnie jak dla niektórych F1.0 i 1/15s u niektórych :mrgreen:
Dla mnie całe zdjęcie opiera się na tym rozmyciu, lub jak napisałeś brzydko, rozmazaniu... ale ja się nie znam na prawdziwej sztuce ;)

borregaard
18-06-2010, 17:22
Wujku Andrzeju, fakt, że Autorowi sprzęt nie zaciął się na F45 i 1/16000s nie powinien być od razu powodem Twojego rozdrażnienia, podobnie jak dla niektórych F1.0 i 1/15s u niektórych :mrgreen:
Dla mnie całe zdjęcie opiera się na tym rozmyciu, lub jak napisałeś brzydko, rozmazaniu... ale ja się nie znam na prawdziwej sztuce ;)

Siostrzeńcze Wojtku czy też bratanku..jak wolisz.:wink:.Mimo lat na karku nie jestem kompletnym betonem,niepełnosprawnym ,a poczytalność,sprawność fizyczna i czucie,postrzeganie posiadam... i nic mi się nie...zacina..:wink:
Nie rozżalam się,nie jestem baba...i zdaję sobie sprawę z używalności przesłon niżej,wyżej i czasów ślimaczych....Zastosowanie,to już inna bajka...opowiedzieć do kołderki...?...:wink: :mrgreen:

Sebastianito
18-06-2010, 17:32
Nemeth, BEDZIE ZADYMA! Bedzie rozrywka! :D :p

borregaard
18-06-2010, 17:34
Nemeth, BEDZIE ZADYMA! Bedzie rozrywka! :D :p
Oj,mocno się zawiedziesz.....

wpkx
18-06-2010, 17:37
Siostrzeńcze Wojtku czy też bratanku..
(...)
opowiedzieć do kołderki...?...:wink: :mrgreen:

Bratanku brzmi poważniej.

A bajkę o przygodach czasów w wlace z przysłonami jak najbardziej poproszę.
Ale później, bo o tej porze to nawet ja jeszcze spać nie chodzę... ;):lol:

Plessis
18-06-2010, 17:43
Złe. Rozmycie złe, tzn imho się nie podoba. Pierwszy plan z następnymi całkiem nie koresponduje, a wręcz przeszkadza. No i nieciekawe.
Grzegorz

PABLOOK
18-06-2010, 19:20
Widzę, że nowa dostawa słodziutkich, świeżutkich landrynek była :smile:.
Zdjęcie ogólnie przyjemne w odbiorze. Mi przeszkadza ten poruszony dół i mało atrakcyjny drugi plan.
Ale wiem jak ciężko znaleźć pole maków i do tego jakiś ciekawy motyw. Ile to ja już kilometrów objeździłem i ni cholery. Tylko jakieś pojedyncze sztuki.
Także maczków zazdroszcze :twisted::wink:.

Greg77
18-06-2010, 19:36
maki makami.....mnie sie mazy pole slonecznikow:P

PABLOOK
18-06-2010, 19:38
maki makami.....mnie sie mazy pole slonecznikow:P

Hmm..marzyciel ;-).

P.S. Poczekamy, poczekamy i się może doczekamy :smile:.

Greg77
18-06-2010, 19:39
Hmm..marzyciel ;-).

P.S. Poczekamy, poczekamy i się może doczekamy :smile:.

Wy pewnie tak....tutaj w Irlandii to bede mial ciezko.....chyyyyyba ze we wrzesniu jeszcze jakies dorwe bo bede na urlopie w Polandii:D

Sebastianito
18-06-2010, 19:40
Plessis i Pablok - bardzo szanuje wasze zdanie i nie narzucam. Jednym sie podoba innym nie, sfotografowalem to tak jak mi podpowiadalo moje poczucie estetyki. Dziwinie bylo by gdybym mial ciagle Ochy i ahy. Dzieki za slowa krytyki...

Gregu a ja mam pole slonecznikow niedaleko wiec czekam :)