Zobacz pełną wersję : Tanie loty krajowe!
http://biznes.onet.pl/polatamy-tanio-po-kraju,18571,3282752,1,prasa-detal
Byłobyż błogoż gdybyż naprawdeż takoż byłoż...
Znając jednak nasze rodzime ograniczenia (nie tylko urzędnicze), śmiem powątpiewać...
Ale tego za bardzo nie rozumiem, bo w czym problem, skoro linie międzynarodowe latają i jest ok:
"Jedynie połączenia Katowic z innymi, dużymi miastami stoją pod znakiem zapytania. Wynika to ze słabego połączenia tej aglomeracji z lotniskiem w Pyrzowicach"
Nie spodziewałbym się rewelacji. Średnia cena 200zł to pewnie za lot WAW-inne miasto w Polsce. I zapewne w jedną stronę. A np taki lot POZ-GDA pewnie odbędzie się przez WAW za wyższą cenę. Prędzej bilety za 70zł mogą być strzałem w 10tkę, lecz tutaj kruczkami będą zapewne ograniczona liczba miejsc i wykup biletu np. miesiąc przed odlotem.
oczywiscie, ze bedzie z wyprzedzeniem, dlatego, ze takie tanie bilety maja byc dla osob prywatnych, bo na nich sie nie zarabia.
zarabia sie na klientach biznesowych, wiec sila rzeczy bilety na loty z powrotem tego samego dnia beda odpowiednio drozsze.
to i tak bedzie atrakcyjniejsze niz tluczenie sie InterCity 5 godzin z Wroclawia do Warszawki - przez Poznan ;) bo proba przejazdu
autem tych 350 km (w normalnym swiecie wystarcza na to 3,5h z przerwa na kawe) to minimum 5h do Janek, a potem modlenie
sie, zeby w 2h udalo sie reszte ;)
a ze akurat do Warszawy moze byc 70zl... moze. jak dla klienta prywatnego, to bilety turystyczne, a mnie jest ciezko sobie
wyobrazic, ze ktos leci do tej betonowej dzungli w innym celu niz biznesowym. co tam jest do zobaczenia poza jakims malenkim
ryneczkiem, od ktorego nawet plac przed zamkiem jest wiekszy? ;)
Ciesz się, że tylko 5h i że w klasie IC. Poz-Gda prawie 6h w brudnym, śmierdzącym i dusznym tlk.
Pierwsza klasa IC GDN-KRK to 170 PLN i 8,5 godziny
Za 500 PLN za lot powrotny będą mieli klientów
Ciesz się, że tylko 5h i że w klasie IC. Poz-Gda prawie 6h w brudnym, śmierdzącym i dusznym tlk.
wlasnie dlatego sobie odpuscilem wakacje na Mazurach i zamiast tego jade do Bawarii.
bo komunikacja w PL po prostu ssie i szkoda mojej cierpliwosci na tluczenie sie po
krajowkach ze srednia, jak bozia da, 60 km/h. w nocy, bo nie w dzien :(
ale w koncu autostrady wcale nie sa potrzebne w PL ;)
velaskez
16-06-2010, 20:34
Eee tam. Już teraz za 160zł jest lot 5:30 rano Wro-Waw. Pociąg kosztuje 150zł w I klasie IC...i co tu wybrać? :twisted: Choć cena zależy od dnia i obłożenia lotu.
Ja bym się nie zastanawiał. Dzisiejszy IC z Warszawy do Bielska był opóźniony o 20 minut. Jak na PKP to i tak nie tak źle. Byle jak najmniej koleją, tylko że jadąc samochodem Janki są w połowie drogi z Bielska do Warszawy (pod względem czasu podróży).
velaskez
16-06-2010, 22:04
Na trasie Wro-Poznań na przykład, lepiej jechać pociągiem, bo jedzie 1:50 i jedziesz od centrum miasta do centrum miasta. Bez korków.
Na trasie Wro-Poznań na przykład, lepiej jechać pociągiem, bo jedzie 1:50 i jedziesz od centrum miasta do centrum miasta. Bez korków.
huehue... moja zona ostatnio miala pociag z Poznania i ojciec ja mial wiezc z Wroclawia.
najpierw zapytala o odleglosc w kilometrach i jak uslyszala 150km to zapytala tylko, ze pewnie
1,5h jazdy (tyle by tego w NL bylo, ewentualnie z zapasem 0,5h na korki na autostradach)? :) :) :)
ojciec byl mistrzem cietem riposty i zdemotywowal ja skutecznie poprawka: 4h.
w sumie zdarzyli. wyjechali o 17.00, o 21.30 byla w pociagu.
ceny 200zl i 70zl, pozniej dojda oplaty lotniskowe, oplaty za bagaz, drugi bagaz, czapke, buty i te 200/70 bedzie ladnie wygladalo na bilboardzie z gwiazdka (*) przy cenie
ceny 200zl i 70zl, pozniej dojda oplaty lotniskowe, oplaty za bagaz, drugi bagaz, czapke, buty i te 200/70 bedzie ladnie wygladalo na bilboardzie z gwiazdka (*) przy cenie
I opłaty paszportowe oraz celne!
(ale tylko w przypadku połączeń Katowice - Sosnowiec)
;)
A tak serio, to jeśli tylko rodzinka 2+1 będzie mogła polecieć z Hanysowa nad morze za 600 zł w dwie strony, to pisze się na to! Tak bardzo nierealne?? Chyba nie. O połowę taniej latałem do Dablina...
I opłaty paszportowe oraz celne!
(ale tylko w przypadku połączeń Katowice - Sosnowiec)
;)
:D Punkt dla Ciebie ;)