Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Groza
http://wpk.eltrakon.pl/L1003049%20Groza.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1003049%20Groza.jpg)
patrząc na to zdjęcie to ja sam mało pokazuje (samokrytyka mówi GNOITOM nie !!!! ) , ale to już jest totalne , hmm . . bez komentarza
Twoja tworczosc przypomina sinusoide:D
borregaard
16-06-2010, 20:48
Po prostu...gniot.
Zgnieciony,przesaturowany,zniebiesczony.Bez tematu,bez sensu.
Nie groza tylko ...zgroza...
Twoja tworczosc przypomina sinusoide:D
Rozumiem, że w jej dolnej części... ;)
Po prostu...gniot.
Zgnieciony,przesaturowany,zniebiesczony.Bez tematu,bez sensu.
Uprzejmie wyjaśniam, że zobaczyłem w tym białym gębę ze ślepiami i wydała mi się groźna... Chciałem sprawdzić, czy aby na pewno jest się czego bać. Po Waszych komentarzach widzę, że w kupie raźniej a ja jestem zbyt strachliwy... Never mind ;)
Jak zwykle dziękuję za komentarze.
borregaard
16-06-2010, 21:49
Uprzejmie wyjaśniam, że zobaczyłem w tym białym gębę ze ślepiami i wydała mi się groźna...
Tak,to wiele wyjaśnia...:wink::mrgreen:....
Ja z pigwówki przeszedłem na miodówkę ze zwiększoną cytryną...Lód kruszę z dodatkiem cukru i świeżej mięty....Super,polecam.! Nie ma po tym zwidów.....:-D
Tak,to wiele wyjaśnia...:wink::mrgreen:....
Ja z pigwówki przeszedłem na miodówkę ze zwiększoną cytryną...Lód kruszę z dodatkiem cukru i świeżej mięty....Super,polecam.! Nie ma po tym zwidów.....:-D
Będę musiał spróbować - grzeczni chłopcy słuchają Dobrych Rad Wujka... :mrgreen:;)
Edit: A co miałeś po pigwówce?
Nikonozaur
16-06-2010, 22:27
Taki obrazek też trzeba umieć zrobić. Znów podoba mi się długi merc. ;)
tomek-GL
16-06-2010, 22:34
"Ahtystyczna" wizja która została okraszona kolejny "ahtystycznym" tłumaczeniem mary jaką wpkx ujrzał przy fotografowaniu tego miejsca.
Chyba nie powiesz, że spodziewałeś się czegoś lepszego ?
W przypadku autora są GNIOTY i gniociki.
Na te drugie da się czasem popatrzeć aczkolwiek tych pierwszych jest przewaga.
Bez obrazy ale kolega wpkx powinien przede wszystkim przestać odwiedzać dilera i udać się do lekarza specjalisty.
EDIT
uprzedzam pytania - nie widziałem zdjęcia. Wystarczyły mi komentarze i zacytowane przez Borregarda tłumaczenie autora by ocenić i zdiagnozować problem.
Taki obrazek też trzeba umieć zrobić. Znów podoba mi się długi merc. ;)
Wiesz, że napisałeś do mnie ludzkim głosem? ;)
Umieć - oczywiście. Nigdzie nie stwierdziłem, że jest dobrze. Na pewno jest pokonwersyjny banding na niebie i lekkie halo na styku drzew z niebem. Ale kogo to obchodzi?
Merca zostawmy w stodole, jest jak zwykle potwornie brudny :D
Bez obrazy ale kolega wpkx powinien przede wszystkim przestać odwiedzać dilera i udać się do lekarza specjalisty.
EDIT
uprzedzam pytania - nie widziałem zdjęcia. Wystarczyły mi komentarze i zacytowane przez Borregarda tłumaczenie autora by ocenić i zdiagnozować problem.
Osoba patrząca na świat przez pryzmat własnych doznań, na różne sposoby walcząca z rozdwojeniem jaźni. I przez to wciąż rozbrajająca.
borregaard
16-06-2010, 22:45
Wiesz, że napisałeś do mnie ludzkim głosem? ;)
Umieć - oczywiście. Nigdzie nie stwierdziłem, że jest dobrze. Na pewno jest pokonwersyjny banding na niebie i lekkie halo na styku drzew z niebem. Ale kogo to obchodzi?
Merca zostawmy w stodole, jest jak zwykle potwornie brudny :D
A żebyś się nie zdziwił....:wink:
Ale czy ktoś powiedział,że będzie lekko,łatwo i przyjemnie...? Chociaż to ostatnie należy się każdemu jak psu zupa....:grin:
że będzie lekko,łatwo i przyjemnie...?
A gdyby tak było, to czy nie szlibyśmy, znudzeni, wcześniej spać?
Choć niektórym to by dobrze zrobiło...
borregaard
16-06-2010, 23:14
A gdyby tak było, to czy nie szlibyśmy, znudzeni, wcześniej spać?
