PDA

Zobacz pełną wersję : Albumy Ślubne - okładki

dareknik
14-06-2010, 09:11
Witam serdecznie

Albumy Ślubne - okładki, jakie oddajecie? Są z ekoskóry, materiału, weluru czy grubego kartonu aksamitnego?
Czy zawierają okienka do zdjęć, kokardki, są gładkie czy w różne wzorki? Czy lepiej zamiast taniego albumu dać ozdobne pudełka do zdjęć?

Pozdrawiam
Darek

hddk
14-06-2010, 09:22
U mnie to zawsze młodzi wybierają kolor kart, okładkę i wzór.

Tomek Konopka
14-06-2010, 09:33
Czy lepiej zamiast taniego albumu dać ozdobne pudełka do zdjęć?
lepiej sobie dac spokój z tanimi albumami.

U mnie to zawsze młodzi wybierają kolor kart, okładkę i wzór.

u mnie też :)
był podobny temat (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=147505)

dareknik
14-06-2010, 12:51
Temat był ale dotyczył kart (przeczytałem) a mnie interesują okładki.
HDDK, TOMEKK jaki w takim razie mają gust klienci?

sinner
14-06-2010, 13:03
o gustach klientów się nie dysutuje ;)
po za tym co to za pytanie jakby Ci pięciu odpowiedziało że daje różowe albumy z pomiętymi kartkami
to też będziesz takie dawał ?

hddk
14-06-2010, 13:15
Chłopak poważnie pyta więc poważnie odpowiem.
Karty czarne, okładki najczęściej w okolicach brązu, rzadziej nowoczesne okładki z orientalnym wzorem, raz na ruski rok białe i kremowe kolory. W 90% przypadków okładka z ekoskóry, czasem skóra, drewno, aluminium. Raz na rok szmaciana. Z metali szlachetnych jeszcze nie miałem nigdy ;)

Tomek Konopka
14-06-2010, 13:30
najczęściej HENZO ROMANTICA karty bordo te albumy jakoś najbardziej się podobają może nie są jakieś super trendy ale wykonanie jest solidne.Poza tym ekoskóra z obowiązkowymi czarnymi kartami :)

hddk
14-06-2010, 13:50
Tanie albumy są kijowe bo mają bardzo cienkie karty i zdjecia się wyginają , wypadają z narożników , źle się to ogląda itp.

skuter41
14-06-2010, 13:52
Przyjrzyj się temu http://www.fotokoszyk.pl/Album_Slubny_Mystic_Drops_Bordo_XL_z_Pudelkiem_tra dycyjny_100_bordowych_stron-954.html

dareknik
14-06-2010, 15:33
Dzięki wielkie TOMEKK, HDDK i SKUTER41, odpowiedź jest wystarczająca i konkretna. Zdecydowanie eko skóra, jako alternatywa albumy zamszowe.

SINNER szanuję gusta Klientów i chcę się dowiedzieć co lubią. Chyba to nic złego.

sea21
14-06-2010, 16:29
SINNER szanuję gusta Klientów i chcę się dowiedzieć co lubią. Chyba to nic złego.
A to nie lepiej się klientów zapytać? Tutaj raczej siedzą fotografowie a nie klienci.

dareknik
14-06-2010, 18:54
A to nie lepiej się klientów zapytać? Tutaj raczej siedzą fotografowie a nie klienci.

Chcę wybrać jakiś album ślubny ładny i solidny na prezent (niespodzianka) dla Młodych (Rodzina Żony).

sinner
14-06-2010, 20:07
dobra nie ściemniaj ;)
a czy po prostu nie można dać im parę wzorów do wyboru , bo wiesz nie zawsze a raczej nawet nigdy nie dogodzisz w 100 % obdarowanemu

dareknik
14-06-2010, 20:51
dobra nie ściemniaj ;)
a czy po prostu nie można dać im parę wzorów do wyboru , bo wiesz nie zawsze a raczej nawet nigdy nie dogodzisz w 100 % obdarowanemu

