Zobacz pełną wersję : Drukowanie "książki"
Witam serdecznie mam instrukcję w pdf. Jak ją zaczynam drukować to każda kartka instrukcji zajmuje połowę zwykłej kartki A4. Czy na jedną stronę wchodzą dwie kartki z instrukcji. Mam nadzieje że nadążacie. A teraz potrzebuje zrobić myk. Tak wydrukować tą instrukcję aby powstała w formie książki jak to zrobić?
w formie książki to znaczy jak? chodzi o to aby np okładka to pierwsza i ostatnia strona z PDF'a? a środek to np, 50 i 51 strona?
No to trzeba by było zrobić składkę, np. w Indesign. ile stron ma całość?
32 strony. Ale pytam bo ogólnie mam różne instrukcje.
składkę w indesignie można zrobić, albo w PDF organizer. Ogólnie to trochę trzeba poświecić na to czasu ;)
wystarczy adobe acrobat reader lub foxy reader i dobre ustawienie w panelu drukowania. No chyba, ze chodzi o dwustronne drukowanie. Wtedy potrzebny jest jeszcze duplex ew. duplex "reczny";)
No dobrze ale jakie to "dobre ustawienia " ?
Napisz jeszcze raz, powoli, o co chodzi, a pomozemy
W Acrobat Reader wybierasz w okienku skalowanie strony "drukowanie broszury". Ot cała filozofia. Sam poskłada i dostosuje wielkość.
No dzięki serdeczne czasami rzeczy proste są tak trudne do odczytania. pozdrawiam
Wlasnie o to mi chodzilo, ale poprzez Twoj niezbyt precyzyjny opis nie wiedzialem, czy dobrze wnioskuje;)
Najważniejsze, że dobrze wnioskowałeś i pewnie jesteś z tego powodu z siebie dumny z czego i ja się czeszę.
Najważniejsze, że dobrze wnioskowałeś i pewnie jesteś z tego powodu z siebie dumny z czego i ja się czeszę.
Zle spales?