korsarz
17-06-2010, 23:21
Witajcie.
Rozważam kompletowanie moich zdjęć (tych lepszych) na papierze. Jest tego trochę.
Rozmiar - wiadomo - 20x30 lub coś w ten deseń.
Wybór między wydrukami a książką z Blurba.
Atuty wydruków:
- można przekładać, oddzielać, segregować, pokazywać wybrane
- są lekkie, każdy po wzięciu w rączkę może podnieść zdjęcie do oczu...
Atuty książki:
- ładnie skomponowana całość, nie rozpada się
A przede wszystkim nie gnie się i nie palcuje tak jak wydruki... Wydruk 20x30 po przejściu przez 50 par rąk nie jest już taki ładny jak wcześniej. Książka nadal jest...
Gdyby mowa była o 9x15 to nie byłby problem.
W przypadku książki, cena (blurb.com) waha się w granicach 2,50-3,50 zł za 20x30. W przypadku wydruku - 5 zł / zdjęcie.
Powiedzcie mi, jak Wy to robicie? Jak jest elegancko? Jest jakaś rada na to by przedłużyć trwałość wydruków w łapkach oglądających?
Czy spotyka się portfolio w postaci książki? Wiadomo - z wydruków można zawsze coś wybrać, z książki już nie bardzo. Może tylko mnie się jakieś zdjęcie podoba, z książki się go raczej nie usunie, można co najwyżej zakleić.
Co myślicie?
Rozważam kompletowanie moich zdjęć (tych lepszych) na papierze. Jest tego trochę.
Rozmiar - wiadomo - 20x30 lub coś w ten deseń.
Wybór między wydrukami a książką z Blurba.
Atuty wydruków:
- można przekładać, oddzielać, segregować, pokazywać wybrane
- są lekkie, każdy po wzięciu w rączkę może podnieść zdjęcie do oczu...
Atuty książki:
- ładnie skomponowana całość, nie rozpada się
A przede wszystkim nie gnie się i nie palcuje tak jak wydruki... Wydruk 20x30 po przejściu przez 50 par rąk nie jest już taki ładny jak wcześniej. Książka nadal jest...
Gdyby mowa była o 9x15 to nie byłby problem.
W przypadku książki, cena (blurb.com) waha się w granicach 2,50-3,50 zł za 20x30. W przypadku wydruku - 5 zł / zdjęcie.
Powiedzcie mi, jak Wy to robicie? Jak jest elegancko? Jest jakaś rada na to by przedłużyć trwałość wydruków w łapkach oglądających?
Czy spotyka się portfolio w postaci książki? Wiadomo - z wydruków można zawsze coś wybrać, z książki już nie bardzo. Może tylko mnie się jakieś zdjęcie podoba, z książki się go raczej nie usunie, można co najwyżej zakleić.
Co myślicie?