PDA

Zobacz pełną wersję : D90 - migocąca zielona dioda przy wyłączonym aparacie

Jarkod
17-06-2010, 19:09
Zauważyłem ostatnio, że kiedy aparat jest wyłączony, to migoce ciągle zielona dioda. Po wyjęciu karty lub włączeniu aparatu migotanie ustaje. Oczywiście kiedy zrobię zdjęcie, dioda się zapala. Nie pamiętam jakoś, jak to było wcześniej. Co D90 robi wtedy, kiedy nic nie powinien robić bo jest wyłączony?
Dodam jeszcze, że guma pod kciukiem jest lekko, ale wyczuwalnie, cieplejsza od lewej strony aparatu.

Antonioo
17-06-2010, 19:14
Dodam jeszcze, że guma pod kciukiem jest lekko, ale wyczuwalnie, cieplejsza od lewej strony aparatu.

ona żyje i się rozrasta:D

Jarkod
17-06-2010, 19:16
ona żyje i się rozrasta:D

Rozumiem, że jak przestanie migotać, to będzie znaczyło, że guma urosła na tyle żeby się odkleić?

Kundzior
17-06-2010, 20:09
haha ostre odpowiedzi. Coś jest nie tak na wyłączonym dioda nie powinna się świecić. SERWIS

Blasius.G
17-06-2010, 20:39
haha ostre odpowiedzi. Coś jest nie tak na wyłączonym dioda nie powinna się świecić. SERWIS

Już tam serwis. Może samo przejdzie:)

Próbowałeś z inną kartą?

Antonioo
17-06-2010, 20:44
Rozumiem, że jak przestanie migotać, to będzie znaczyło, że guma urosła na tyle żeby się odkleić?

to żart prawda?:)

w każdym razie kumpel ma to samo.....ani inna karta,ani aku, ani szklo, ani reset softu......generalnie coś z elektroniką......tylko serwis.....podobnoż....

Jarkod
17-06-2010, 20:59
Już tam serwis. Może samo przejdzie:)

Próbowałeś z inną kartą?

Oczywiście. Z inną kartą i innym akumulatorem. Bez zmian.

remos
17-06-2010, 22:13
Zrób może jeszcze reset aparatu, oraz reset do ustawień fabrycznych.

Jarkod
17-06-2010, 22:36
Zrób może jeszcze reset aparatu, oraz reset do ustawień fabrycznych.

Próbowałem formatować kartę dwoma przyciskami, ale się nie udało. W sumie to była pierwsza rzecz, jaką wczoraj zauważyłem. Dzisiaj chciałem zresetować ustawienia i też się nie dało. Tak jakby kombinacja przycisków po prostu nie działała.
Ale...
skopiowałem zdjęcia z karty, wsadziłem ją jeszcze raz do aparatu, sformatowałem w menu i spróbowałem jeszcze raz przyciskami i zadziałało. Od razu wcisnąłem reset i też z pozytywnym skutkiem. Wyłączyłem aparat - dioda już więcej nie migoce.