Pewnie można, ale Oni mieszkają w Szczecinie a ja w Lublinie. Mogę ich nakierować na linka od SKUTERA41, ale to nie będzie już niespodzianko-prezent.

credka
16-06-2010, 15:11
Jeśli będą mieli na weselu księgę gości, w której możesz zostawić swój wpis, to masz wybór załatwiony - wybierz taką samą okładkę jak z tej księgi, będą mieli w swoim guście i do kompletu :P
Przy braku owej księgi podpatrz w jakim charakterze są ozdoby ślubu i wesela, wystrój zewnętrzny powinien zawężyć poszukiwania do określonego stylu ozdób.

arturherda
17-06-2010, 22:07
Praktycznie tylko ecru, okładki jasne. Z tanich bardzo podobają się klient(k)om wzory typu Poldom Venus, niestety jakość Poldomu to tragedia. W podobnym stylu ma Gedeon a jakość o niebo lepsza. Henzo mnie kompletnie nie rusza więc nie proponuję, w tego typu albumy pakuję własne zdjęcia. Barański jest fantastyczny.

hddk
18-06-2010, 07:14
Właśnie zamówiłem od Barańskiego, naprawdę fantastico. Piękne, solidne, duże. Polecam z czystym sumieniem.

bialogardzianin
18-06-2010, 10:14
... W podobnym stylu ma Gedeon a jakość o niebo lepsza...

Mogę prosić o nazwę modelu?

Właśnie zamówiłem od Barańskiego, naprawdę fantastico. Piękne, solidne, duże. Polecam z czystym sumieniem.

Również proszę o nazwę modelu, ile i jakich kart, jaka okładka i cena?

hddk
18-06-2010, 11:13
Mogę prosić o nazwę modelu?

Również proszę o nazwę modelu, ile i jakich kart, jaka okładka i cena?

http://www.baranski.com.pl/albumy/

Cena za album z czarnymi kartami 33x33cm, okładka z ekoskóry, 20 kart. to około 160,00 + przesyłka.

credka
18-06-2010, 11:39
Barański oferuje na stronie bardzo wygodny sposób konfiguracji albumu wraz z wyliczeniem ceny za wybrany towar. Do wyboru - do koloru ;)

bialogardzianin
18-06-2010, 11:45
Barański oferuje na stronie bardzo wygodny sposób konfiguracji albumu wraz z wyliczeniem ceny za wybrany towar. Do wyboru - do koloru ;)

Cena za album z czarnymi kartami 33x33cm, okładka z ekoskóry, 20 kart. to około 160,00 + przesyłka.

Dziękuję Wam, może przyjdzie czas i na mnie, ceny słuszne za jakość rekomendowaną tu na forum. Trzeba będzie zamówić jeden na pokaz, może cena nie porazi zainteresowanych ładną oprawą zdjęć.

dareknik
18-06-2010, 20:50

To jest to co szukałem, nadaje się na prezent.
Dzięki za info.

arturherda
19-06-2010, 11:37
[QUOTE=bialogardzianin;1959519]Mogę prosić o nazwę modelu?

Jeśli chodzi o ten model Gedeona: http://www.albumyfoto.com/product_info.php/products_id/1266 mogę śmiało polecić, nigdy nie zawiodłem się jeszcze, bardzo dobra jakość, wysoka estetyka i przede wszystkim - nie sztuczna skóra.

Ja zawsze proponuję klientom różne albumy, w różnych cenach i jak dotąd mogę stwierdzić jedno - na Ziemi Lubelskiej ludzie najczęściej wybierają wspomniany Gedeon.

Ksiazkiewicz
19-06-2010, 12:41
od 12 lat korzystam z albumów od Barańskiego. Najczęściej okładki brązowe/borodowe (PR20 w 85%, PR17 w 10%) wnętrza ecru. Czasami białe ale to dosłownie 2 albumy na rok może, a kupuje ok. 70 dla siebie i dwa razy tyle dla znajomych, korzystając ze swoich rewelacyjnych zniżek. O jakości pisał nie będę, bo naprawdę nie trzeba.