Choć niektórym to by dobrze zrobiło...
Nie idę jeszcze....:wink:
"Ahtystyczna" wizja która została okraszona kolejny "ahtystycznym" tłumaczeniem mary jaką wpkx ujrzał przy fotografowaniu tego miejsca.
Chyba nie powiesz, że spodziewałeś się czegoś lepszego ?
W przypadku autora są GNIOTY i gniociki.
Na te drugie da się czasem popatrzeć aczkolwiek tych pierwszych jest przewaga.
EDIT
O ile pamiętam to miałeś "ignorować" wpkx'a.
Analizując twe słowa można zaryzykować stwierdzenie,iż padasz ofiarą własnej"projekcji emocji"czyli pojęcia z zakresy psychologii,które mówi iż jest to jeden z mechanizmów obronnych,który chroni nasze ego przed zagrażającymi informacjami,przed konfliktem wewnętrznym-redukuje poziom lęku,frustracji i poczucia winy,pomagając tym samy utrzymać wysoką samoocenę.Polega ona na nieświadomym obciążaniu innych własnymi uczuciami,cechami,pragnieniami,które z jakichś wzgledów są nieodpowiednie,co przekładając na konkretną sytuację,prawdopodobnie mówi iż świadomy podświadomie(czyli ukrywasz to przed samym sobą wmawiając sobie żę masz to coś,talent i niebanalne spojrzenie na świat), swoich miernych dokonań,próbujesz wyrzucić(wyprojektować je)na zewnętrznym obiekcie i na nim łatwiej je zanegować,zwalczyć,oszacować,ujrzeć.
Chłopie popracuj lepiej nad ostrością twoich "prac".Dobranoc.
A zdjęcie słabe niestety,bardzo kadrowo-jednak broniłbym kolorystyki-przeca pochmurno-letnie pózne wieczory to nic ino zieleń i niebieskości.pozdrawiam Wojtku.
(...)
Mam przeczucie, że ilość ignorowanych przez w/w będzie rosła, a Ty będziesz następny :D
Ja mu już napisałem, że powinien ukryć się sam przed sobą...
A zdjęcie słabe niestety,bardzo kadrowo-jednak broniłbym kolorystyki-przeca pochmurno-letnie pózne wieczory to nic ino zieleń i niebieskości.pozdrawiam Wojtku.
Letnie, późne i zaj...... burzowe... (Klatka "gradowa" jest z tego samego wieczoru.)
Ech, Tobie podpaść to... Pozdrawiam, Grześku ;)
tomek-GL
17-06-2010, 00:02
I właśnie to robię - nie ignoruję wątków a jedynie posty.
Uważam, że na ignorowanie wątków było za wcześnie zwłaszcza, że wśród gniotów były przebłyski - nie mniej jednak im dalej w las tym ciemniej ;)
Z moim ego wszystko jest w porządku a moje prace jeszcze "bęcków" nie zgarnęły choć też nie okazały się rewelacjami ( na co i tak nie liczyłem ) ;)
Sęk w tym, że ja krytykę przyjąć potrafię i nie szukam wymówek w idiotycznych "wizjach w momencie pstrykania" itp żenujących aktach rozpaczy, wiecznie tłumacząc się tym, że nikt dookoła mnie nie rozumie i w ogóle świat jest be bo się czepia ;)
Więc kto ma problem ? ;)
I właśnie to robię - nie ignoruję wątków a jedynie posty.
Uważam, że na ignorowanie wątków było za wcześnie zwłaszcza, że wśród gniotów były przebłyski - nie mniej jednak im dalej w las tym ciemniej
Z moim ego wszystko jest w porządku a moje prace jeszcze "bęcków" nie zgarnęły choć też nie okazały się rewelacjami ( na co i tak nie liczyłem )
Sęk w tym, że ja krytykę przyjąć potrafię i nie szukam wymówek w idiotycznych "wizjach w momencie pstrykania" itp żenujących aktach rozpaczy, wiecznie tłumacząc się tym, że nikt dookoła mnie nie rozumie i w ogóle świat jest be bo się czepia
Więc kto ma problem ?
Chyba go dodam do listy przyjaciół...
Sebastianito
17-06-2010, 11:11
A mi sie podoba, w tym zdjeciu jest "COS"
A mi sie podoba, w tym zdjeciu jest "COS"
Odważny jesteś. Dziękuję ;)
Sebastianito
17-06-2010, 14:29
Ale co tu ma odwaga? Podoba mi sie to zdjecie i tyle. Ktos moze sie zgodzic a ktos nie. Mi sie podoba, nawet napisze Ci co mi sie podoba: KOLORY i chmura wylaniajaca sie zza lasu. I do tego ty jako obserwator ktory sie czai za krzakiem po lewej stronie.
Wiem, ze zostane zjedzony pewnie ale ta praca mi sie podoba w odroznieniu do tej z niewystemplowanymi slupami.
... wiecznie tłumacząc się tym, że nikt dookoła mnie nie rozumie i w ogóle świat jest be bo się czepia ...
To ja bym poprosił jakieś cytaty,przykłady jeżeli można,bo takowe słowa jakoś umknęły mojej uwadze.Z góry dziekuję.
borregaard
18-06-2010, 07:58
Po ostatnim nawiedzeniu Forum przez "Miszcza Rozporkowych Manipulacji", Mr.Ziggi'ego, z całą odpowiedzialnością zmianiam rekomendację prezentowanego przez Wojtka dzieła z "gniot" na "cienki".....;-) :lol:
Wojtek ,módl się o następnego "meteora".....:mrgreen:
Po ostatnim nawiedzeniu Forum przez "Miszcza Rozporkowych Manipulacji", Mr.Ziggi'ego, z całą odpowiedzialnością zmianiam rekomendację prezentowanego przez Wojtka dzieła z "gniot" na "cienki".....;-) :lol:
Wojtek ,módl się o następnego "meteora".....:mrgreen:
Hmmm...
Andrzeju, jeśli wg Ciebie miałbym być jakimkolwiek kontrapunktem dla w/w, to zdecydowanie protestuję przeciwko Twojej zmianie rekomendacji. Moje gnioty niech sobie pozostaną gniotami... abyś mógł je, Panie Kochany, dalej ścigać z urzędu... :mrgreen::lol:
borregaard
18-06-2010, 08:53
Hmmm...
Andrzeju, jeśli wg Ciebie miałbym być jakimkolwiek kontrapunktem dla w/w, to zdecydowanie protestuję przeciwko Twojej zmianie rekomendacji. Moje gnioty niech sobie pozostaną gniotami... abyś mógł je, Panie Kochany, dalej ścigać z urzędu... :mrgreen::lol:
Nie patrz z tej strony....miałem dobre intencje i szczere ...jak zwykle ,zresztą...:D
Pisałem to już kilka razy (nie chce mi się liczyć :) ) i napiszę jeszcze raz:
masz inne spojrzenie i jak nauczysz się lub po prostu dostaniesz olśnienia jak je pokazywać, a by było w pełni czytelne - to staniesz się wielki.
Żonglujesz sobie GO i niestety taka fotografia wymaga myślenia od widza, a nie wszyscy po pierwsze potrafią :lol: , po drugie nie wszystkim się chce :) , po trzecie nie każdy musi.
Stąd musisz się przyzwyczaić do skrajnych opini.
Mnie Twój sposób fotografii intryguje i zmusza do zastanowienia.
Tak jak to zdjęcie, w którym dojrzałem to co Sebastian. Jest pewna tajemniczość tego zdjęcia, ja ją czuję i takie kadrowanie + GO stawia mnie jako obserwatora za tą gałęzią po lewej.
Czy jest to świetna fotografia? Tego nie napisałem. Ale absolutnie nie nazwałbym tego gniotem.
Prędzej tym obraźliwym słowem nazwałbym kolejny super ostry stąd aż po horyzont obrazek przy zachodzie lub wschodzie :) jakich wszędzie pełno.
Pisałem to już kilka razy (nie chce mi się liczyć :) ) i napiszę jeszcze raz:
masz inne spojrzenie i jak nauczysz się lub po prostu dostaniesz olśnienia jak je pokazywać, a by było w pełni czytelne - to staniesz się wielki.
Żonglujesz sobie GO i niestety taka fotografia wymaga myślenia od widza, a nie wszyscy po pierwsze potrafią :lol: , po drugie nie wszystkim się chce :) , po trzecie nie każdy musi.
Stąd musisz się przyzwyczaić do skrajnych opini.
Mnie Twój sposób fotografii intryguje i zmusza do zastanowienia.
Tak jak to zdjęcie, w którym dojrzałem to co Sebastian. Jest pewna tajemniczość tego zdjęcia, ja ją czuję i takie kadrowanie + GO stawia mnie jako obserwatora za tą gałęzią po lewej.
Czy jest to świetna fotografia? Tego nie napisałem. Ale absolutnie nie nazwałbym tego gniotem.
Prędzej tym obraźliwym słowem nazwałbym kolejny super ostry stąd aż po horyzont obrazek przy zachodzie lub wschodzie :) jakich wszędzie pełno.
Po raz kolejny (nie chce mi się liczyć :)) podładowałeś mi baterie.
Dla niektórych będzie to oczywiście równoznaczne z karmieniem trolla...
Do skrajnych opinii zdążyłem się już przyzwyczaić... i to kształci, a nuda zabija. Ale przynajmniej staram się nikogo nie obrażać ;)
Dziękuję :)
Uprzejmie wyjaśniam, że zobaczyłem w tym białym gębę ze ślepiami i wydała mi się groźna....
O Sauron! :)